باکرهان: ما برای راهحل آماده هستیم، اما نه به انحلال!
تونجر باکرهان، رئیس مشترک دم پارتی گفت: «آقای اوجالان میخواهد این موضوع از طریق گفتگو و مذاکره حل شود. کجک نیز به آقای اوجالان اشاره کرد. ما طرفدار راهحل هستیم، اما نه به انحلال.»
تونجر باکرهان، رئیس مشترک دم پارتی گفت: «آقای اوجالان میخواهد این موضوع از طریق گفتگو و مذاکره حل شود. کجک نیز به آقای اوجالان اشاره کرد. ما طرفدار راهحل هستیم، اما نه به انحلال.»
حزب دموکراسی و برابری خلقها (دم پارتی) نشست عمومی را در مرکز کنگره چاند (فرهنگ) آمد وابسته به شهرداری کلانشهر آمد برگزار کرد. بسیاری از نمایندگان سازمانهای مردم نهاد نیز در این نشست حضور داشتند.
تونجر باکرهان، رئیس مشترک دم پارتی با اشاره به اینکه نظام سرمایهداری در یک بحران بزرگ قرار دارد، گفت: «جهان با درکی ناعادلانهتر از همیشه مواجه است. حتی سود چند شرکت بزرگ در سطحی است که میتواند پاسخگوی همه نیازهای غذایی مردمی باشد که در یک قاره زندگی میکنند. آنها میتوانند به اندازه غذای مصرف شده توسط چند صد میلیون نفر سود ببرند. آنها سعی میکنند بیشتر از این سود را بدون مصالحه به دست آورند و این باعث یک بحران جدی میشود.»
باکرهان با اشاره به اینکه تلاش میشود با درگیری و خشونت از بحران موجود گذار صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: «مرکز درگیریها منطقه خاورمیانه و جغرافیای کوردستان است.» باکرهان در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه بزرگترین مسئله این کشور مسئله کورد است، گفت: «ما ایدهای را به عنوان راه سومی برای این درگیری و هرج و مرج در خاورمیانه و دو قطبی شدن دولت و مخالفان در ترکیه پیشنهاد میکنیم.»
باکرهان در بخش دیگری از سخنانش به طرفداری و حمایتشان از روابط کوردها و ترکیه بر مبنای دموکراتیک اشاره کرد و افزود؛ «اخیراً فرصت بسیار مهمی برای این امر پدید آمده است. پس از ملاقات آقای اوجالان با نماینده ما عمر اوجالان که ۴۴ ماه است به طور غیرقانونی اجازه ملاقات با خانواده و وکلای خود را نداشته است، هم برای ما و هم همانطور که شما تشویق کردید، برای کارگران، هم برای کارگران ساکن در کارخانه تکیرداغ، کسانی که به کشاورزی و دامداری مشغول هستند و مغازهدارانی که نمیتوانند امرار معاش کنند امید زیادی ایجاد کرد. من آخرین بار در یک رویداد در بورسا شرکت کردم. بعد از جلسه حتی افرادی که نگاه منفی به کوردها داشتند گفتند که این موضوع باید به نحوی حل شود و مبنای مهمی دارد. بله، آقای اوجالان یک چیز خیلی واضح گفت. وی گفت: 'برای برون رفت از این درگیری و خشونت و مبدل کردن آن به یک مبنای حقوقی و سیاسی، من آماده هستم تا تمام کمکی که میتوانم ارائه دهم، در این زمینه مطمئن هستم. ' ما میگوییم، چه فرصت بزرگی ایجاد شده است. آقای اوجالان میخواهد این موضوع از طریق گفتگو و مذاکره حل شود. کجک، حزبی که او تأسیس کرد، نیز از سطح بالا بیانیههایی داد و به آقای اوجالان اشاره کرد.»
باکرهان در ادامه سخنانش اظهار داشت که هنوز هیچ پروسهای وجود ندارد و گفت: «ما نمیدانیم که آنها چقدر سازگار و صمیمانه هستند، آیا آنها صمیمانه موضوع را مورد بحث قرار میدهند و سعی میکنند آن را از طریق گفتگو و مذاکره حل کنند تا در این گرداب در خاورمیانه گرفتار نشوند.»
باکرهان گفت که صمیمانه میخواهند این بحثها به یک فرآیند تبدیل شود و گفت که بعنوان حزب برای گسترش مبنای مذاکره حاضر هستند.
باکرهان با تاکید بر اینکه اگر قدرت خود را افزایش دهند، تعیینکننده خواهند بود، ادامه داد؛ «بنابراین، ما سازمان خود را رشد داده و تقویت خواهیم کرد. ما اتحادهای خود را توسعه خواهیم داد، ما باید با همه محافلی که خواهان صلح در سطح محلی هستند، چه اعضای حزب باشند و چه نباشند، گرد هم بیاییم و این مسائل را با آنها در میان بگذاریم.»
«آقای اوجالان بسیار صریح است»
باکرهان گفت؛ «کل ساختار سازمانی ما در این سالن است. نیت خیر داشته باشند یا نداشته باشند، ما آنها را مجبور می کنیم. آقای اوجالان خیلی صریح گفت، هیچ چیز ارزشمندتر از این نیست. او گفت: 'بیا، زمینه حقوقی و سیاسی را ایجاد کن، من حاضر هستم. 'میپرسیم که آقای اوجالان میگوید اگر زمینه ایجاد شود؛ 'من حاضرم'؛ پس بفرمایید این زمینه را ایجاد کنید، با هم ایجاد کنیم. مطمئن باشید ما نمیدانیم ذهن دولتی و دولت اینجا کجا ایستادهاند و چقدر صمیمی هستند، اما در روزهای آینده برای همه ما معلوم میشود.»
«نه به انحلال»
باکرهان در بخش پایانی سخنانش به بحث و گفتگوهای نهادهای ذیربطشان در مورد فرایندی که آن را حساس توصیف میکند اشاره کرد و افزود؛ «در این فرآیند، آنچه هیئتهای ذیصلاح ما میگویند و اظهاراتی که ما میکنیم بسیار مهم است» و گفت؛ «این را میخواهم به اختصار بگویم. ما آماده راهحل هستیم، دست ما همیشه برای راهحل و مذاکره باز است، اما هیچکس نباید این روند را ابزاری برای قدرت و صندلی خود مورد استفاده قرار دهد. بله به راهحل، اما نه به انحلال.»