کژار: صدای زنان بلوچ فریاد آزادیخواهی همه زنان آزادیخواه است
کژار تشدید حملات نظام مردسالار به زنان بلوچ در کشور پاکستان را محکوم نموده و بر مبارزات و شهامت آنان درود فرستاده و میگوید: «دردمان مشترک است، درمان آن نیز اتحاد ومبارزهای مشترک است.»
کژار تشدید حملات نظام مردسالار به زنان بلوچ در کشور پاکستان را محکوم نموده و بر مبارزات و شهامت آنان درود فرستاده و میگوید: «دردمان مشترک است، درمان آن نیز اتحاد ومبارزهای مشترک است.»
جامعه زنان آزاد روژهلات کوردستان (کژار) تشدید حملات نظام مردسالار به زنان بلوچ در کشور پاکستان را محکوم نموده است. کژار میگوید: «زنان بلوچ، در طول یکسال گذشته بهخوبی نشان دادند که با مشارکت و افزایش فعالیتهایشان، امید را به دل خانه و خیابان بلوچستان میآورد و مبارزات آنان نقش پررنگی در کمرنگ کردن ذهنیت اقتدارگرا و زنستیز داشته و دارد. کژار میگوید: «هر جا که زنی فریاد آزادی برآرد، در کنارشان هستیم، دردمان مشترک است، درمان آن نیز اتحاد ومبارزهای مشترک است.»
متن بیانیه کژار به این صورت است:
«در دورانی به سر می بریم که ذهنیت مردمحور و اقتدارگرای دولتی، تهاجمات خود را علیه همهی اقشارآزادیخواه جامعه به اوج رسانده است. در طول یک سال گذشته، روشن گشت که این ذهنیت واپسگرا، زمان و مکان نمیشناسد و به عناوین گوناگون، درصدد سرکوب، سانسور و خاموش کردن صدای آزادیخواهی است. از افغانستان تا ایران و حال نیز در بلوچستان شرقی (پاکستان)، روزانه در برابر نسل کشی، تهاجم، سرکوب، دستگیری، اعدام و حذف فیزیکی فعالین سیاسی … را مشاهده می نماییم. در طول دو دهه ی اخیر، بالغ بر ۴۰ هزار شهروند بلوچ توسط دولت پاکستان به قتل رسیده یا ناپدید شدهاند و این یعنی پاسخ دولت به مطالبات آزادیخواهانه ی خلق، حذف فیزیکی و نسل کشی است.
زنان بلوچ، در طول یکسال گذشته بخوبی نشان دادند که با مشارکت و افزایش فعالیت هایشان، امید را به دل خانه و خیابان بلوچستان می آورند. در اصل مقاومت زنان بلوچ نشان داد که هیچ سرکوبی، راه بر مبارزه شان نمی بندد. آنان نقش پررنگی در کمرنگ کردن ذهنیت اقتدارگرا و زن ستیز داشته اند و دارند. آنچه که در طول مدت گذشته، در بلوچستان شرقی روی داد، مستثنی از این قضیه نیست. دیدیم که به پیشاهنگی زنان و جوانان راهپیمایی عظیمی در تاریخ ۲۳ نوامبر ۲۰۲۳ و با اراده ای پولادین از شهرها و روستاهای مختلف، صورت گرفت. این راهپیمایی درواقع بازخواست دولت است که چگونه جان شاهینه شهین بلوچ، کریما بلوچ و هزاران زن و مرد دیگر را گرفت.
دو موضوع بسیار بارز و برجسته را نباید فراموش کرد. جامعه ی بلوچستان، جامعه ای است که رنج های فراوانی کشیده، هر رنج به تجربه مبدل شده و بدیل داده، اما سکوت نکرده است. حضور زنان در این راهپیمایی، یعنی فریاد مشترک زنان بلوچستان با سایر زنان در اقصی نقاط جهان. مساله ی دیگر نیز سانسور رسانه ای این راهپیمایی اعتراضی است که بار دیگر روی نادمکراتیک خیلی از رسانه ها را نشان داد. بار دیگر روشن شد که فعالیت های آزادیخواهان، خود را به همه ی جهان خواهد رسانید، هر اندازه که سرکوب و سانسور نیز وجود داشته باشد.
ما «جامعه ی زنان آزاد شرق کوردستان»، در طول یکسال گذشته، با زنان بسیاری از جامعه ی بلوچستان ارتباط داشته ایم، ارتباطی که نیروبخش مبارزاتمان بود. هر کجا که زنی فریاد آزادی برآرد، در کنارشان هستیم. دردمان مشترک است، درمان مشترک را برای بهبودی اش یافته ایم و آن نیز اتحاد ومبارزه ای مشترک است.
جامعه ی زنان آزاد شرق کوردستان
۲۳-۱۲-۲۰۲۳»