دف‌گ: ۲ روزنامه‌نگار در ماه اوت به قتل رسیدند، ده‌ها نقض حقوق بشر رخ داده است

دف‌گ خاطرنشان کرد که فشارها و حملات به روزنامه‌نگاران در ماه اوت افزایش یافت و دولت ترکیه ۲ روزنامه‌نگار را به قتل رساند.

گزارش د‌ف‌گ

انجمن روزنامه‌نگاران دجله و فرات (دف‌گ) گزارش نقض حقوق بشر در ماه اوت را اعلام کرد.

در این گزارش آمده است که ۳۵ روزنامه‌نگار همچنان در زندان به سر می‌برند، ۱۶ روزنامه‌نگار بیکار، ۳ برنامه از سوی شورای عالی صدا و سیما (RTÜK) تعلیق شده و ۲ کانال نیز جریمه شده‌اند. در این گزارش تاکید شده است که در ماه اوت ۱۰ مورد ممنوعیت انتشار و مسدود شدن ۶ سایت اینترنتی، مسدود شدن ۴۰۱ خبر و مسدود شدن ۸۸ محتوای رسانه‌های مجازی انجام شده است.

دولت روزنامه‌نگاران را به قتل می‌رساند

در این گزارش آمده است که روزنامه‌نگاران گلستان تارا و هیرو بهاالدین در حمله‌ای که دولت ترکیه در روز ۲۳ اوت در منطقه سیدصادق از توابع استان سلیمانیه انجام داد به قتل رسیدند.

در این گزارش تاکید شده است که حملات دولت آک‌پ-م‌ه‌پ به آزادی بیان و اندیشه در ماه اوت تشدید شد و آمده است: «دولتی که جنگ علیه کوردها را تا اقلیم کوردستان فدرال برد، با شریک خود حزب دمکرات کوردستان (پ‌دک) در کوردستان فدرال، سیاست سرکوب گسترده‌ای را علیه روزنامه‌نگاران اجرا کرد. در ماه جولای با همکاری پ‌دک، سیاست فشار همه جانبه‌ای را علیه روزنامه‌نگاران به اجرا درآورد. در حالی که حملات تشدید شده‌اند، در ۲۳ اوت، ترکیه یک خودروی غیرنظامی را در داخل مرزهای حکومت اقلیم کوردستان عراق (KRG) بمباران کرد. خبرگزاری روژنیوز اعلام کرد که در این حمله، روزنامه‌نگاران «هیرو بهاالدین» و «گلستان تارا» جان خود را از دست دادند. قتل روزنامه‌نگاران در بسیاری از نقاط جهان به ویژه کوردستان با واکنش مواجه شد. در جریان اعتراضات، از سازمان‌های بین‌المللی دعوت شد تا در برابر این حملات ترکیه، مسئولیت را بر عهده بگیرند.»

در این گزارش تاکید شده است که روزنامه‌نگاران در بسیاری از نقاط به ویژه در آمد و استانبول به قتل‌عام گلستان تارا و هیرو بهاالدین اعتراض کردند و گفت: «در حالی که پلیس به تظاهرات سازماندهی شده توسط روزنامه‌نگاران در آمد حمله کرد، بسیاری از روزنامه‌نگاران مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. با وجود تمام حملات به قتل دو روزنامه‌نگار اعتراض شد و این پیام داده شد که هرگز در برابر این همه حملات سکوت نخواهند کرد، مطبوعات آزاد صدای خود را قویتر بلند خواهند کرد و تا پایان از حقوق روزنامه‌نگاران دفاع خواهد کرد.»

سانسور رسانه‌های مجازی به معامله علیه کوردها تبدیل شده است

این گزارش با یادآوری اینکه اینستاگرام که میلیون‌ها کاربر دارد در روز دوم اوت بسته شد، به تأثیر سیاست در قبال کوردها در بسته شدن رسانه‌های مجازی اشاره کرد و گفته شد: «ترکیه سانسور را به ابزاری برای معامله علیه کوردها تبدیل کرده است. آن را به بخشی از حمله به حوزه‌های فکری و بیانی مردم کورد تبدیل می‌کند.»

در این گزارش همچنین آمده است: «اگرچه به دلیل تعطیلی قوه قضائیه محاکمه‌ای صورت نگرفت، در ماه اوت، بسیاری از سایت‌های خبری با دستور دادگاه از دسترسی به حساب X مسدود شدند.»

همچنین اعلام شد که در ماه اوت دسترسی به ۴۰۲ محتوای خبری مسدود، ۶ سایت از جمله خبرگزاری مزوپوتامیا (MA) به طور کامل مسدود شده و روزنامه یِنی یاشام و ۸۸ محتوای رسانه مجازی متعلق به روزنامه‌نگاران مسدود شده‌اند. در این گزارش آمده است که شورای عالی صدا و سیما (RTÜK) بسیاری از شبکه‌های تلویزیونی را به خاطر برنامه‌هایی که پخش می‌کنند جریمه کرده است.