دومین کنفرانس جهانی زنان ادامه دارد

دومین کنفرانس جهانی زنان در شهر کاتماندو, پایتخت نپال همچنان به کار خود ادامه می‌دهد. نمایندگان جنبش زنان کرد هم بعنوان سخنران در این کنفرانس حضور یافتند و زنان جهان را در تجارب خود سهیم می‌سازند.

دومین کنفرانس جهانی زنان در شهر کاتماندو, پایتخت نپال همچنان به کار خود ادامه می‌دهد. نمایندگان جنبش زنان کرد هم بعنوان سخنران در این کنفرانس حضور یافتند و زنان جهان را در تجارب خود سهیم می‌سازند.

دومین کنفرانس جهانی زنان که از 13 مارس آغاز بکار کرده با برگزاری نشست‌های خود همچنان ادامه دارد. در این کنفرانس نمایندگان جنبش زنان کرد سخنرانی می‌کنند. بخش‌های کنفرانس با 9 سرفصل برگزار می‌گرد و زنان کرد در سه کمیسیون آن جای می‌گیرند. سرفصل‌ها چنین است: امپریالیسم, سرمایه‌داری و فشار علیه زنان؛ جنبشهای زنان و تجارب سازماندهی نقش زنان در آزادی و استقلال؛ نقش زنان در مبارزات کارگران؛ زنان جوان و سطح مشارکت در جنبش‌های زنان؛ جنبش‌های زنان و حفظ محیط‌زیست؛ مبارزات آزادیخواهانه زنان, خشونت علیه زنان و جنگ؛ زنان و مبارزان آنها در عرصه‌ها.

در بخشی از کنفرانس تحت عنوان «جنبش‌های زنان و تجارب سازماندهی», «مرال چیچک» به نمایندگی از سوی سازمان زنان کرد که مرکز آن در هولیر است, سخنرانی کرد و به تشریح تاریخ سازماندهی مستقل جنبش آزادیخواهی زنان کرد پرداخت. چیچک هم به جریان مبارزات در طول تاریخ پرداخت و هم سیاست‌های جنبش زنان کرد را تحلیل نمود . وی به توضیحی مفصل در مورد فرم‌های سازماندهی پرداخت و خاطرنشان کرد که سطح سازماندهی مستقیما با مبارزات ایدئولوژی بستگی دارد.

در همان بخش کنفرانس, «اوزلم یاساک» عضو کنگره زنان آزاد هم مقاومت برای خودمدیریتی در شمال کردستان و پیشاهنگی زنان در این مقاومت را تشریح کرد. یاساک با ارایه آمارهایی, میزان قتل‌عام‌های دولت ترکیه علیه ملت کرد را مورد اشاره قرار داد و به شرح مختصر سیستم کنفدرالیسم دموکراتیک پرداخت. در این بخش که بویژه زنان آن را دنبال کردند «ژوان سالوادور» عضو سازمان فیلیپینی گابریلا سخنانی ایراد کرد. وی به تشریح وضعیت زنان در کشور خود پرداخت و تجارب خود را بازگو کرد.

بخش دیگر و جالب توجه کنفرانس, بخشی تحت عنوان «مبارزات آزادیخواهی زنان و نقش زنان در نبرد مقاومت‌گرانه» بود که «خالیده ناماد» نماینده «یگان‌های مدافع زنان, ی.پ.ژ» در آن سخنرانی کرد. وی طی سخنانی خود ضمن اشاره به نقش زنان در انقلاب غرب کردستان و ایجاد سیستمی نوین, گفت انقلاب غرب کردستان انقلاب زنان است و افزود که اشتباه است این انقلاب تنها به مقاومت مسلحانه خلاصه شود. خالده ناماد افزود که زنان در تمامی عرصه‌های حیات و مبارزه در غرب کردستان دارای مسئولیت‌هایی هستند وسازماندهی زنان زیر سایه کنگره ستار انجام می‌گیرد.

در بخش دیگر کنفرانس که از سوی «همپیمانی بین‌المللی زنان» برگزار شد, «سلطان شفق» عضو «گنگره زنان آزاد» هم سخنرانی کرد و به تحلیل اوضاع سیاسی شمال کردستان, جنگ تمام عیار دولت آ.ک.پ ترکیه و مقاومت برای خودمدیریتی کردها پرداخت. شفق به تشریح موضوع دفاع ذاتی پرداخت و گفت که دفاع ذاتی برای جنبش زنان کرد صرفا محدود به مبارزه مسلحانه نیست, پی بردن به هویت خود هم بخشی از دفاع ذاتی است.

گروهی دیگر از زنان کرد در بخشی دیگر از کنفرانس با عنوان «مبارزات آزادیخواهانه زنان» حضور یافتند. «سونگول تالای» عضو کانون صلح زنان کرد که مرکز آن در آلمان است, سخنرانی کرد و به تحلیل مبارزان آزادیخواهانه زنان کرد پرداخت. وی بویژه در مورد علم زنان و ژنولوژی که از سوی جنبش آزادی زنان کرد پیشبرد یافته, سخنانی ایراد کرد. وی ایدئولوژی رهایی‌ زنان را در 5 معیار خلاصه کرد و تأثیر مبارزات ایدئولوژیک بر جامعه را با مثال‌های عملی توضیح داد.

در نشست امروز کنفرانس هم «روحشا شیخو و روفند خلف» عضو جنبش زنان غرب کردستان و «کنگره ستار» سخنرانی خواهند کرد.

گذشته از بخش‌های رسمی کنفرانس, گروه‌ها و هیأت‌های زنان در اثناء کنفرانس به بحث و تبادل‌نظر می‌پردازند. نتایج گفتگوهای کنفرانس در آخرین روز آن یعنی 18 مارس به کنفرانس ارایه خواهد شد و در قطع‌نامه پایانی هم خواهد آمد.

فردا و پس فردا هم با مشارکت نمایندگان کشورها نشست‌های کنفرانس برگزار می‌شود. زنان کردستانی در کنفرانس جهانی زنان دارای نقشی حایز اهمیت هستند. در این نشست در مورد وضعیت زنان جهان, سازماندهی, موضوعات و دستورالعمل‌های آنها در خصوص مبارزه, گفتگو می‌شود. مجمع عمومی کنفرانس زنان بالاترین ارگان تصمیم‌گیری است.

...