صدای «زن،زندگی،آزادی» مستقیم از کوهستان

زیلان وژین در ارزیابی‌هایی که در کلاب هاوس انجام داد گفت: با اینکه هر ملت در ایران تفاوت‌های خود را دارد چگونه این نوع رهبری در انقلاب «زن، زندگی، آزادی» اشتراکات تمام ملت‌های ایرانی را در بر گرفت و آنها را کنار یکدیگر قرار داد.

گزارشی از گفتگوی زیلان وژین، ریاست مشترک پژاک برای اولین بار در کلاب هاوس؛

روز دوشنبه ۱۹ تیرماه کلاب هاوسی تحت عنوان «حل مسئله ی کورد و آزادی زن» به میزبانی زیلان وژین برگزار شد که به لحاظ اینکه رفیق زیلان در کوهستان به خاطر شرایط ویژه‌ای که برقرار است کمتر در چنین گفتگوهایی شرکت می‌کنند، ویژه بود و این اولین بار بود که صدای ایشان را از طریق کلاب هاوس به صورت زنده می‌شنیدیم. با آرزوی سلامتی برای ایشان و تمام فعالان راه آزادی امیدواریم که این سنت ادامه پیدا کند و به همین کلاب ختم نشود.

رفیق زیلان در ابتدا طبق روحی که در تمام حرکت‌های آپویی حاکم است از شهیدان یاد کرد و خود را وامدار آنها دانست. در ادامه به اهمیت جنبش «زن، زندگی، آزادی» و تاثیری که بر روابط میان ملت‌های ساکن ایران داشت پرداخت. در مورد مسئله‌ی کورد گفت که در هر چهار پارچه‌ی کوردستان، مسئله‌ی کورد، مسئله‌ی آزادی و دموکراسی است و این مسائل باید از طریق قدرت سیاسی نخبگان فرهنگی، هنرمندان و روشنفکران به شیوه‌ای سیاسی و دموکراتیک حل شوند و اکنون خلا این سازماندهی دموکراتیک در روژهلات کوردستان وجود دارد.

در برابر رژیم اشغالگر جمهوری اسلامی باید اصل توانمندسازی و آموزش و سازماندهی خلق را مدنظر قرار دهیم. او مبارزه‌ی لیلا قاسم را مثال زد و گفت در روژهلات باید از این اشخاص برای مبارزه الگو برداری کنیم. در انتها عنوان کرد که به این خاطر اینگونه زنان را مخاطب قرار می‌دهد که آزادی زن مقدمه‌ی آزادی کوردستان است.

در مورد سیستم کنفدرالیسم دموکراتیک عنوان کرد که مدل ریاست مشترکی که در نوع سازماندهی آنها وجود دارد بر پایه فلسفه‌ی «زن، زندگی، آزادی» بنیان نهاده شده است به طوری که زن و مرد در کنار هم در تمام تصمیم‌گیری‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... مشارکت داشته باشند. کودار و کژار دارای چنین مدل رهبری هستند و این پروژه‌ای است که ما می‌خواهیم به تمام روژهلات کوردستان و ایران بسط بدهیم. چرا که این زن مبارز است که آینده جهان را ترسیم می‌کند.

ما دیدیم که با اینکه هر ملت در ایران تفاوت‌های خود را دارد چگونه این نوع رهبری در انقلاب «زن، زندگی، آزادی» اشتراکات تمام ملت‌های ایرانی را در بر گرفت و آنها را کنار یکدیگر قرار داد.

کژار سیستمی کنفدرال دارد که همه زنان ایران می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند. اکنون همه زنان عضو کژار از روژهلات هستند، اما مطالعه در نوع این سیستم و بسط آن برای همگی یک ضرورت است که باید انجام شود. انقلاب «زن، زندگی، آزادی» چالش بزرگی برای جمهوری اسلامی بود و آنها ریشه‌ی این تفکر را می‌دانند، به همین خاطر وقتی ما کنفرانسی با حضور تمام احزاب روژهلات برگزار کردیم احساس خطر کردند و حملاتشان را تشدید کردند.

ما در باب تئوری بسیار قدرتمندیم اما کمبودها و مشکلات در عمل را هم قبول داریم. در روژهلات ذهنیت مردسالاری حاکم است، اما این انقلاب هم در مقابل آن دستاوردهای بزرگی داشت. هر مادر شهیدی که فرزندش را با شعار «شهید نمی‌میرد» به خاک می‌سپارد خون تازه‌ای به این انقلاب بخشید.