درخواست الهه صدر از فعالین جنبش زنان ایران مبنی بر حمایت از آزادی عبدالله اوجالان

الهه صدر ضمن حمایت تام از جنبش "زن زندگی آزادی" آن را برگرفته از فلسفه رهبر آپو و الهام‌یافته از مبارزات زنان کورد می داند و خواهان حمایت توده‌ای برای آزادی فوری عبدالله اوجالان است.

الهه صدر از فعالین سرشناس جنبش زنان در ایران و نیز فعال جنبش زن زندگی آزادی در حمایت از رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان مبتکر و خالق این پارادیم، یک ویدیوی کوتاه منتشر نموده و به شرحی مختصر از مبارزات و تلاش‌های رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان برای حل مسئله کورد و نیز ارائه بدیلی رادیکال برای پایادن دادن به ستم بر زنان پرداخته و خواهان حمایت همه جانبه برای آزادی وی شده است.

متن فراخوان به شرح زیر است:

با درود و سلام. قصد من از تهیه این ویدیوی کوتاه این است که از تمامی آزادیخواهان، فعالین حقوق بشر، زنان، جوانان و بخصوص فمینیست‌ها تقاضا کنم با تمام توان خود از خواست آزادی آقای اوجالان حمایت کنند و ضمن ابراز انزجار از سیاست فاشیستی دولت ترکیه، برای آزادی هرچه سریعتر وی اقدام نمایند.  

عبدالله اوجالان رهبر و بنیانگذار حزب کارگران کوردستان (پ.ک.ک) است. حزب کارگران کوردستان برای جلوگیری از سرکوب کوردهای ترکیه تأسیس شد و در سال ۲۰۰۲ این حزب انحلال خود را اعلام نمود و کنگره آزادی و دمکراسی کوردستان تأسیس شد. البته بازهم با رهبری آقای اوجالان این کار صورت گرفت. عبدالله اوجالان از سال ۱۹۸۰ از ترکیه خارج شده و به سوریه پناهنده شد. پس از تهدید ترکیه مبنی بر حمله به خاک سوریه، عبدالله اوجالان در روز ۹ اکتبر ۱۹۹۸  سوریه را ترک کرد. با فروپاشی شوروی در سال۱۹۹۱، آمریکا که دیگر بدون‌رقیب بعنوان یک نظام تک‌قطبی انعطاف‌ناپذیر مطرح بود، مدعی ایجاد نظم نوین جهانی در منطقه خاورمیانه شد  که تاثیر آن  بطور عمیق و بصورت منفی بر اوضاع سیاسی خاورمیانه تا به امروز ادامه دارد. در همین دوران بود که آقای اوجالان از روسیه،‌ ایتالیا و یونان درخواست پناهندگی کرد و پس از اینکه یکی پس از دیگری به او جواب رد دادند، در محل اقامت سفیر یونان در شهر نایروبی، به کشور کنیا پناهنده شد و پس از اینکه تلاش کرد به یکی دیگر از کشورهای آفریقایی برای گرفتن پناهندگی پرواز کند، در مسیر راه اتومبیلش ناپدید شد  و در روز دوشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۷۷ مصادف با ۱۵ فوریه ۱۹۹۹ در یک عملیات هواپیما ربایی در نایروبی توسط سازمان اطلاعات یا میت ترکیه با همکاری سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی‌آی‌ای) و موصاد سازمان اطلاعات اسراییل و چندین کشور اروپایی دیگر دستگیر شد  و به ترکیه منتقل گردید. آقای اوجالان پس از دستگیری محاکمه و به اعدام محکوم شد اما ترکیه به دلیل تلاش‌هایی که برای ورود به اتحادیه اروپا می‌کرد، می‌بایستی حداقل در ظاهر هم که شده موازین  حقوق‌بشری را رعایت می‌کرد. به همین دلیل از اعدام آقای اوجالان خودداری کرد و او را به زندان و حبس ابد محکوم نمود و به زندان جزیره امرالی منتقل کرد. دادگاه حقوق بشر اروپا در سال ۲۰۰۵ پس از شکایت وکلای آقای اوجالان، محاکمه وی را غیرمنصفانه اعلام کرد. زندان امرالی یک زندان با امنیت بالا در جزیره امرالی در ترکیه است که توسط ارتش محافظت می‌شود و همچنین از طریق تصاویر ماهواره‌ای نظارت می‌شود. آقای اوجالان آخرین بار در تاریخ ۲۵ مارس ۲۰۲۱ از طریق تلفن با برادرش حرف زده و از آن روز تا کنون هیچگونه اطلاعی در مورد سلامتی و سرنوشت او در دست  نیست. در خواست‌های خانواده و وکلای آقای اوجالان تا به امروز بی‌نتیجه و بی‌پاسخ مانده‌اند. آقای  اوجالان در شرایط بسیار وخیم در حبس به سر می‌برد . پایان دادن به این شرایط تلاش‌های فردی و سیاسی یکایک ما را می‌طلبد. من بعنوان یک فمینیست که تماما از جنبش «زن، زندگی، آزادی» حمایت می‌کنم، خوب می‌دانم که فلسفه  «ژن، ژیان، آزادی» که از مبارزات زنان کورد الهام گرفته شده، توسط آقای اوجالان ابداع شده و از جنبش‌های رادیکال مبارزه برای آزادی زنان است. آقای اوجالان در سال ۱۹۹۸ ایدئولوژی آزادی زن را مطرح کرد که بر اساس آن تا زن آزاد نشود، جامعه آزاد نخواهد شد. آقای اوجالان زن را بعنوان اولین ملت به اسارت گرفته‌شده در تاریخ معرفی می‌کند. جنبش  «ژن، ژیان، آزادی» امروز تبدیل به یک جنبش فراگیر، ضدتبعیض شده و راه مبارزه افراد و گروه‌های تحت تبعیض  به حاشیه رانده شده در سراسر جهان است. به همین دلیل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. 

از این رو از تمامی سازمان‌های فمینیستی، سازمان‌های حقوق‌بشری، سازمان‌های چپ و دمکرات که به ارزش‌های آزادیخواهانه، برابری‌طلبانه و عدالت‌خواهانه باور دارند، می‌خواهم که برای آزادی آقای اوجالان تلاش کنند.