کایا: همه کوردها باید از روژاوا حمایت کنند

احمد کایا، رئیس مشترک PÎA، اظهار داشت که روژاوا فرصت بزرگی برای کوردهاست و بیان کرد که همه کوردها باید از روژاوا حمایت کنند.

احمد کایا، رئیس مشترک حزب انسانیت و آزادی (PÎA)، با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد. کایا اظهار داشت که توجه همه کوردها به روژاوا معطوف است و گفت: «۱۰۰ سال پیش در زمان جنگ جهانی اول، کوردها فرصتی برای تأسیس دولت خود و کسب جایگاهی برای خود یافتند. با پیمان لوزان این شانس از دست رفت. کوردستان به چهار بخش، بین چهار دولت تقسیم شد. پس از ۱۰۰ سال، دو تا از این کشورها؛ عراق و سوریه دیگر نمی‌توانند به صورت یکپارچه به موجودیت خود ادامه دهند. ادامه نظام موجود امکان‌پذیر به نظر نمی‌رسد. اکنون شرایط جدیدی که در روژاوا پدید آمده، پس از ۱۰۰ سال فرصتی برای خودمدیریتی و رسمی کردن جایگاه خود به کوردها ارائه می‌دهد.»

«برای دستاوردها، هزینه‌های زیادی پرداخت شده است»

کایا خاطرنشان کرد که کوردها باید در این روند بسیار هوشیار باشند و برای بهره‌برداری از این فرصت باید هر کار لازم را انجام دهند و سخنان خود را اینگونه ادامه داد: «باید روابط با کشورهای مؤثر در سیاست بین‌المللی و جهان تقویت شود و تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک افزایش یابد. روابطی که تاکنون در عرصه برقرار شده، به ویژه باید با طرف‌های قدرتمند توسعه یابد. به همین ترتیب، باید روابط با نیروهای بومی و مردمی که در منطقه زندگی می‌کنند، تقویت شود. ایجاد یک نمایندگی به نام کوردها از اهمیت زیادی برخوردار است. این نمایندگی باید کوردهای روژاوا و بخش‌های دیگر را در خود جای دهد و بر اساس یک توافقنامه ایجاد شود. اگر ساختاری از این دست ایجاد شود، هیچ نیرویی نمی‌تواند در برابر آن بایستد. ملت کورد ملتی رنگارنگ است که از باورها و سیاست‌های مختلف تشکیل شده است. نمایندگی‌ای که این تنوع را مبنا قرار دهد، کوردها را قوی‌تر خواهد کرد. به یمن چنین ساختاری، نیروهایی که با کوردها رابطه برقرار می‌کنند، با این آگاهی که این سازوکار نمایندگی همه کوردها را بر عهده دارد، رفتار خواهند کرد.»

کایا بیان کرد که برای دستاوردها هزینه‌های زیادی پرداخت شده است و گفت: «دستاوردها در روژاوا نتیجه مبارزه و مقاومت است. به هیچ وجه خودبه‌خود یا به وسیله‌ی کسی به دست نیامده است. کوردها از روندهای دشواری عبور کردند و به این سطح رسیدند. برای حفاظت و ماندگار کردن این دستاوردها باید تلاش زیادی صورت گیرد. به همین دلیل باید دستاوردهای مردم بالاتر از هر چیز و منافع هر کسی در نظر گرفته شود. فراموش کردن این دستاوردها که با هزینه‌های زیادی به دست آمده‌اند، اشتباه بزرگی خواهد بود.»