آغاز کمپین «سخن ما تمام نشده است»
شهرداریهای دم پارتی این کمپین یک ساله را با شعار «سخن ما تمام نشده است: با هم خشونت را متوقف خواهیم کرد» آغاز کردند.
شهرداریهای دم پارتی این کمپین یک ساله را با شعار «سخن ما تمام نشده است: با هم خشونت را متوقف خواهیم کرد» آغاز کردند.
هیئت مدیریتهای محلی حزب دموکراسی و برابری خلقها (دم پارتی) این کمپین را که به مدت یک سال ادامه خواهد داشت، با شعار «سخن ما تمام نشده است: با هم خشونت را متوقف خواهیم کرد» آغاز کرد. اعلامیه کمپین در کنفرانس مطبوعاتی که در عمارت جمیل پاشا برگزار شد، اعلام شد. افراد بسیاری در این جلسه شرکت کردند، همچنین مدیران زن و شهرداران مشترک زن شهرداریهای دم پارتی نیز در آن شرکت کردند.
در منطقهای که این بیانیه صادر شد، بنرهایی به زبان کوردی و ترکی با مضمون «سخن ما تمام نشده است: با هم خشونت را متوقف میکنیم» نصب شده بود. دَوریم دَمیر، شهردار مشترک کلانشهر مردین، متن بیانیه را به زبان کوردی خواند و شهردار مشترک شهرداری الح، گلستان سونوک نیز نسخه ترکی آن را قرائت کرد.
نسلکشی زن
در این بیانیه با جلب توجه به مبارزه برای برابری و آزادی که زنان قرنهاست برای آن مبارزه کردهاند، چنین آمده است: «رژیم استعماری که دولت مردانه میخواهد بر بدن، کار و اراده زنان مستقر کند، خود را به عنوان نسلکشی زنان در جامعه بروز میدهد. امروزه، خشونت مردانه نه تنها علیه زنان بلکه علیه کودکان نیز صورت میگیرد و به وحشیانهترین شکل خود را نشان میدهد. نحوه قتل نارین و آنچه پس از آن برای مردم فاش شد و قتل مشکوک روژین که خودکشی تلقی شد، اما بی اهمیت جلوه دادن این کشتارها فردی نیست، بلکه نتیجه یک شرارت سازماندهی شده است که خود را بر مردم تحمیل میکند. زنان و کودکانی که در اینجا مجالی برای نام بردن از آنها وجود ندارد، هر روز به صورت سازماندهیشده در این سرزمینها به قتل میرسند و از این طریق سعی در تسلیم کردن و منزوی ساختن جامعه به ویژه زنان دارند.»
گلستان سونوک با بیان اینکه مصونیت از مجازاتی که دولت از طریق قوه قضائیه تعمیق کرده است، روز به روز نهادینه میشود، گفت: «خشونت مردانه با هدف قرار دادن دستاوردهای زنان در مدیریتهای محلی و با جرمانگاری انجمنها و فعالان زن که به ویژه با کودتای قیمی که در ۸ سال گذشته اجرا شد، عمیقتر شده است.»
مدیریتهای محلی دموکراتیک
گلستان سونوک با اشاره به اینکه در حالی که خشونت، تجاوز و آزار علیه زنان و کودکان روز به روز در حال افزایش است، اقدامات حفاظتی و احتیاطی در برابر آن انجام نمیشود، اظهار داشت که زنان در برابر خشونت آسیبپذیر میشوند. گلستان سونوک، انزوای جامعه، وضعیت درگیری دائمی و افزایش فقر عمیق را از مهمترین دلایل دامن زدن به خشونت علیه زنان دانست و گفت: «ما به عنوان زنان میدانیم که مبارزه با خشونت یک مبارزهای است که مستلزم آگاهی از دگرگونی نه تنها افراد بلکه کل جامعه است. حوزه مدیریتهای محلی دموکراتیک حوزهای است که در همه عرصههای زندگی اجتماعی نفوذ میکند. در این زمینه، رویکرد شهرداریگرایی سوسیالیستی دموکراتیک، زیستمحیطی و آزادیخواهانه زنان نقش مهمی در مبارزه با خشونت علیه زنان ایفا میکند. مدیریتهای محلی که مستقیماً نیازهای مردم را رصد میکنند و ظرفیت تصمیمگیری سریع و توسعه راهحلها را دارند، پتانسیل اجرای مکانیسمهایی را دارند که زنان بتوانند حمایت مستقیم دریافت کنند و از حقوق خود دفاع کنند. مدیریتهای محلی میتوانند با ارائه رویکردی فراگیرتر و مؤثرتر از دولت مرکزی به برابری جنسیتی کمک کنند.»
