کارشناس حقوق بین‌الملل بریار شوان: ترکیه در روژاوای کوردستان مرتکب جنایات جنگی می‌شود

بریار شوان کارشناس حقوق بین الملل گفت: «در تمام مراحل جنایات جنگی ترکیه علیه مردم کورد، جمع‌آوری آرشیو و داده‌ها ضروری است.»

بریار رفعت احمد معروف به بریار شوان، فعال مدنی و کارشناس حقوق بین الملل با خبرگزاری فرات (ANF) مصاحبه کرد. بریار شوان مشاور سیاسی و کارشناس حقوق بین الملل به جنایات دولت اشغالگر ترکیه در روژاوای کوردستان پرداخت. وی اظهار داشت: «بر اساس قوانین بین‌المللی هر کشوری که به کشور دیگری حمله کند، شورای امنیت بین‌المللی و جامعه جهانی این را جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت می‌نامند. ترکیه و سوریه اعضای شورای امنیت بین‌المللی هستند. به هر دلیلی که باشد، هر گونه تعرض و جنایت یک کشور علیه کشور دیگر ممنوع است. به ویژه اگر زیر ساخت‌ها و پروژه‌های
خدماتی در داخل کشور مورد حمله قرار گیرد، این یک جنایت جنگی محسوب می‌شود. اگر کشور دیگری به زیر ساخت‌های خدماتی و نیازهای اولیه شهروندان حمله کند، جرم بیشتر می‌شود.»

آنچه امروز در غزه اتفاق می‌افتد ۱۰ سال است که در روژاوای کوردستان در حال رخ دادن است

بریار شوانی از سکوت بین‌المللی در برابر جنایات علیه روژاوای کوردستان صحبت کرد و گفت: «ما می‌بینیم که این روزها تمرکز و نگاه‌ها معطوف به غزه است. ولی متاسفانه در مورد آنچه در روژاوای کوردستان می‌گذرد کسی صحبت نمی‌کند. سال‌هاست که جامعه جهانی، اتحادیه عرب و کشورهای خاورمیانه چشمان خود را بسته‌اند و در برابر آن سکوت کرده‌اند. کاری که امروز در غزه انجام می‌شود ۱۰ سال است که در کوردستان به طور کلی و به ویژه در روژاوای کوردستان انجام می‌شود.»

اشک تمساح برای غزه می‌ریزند و در برابر جنایات علیه روژاوای کوردستان سکوت می‌کنند

بریار شوانی همچنین به دورویی دنیا در قبال جنایات علیه روژاوای کوردستان اشاره کرد و گفت: «متأسفانه ما شاهد نفاق و اشک تمساحی هستیم که هر روز برای غزه ریخته می‌شود. اما اتحادیه عرب در مقابل جنایات علیه روژاوای کوردستان سکوت را انتخاب کرده است. آنچه ترکیه علیه روژاوای کوردستان انجام می‌دهد، طبق قوانین بین‌المللی جنایت بزرگی است.»

جنایات ترکیه علیه مردم کورد باید بایگانی شود

بریار شوانی درباره اهمیت مستندسازی جنایات جنگی انجام شده در روژاوای کوردستان گفت: «در تمام مراحل جنایات جنگی، جمع‌آوری آرشیو و داده‌های جنایات ترکیه علیه خلق کورد ضروری است. در سال ۱۹۸۸ زمانی که رژیم بعث به رهبری صدام حسین جنایات بزرگی را علیه مردم کورد در باشور کوردستان مرتکب شد داده‌هایی جمعآوری شد و پس از قیام سال ۱۹۹۱ ما توانستیم آن آرشیوها و داده‌های ویژه را به جامعه جهانی و به جامعه بین المللی برسانیم. در سال ۲۰۰۳ و پس از سقوط رژیم بعث، این جنایات در قانون اساسی ذکر شده است.»

بریار شوانی به چگونگی مجازات دولت اشغالگر ترکیه به خاطر جنایات جنگی که علیه مردم کورد انجام می‌دهد پرداخت و ادامه داد: «این جنایاتی که ترکیه در حال حاضر و در روژاوای کوردستان انجام می‌دهد را می‌توان در دو مرحله مورد توجه قرار داد. گام اول آرشیو و حفاظت از داده‌های هر اقدام تروریستی علیه روژاوای کوردستان است تا روزی بتواند علیه مقامات ترکیه در دادگاه‌های بین‌المللی مورد استفاده قرار گیرد.»

دولت سوریه باید از ترکیه شکایت کند

بریار سوانی در ادامه سخنان خود گفت: «گام دوم شکایت در مراکز بین‌المللی از طریق دولت سوریه از جنایات جنگی ترکیه است. زیرا در نهایت روژاوای کوردستان بخشی از کشور سوریه است. همچنین روژاوای کوردستان شریک خوبی برای از بین بردن داعش در سوریه بود و این به نفع دولت سوریه است.»