جشنواره فیلم کوردی ادامه دارد: کوردها باید داستان خود را روایت کنند
در جریان دومین دوره جشنواره فیلم کوردی دوسِلدورف که فردا با مراسم اعطای جوایز پایان خواهد یافت، در رابطه با گذشته، حال و آینده سینمای کورد پانلی برگزار شد.
در جریان دومین دوره جشنواره فیلم کوردی دوسِلدورف که فردا با مراسم اعطای جوایز پایان خواهد یافت، در رابطه با گذشته، حال و آینده سینمای کورد پانلی برگزار شد.
دومین جشنواره فیلم کوردی که در شهر دوسلدورف آلمان برگزار میشود، با علاقه و استقبال فراوان ادامه دارد.
در چارچوب این جشنواره پانل ویژهای با موضوع گذشته، حال و آینده سینمای کوردی برگزار شد. در این پانل که با مدیریت سَرحَد هالوکو و با ترجمه ژیائِر موهِدین برگزار شد، کارگردانان جمیله شاهین، اکرم حَیدو، هاوراز محمد و شهرام علیدی سرگذشت خود را بیان کردند.
مبارزه سینما در روژهلات
شهرام علیدی درباره فشار و سانسور علیه سینما پس از «انقلاب اسلامی» صحبت کرد. علیدی اعلام کرد که سینمای کورد در مقابل سانسور و فشار مبارزه کرده و اظهار داشت که نسل جدید با قدرت اقدام به ابراز هویت خود در سینما کرده است.
«کوردها باید داستان خود را روایت کنند»
هاوراز محمد در رابطه با وضعیت کوردها در عرصه سینما ارزیابیهایی انجام داد. وی اعلام کرد که در تاریخ همواره با دیدی شرقشناسانه و از زاویه دید اشغالگران در مورد کورد بحث شده است و کوردها باید با زبان و دیدگاه خود از طریق سینما داستانشان را روایت کنند.»
اکرم حَیدو، کارگردان فیلم مستند، اعلام کرد که اگر داستانهای جامعه کورد مستند نشوند، ممکن است به فراموشی سپرده شوند. وی تاکید کرد که باید داستانهای چهار بخش کوردستان نشان داده شوند و افزود: «انتقال احساسات هم در سینمای مستند و هم در سینمای داستانی امکانپذیر است.»
مبارزه در راستای هویت در خارج از میهن
کارگردان جمیله شاهین نیز به مبارزات کوردهای خارج از میهن در اروپا اشاره کرد که از طریق سینما از هویت خود صیانت کردهاند.
جمیله شاهین تاکید کرد که ییلماز گونَی کارگردان شاخصی بوده است اما کوردی در سینما جای نگرفته است و پس از مقاومت کوبانی، هویت کوردی بیشتر در اروپا مطرح شد.
آینده سینمای کوردی
در ادامه پانل درباره جایگاه و آینده سینمای کوردی در اروپا نیز بحث و گفتگو انجام شد. کارگردانان اعلام کردند برای آنکه سینمای کوردی بیشتر در عرصه بینالمللی دیده شود، باید کیفیت تولید افرایش یابد و یک لابی قوی سینمایی ایجاد شود.
فعالیتهای روز پنجم
در کتابخانه بیبابوز در ناحیه بیلک شهر دوسلدورف، جلسه مطالعه کتاب نویسنده ژانا سَیدا برگزار شد. نویسنده ژانا سیدا که در عاموده متولد شده است، بخشهایی از رمان خود «Jineke Mîrî Li Cîhangirê» را خواند.
جلسه با پرسش و پاسخ پایان یافت.
عصر امروز نیز شش فیلم کوتاه «لِگَرین» و «Eine Brucke nach Rojava» و همچنین مستند «فصل تمشک» اکران شد.
جشنواره با مشارکت گسترده ادامه دارد و فردا عصر با مراسم اهدای جوایز پایان مییابد.