جزئیات کمپین
گلستان سونوک در رابطه با کمپینی که راهاندازی کردهاند چنین اظهار داشت: «با این رهنمود، کمپین مشترکی را به عنوان شهرداریهای دم پارتی در ۲۵ نوامبر، روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان راهاندازی میکنیم. این کمپین که به مدت یک سال ادامه خواهد داشت، ما را قادر میسازد تا بر پایهای محکم و سازمانیافته در برابر انواع ستم مردانه که تلاش میکند هویت، اراده و مقاومت زنان در این سرزمینها را نادیده بگیرد، بایستیم. ما صدای خود را علیه سیاستهای مردانه که زنان را نادیده میگیرند و مبارزه با خشونت علیه زنان را گسترش خواهیم داد، بلند خواهیم کرد. هدف این کمپین تضمین این است که مدیریتهای محلی خدمات اجتماعی شهری را برای زنان تقویت کنند. در این چارچوب زمینهای برای تولید راهکارهای ساختاری ایجاد میکند که نقش مهمی در اجرای سرپناههای زنان، مراکز مشاوره زنان و سازوکارهای حمایتی قانونی ایفا کند. این همبستگی باعث نمایان شدن مطالبات زنان در مدیریتهای محلی و تقویت مقاومت جمعی زنان خواهد شد.»
سیاست «دشمن»
گلستان سونوک با بیان اینکه آکپ-مهپ تمام سیاستهای خود را بر اساس «خصومت با کوردها و زنان» انجام میدهد، گفت: «کسانی که با رژیم زنستیز و مردمستیز قیم عمل میکنند، باید بدانند؛ زنان قرنها هرگز از مبارزه خود برای آزادی و برابری دست برنداشتند، هرگز زانو نزدند، هرگز بیعت نکردهاند و اینگونه ادامه خواهد یافت. همانطور که تجربه ما از بیش از ۲۵ سال عملکرد مدیریت محلی نشان میدهد، پویایی تحول بنیادین در مدیریتهای محلی، مبارزه تاریخی زنان است. ما از سیاستهای قیم ۸ سال گذشته به خوبی میدانیم که سیاستهای خصمانه رژیم قیم منصوب، که در آن ابتدا مراکز زنان را تعطیل کرد، مردان را در ادارات زنان منصوب کرد، پناهگاههای زنان را ناکارآمد کرد و هیچ سازوکاری برای زنان که بتوانند مراجعه کنند، باقی نگذاشتند.»
فراخوان به زنان: بیایید همراه با هم مبارزه کنیم
گلستان سونوک این فراخوان را خطاب به زنان و سازمانهای زنان کورد داد: «حملات به کسانی که دهها سال در حال مبارزه هستند؛ به زنان و دستاوردهای آنها، که بهای گزافی برای آزادی و برابری پرداختند، حملاتی است که علیه کل جامعه انجام شد. ما از همه میخواهیم که همراه با هم علیه تبعیض جنسی و خشونت سیستماتیک که یک معضل اجتماعی است و توسط دولت مردانه عمیقتر شده است، مبارزه کنند و برای یک زندگی آزاد برای زنان، علیه نظام مردانه بگوییم؛ ژن، ژیان، آزادی.»
این مراسم با سردادن شعار «ژن، ژیان، آزادی» به پایان رسید.