عایشهگُل دوغان: حکومتی وجود دارد که از رقص و آهنگ کوردی میترسد
سخنگوی دم پارتی، عایشهگل دوغان اعلام کرده است که حکومت آکپ-مهپ از رقص و کوردی میترسد و گفت: «حکومتی وجود دارد که دیگر دشمنی خود علیه کوردها را پنهان نمیکند.»
سخنگوی دم پارتی، عایشهگل دوغان اعلام کرده است که حکومت آکپ-مهپ از رقص و کوردی میترسد و گفت: «حکومتی وجود دارد که دیگر دشمنی خود علیه کوردها را پنهان نمیکند.»
سخنگوی حزب برابری و دمکراسی خلقها (دم پارتی)، عایشهگل دوغان، در رابطه با تحولات اخیر در ترکیه در مرکز دم پارتی سخنرانی کرد. عایشه دوغان ابتدا به خشونت علیه زبان و فرهنگ واکنش نشان داد و گفت: «بدلیل خشونت علیه زبان، هنر و فرهنگ کوردی، من میخواهم سخنان خود را به زبان کوردی آغاز کنم. وضعیت اضطراری گاهی بیانیههای اضطراری را هم به وجود میآورد. اما در ترکیه وضعیت همیشه، اضطراری است.»
عایشهگل دوغان توجهها را به دشمنی حکومت با خلق کورد معطوف داشت و چنین گفت: «ما قبلا هم بیان کرده بودیم که با کوردها دشمنی میکنند. اما حکومت دیگر این امر را پنهان نمیکند، بصورتی آشکار دشمنی میکند. میخواهد جشنهای عروسی را به دستوراتش وابسته کند. ژاندارمری، قائممقام، فرمانداری اگر اجازه بدهند میتوانند مراسم عروسی را برگزار کنند، اگر نه ممکن نمیباشد. اگر مطابق با معیارهایشان نباشد اجازه انجامش را به شهروندان نمیدهند.»
دوغان همچنین به سیاستهای حکومت علیه زبان کوردی نیز پرداخت و گفت: «رئیس جمهور اردوغان بارها میگوید که مسئله کورد دیگر حل شده است. اینگونه میخواهد از خود تعریف کند و میگوید «مادران دیگر میتوانند در زندانها با فرزندان خود به زبان کوردی حرف بزنند. این پیشرفت در زمان زمامداری این حکومت ایجاد شد» اینگونه دهها بار از خود تعریف کرد. اما اکنون چکار میکند، در واقعیت به مادرانی که اصلا و ابدا زبان ترکی نمیدانند، اجازه نمیدهد که با فرزندانشان به زبان کوردی حرف بزنند. از این کار هم با بحران حقوقی دفاع میکند. نمونه این مورد در زندان شرنخ به وجود آمد. خانوادههای زندانیان به دلیل اینکه در تماس تلفنی به زبان کوردی حرف زدند، تماسشان قطع شد. مردم به همین خاطر به ما مراجعه میکنند. من هم به عنوان نماینده شرنخ به همین علت با مدیریت زندان شرنخ دیدار و صحبت کردم. بهانه میآورد که طبق اساسنامه ۵۲۷۵ باید چنین شود، با هشدار مکتوب ممنوعیت ایجاد میکنند. میگفت اثبات کنید که زبان ترکی بلد نیستند. این امر در شرنخ اتفاق افتاده است. ۹۰ درصد از کسانیکه در شرنخ هستند به زبان کوردی تکلم میکنند، در چنین جایی از آنان مکتوب ترکی میخواهند.»