کنفدرالیسم جوامع کوردستان یاد شهدای ماه دسامبر را گرامی داشت
ریاست مشترک شورای اجرایی کنفدرالیسم جوامع کوردستان از شهدای کشتار مرش، کشتار ۲۳ دسامبر پاریس و مقاومت در زندان ۱۹ دسامبر یاد کرد.
ریاست مشترک شورای اجرایی کنفدرالیسم جوامع کوردستان از شهدای کشتار مرش، کشتار ۲۳ دسامبر پاریس و مقاومت در زندان ۱۹ دسامبر یاد کرد.
کنفدرالیسم جوامع کوردستان یاد شهدای کشتار مرش در سال ۱۹۷۸، کشتار ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰ در زندان و کشتار پاریس در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۲ را گرامی داشت و گفت: «به نام جنبش آزادی کوردستان، در وجود کسانی که در این قتلعامها کشته شدند، یاد همهی شهدای دموکراسی و انقلاب را گرامی میداریم و با احترام در مقابل یاد و خاطره آنها سر تعظیم فرود میآوریم و قولی را که به شهدا داده بودیم یک بار دیگر تکرار میکنیم.»
بیانیه کنفدرالیسم جوامع کوردستان به این شرح است:
«ما وارد سالگرد کشتار ۱۹ تا ۲۴ دسامبر مرش، کشتار ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰ علیه زندانیان در زندانها و کشتار ۲۳ دسامبر ۲۰۲۲ میشویم. به نام جنبش آزادی کوردستان یاد همه شهدای دموکراسی و انقلاب را در شخص کسانی که در این کشتارها جان خود را از دست دادند، گرامی میداریم و با احترام به یاد آنها سر تعظیم فرود میآوریم و قول خود با شهدا را یک بار دیگر تکرار میکنیم. ما این قتلعامها و دولت قاتل ترکیه را که این قتلعامها را انجام داد، شدیدا محکوم میکنیم. تاریخ دولت ترکیه تاریخ قتلعام و نسلکشی است. در وهله اول، قتلعامها به طور سیستماتیک علیه مردم کورد، علیه خلقها، علویها، باورهای مختلف، سوسیالیستها و نیروهای دموکراسیخواه انجام شد. این قتلعامها همچنین واقعیت دولت ترکیه را برجسته میکند.
کشتار مرش در این دوره هم ادامه دارد
یکی از رویدادهایی که واقعیت نسلکشی و کشتار دولت ترکیه را برجسته میکند، کشتار مرش است که در ۱۹ تا ۲۴ دسامبر ۱۹۷۸ انجام شد. کشتار مرش به عنوان بخشی از طرح اصلاحات شرقی و سیاست کشتار کوردها انجام شد. با کشتار مرش میخواستند منطقه غرب کوردستان را که به غرب فرات معروف است از مردم کورد-علوی پاکسازی کنند و نسلکشی کوردها را به مناطق میانی کوردستان برسانند. بنابراین کشتار مرش مرحلهای از سلسله کشتارهای دولت ترکیه علیه مردم کورد است. به همین دلیل است که این کشتار که با کشتار و آوارگی مردم کورد-علوی آغاز شد، پایان نیافته و در این دوران نیز ادامه دارد. از سوی دیگر، کشتار مرش نیز به منظور جلوگیری از رسیدن جنبش آزادی کوردستان از غرب کوردستان به جنبشهای انقلابی و جامعه ترکیه انجام شد.
قتلعام پاریس با حمایت ناتو و گلادیو انجام شد
یکی از کشتارهای دیگر توسط دولت ترکیه علیه کوردها در ۲۰ دسامبر ۲۰۲۲ در پاریس رخ داد. این کشتار را مردم ما کشتار دوم پاریس تعریف کردند. انقلابی بزرگ و عضو شورای اجرایی ما «اوین گویی» ، هنرمند «میر پرور» و «عبدالرحمن قزل» میهندوست قتلعام شده و به شهادت رسیدند. مانند اولین کشتار پاریس، این کشتار نیز قتلعامی بود که دولت ترکیه به تنهایی انجام نداد. دولت ترکیه بیش از صد سال است که کوردها را میکشد و همه کشتارها را با حمایت ناتو انجام داده است. حملات در اروپا با حمایت ناتو و گلادیو انجام شد. این واقعیت را مردم ما و همه میدانند و آشکار است. دولت فرانسه هنوز به دلیل آشکار نکردن این قتلعامها مظنون و مورد سرزنش است که چرا این کشتارهای پاریس را توضیح نداده است. دولت فرانسه باید از پنهان کردن حقیقت دست بردارد و با افشای حقایق، کشتارها را روشن کند. تا زمانی که کشورهای اروپایی و بویژه فرانسه قتلعام پاریس را روشن نکنند، نمیتوانند خود را از سوء ظن و سرزنش رهایی بخشند. مردم ما قطعا مصمم به مبارزه با قتلعام و افشای قتلعام هستند. این را همه باید بدانند.
قتلعام ۱۹ دسامبر حقیقت ظالمانه دولت ترکیه را نشان داد
در حملات غیرانسانی و ظالمانه به زندانیان در ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰، دهها زندانی کشته و شهید شدند. حملات و کشتارهایی که در ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰ علیه زندانیان انجام شد، بار دیگر نشان داد که دولت ظالم و وحشی ترکیه به هیچ وجه از بشریت بهرهای نبرده است. در این دوره، دولت حزب عدالت و توسعه - حزب حرکت ملی همچنان این واقعیت قتلعام را نمایندگی میکند. انزوای مطلق رهبر آپو در امرالی و همچنین انزوا در همهی زندانها، شکنجه است. زندانیان نیز در مقابل این امر مقاومت میکنند و فعالیتهایی انجام میدهند. اقدام زندانیان که در قالب یک اعتصاب غذای دورهای آغاز شده است باید برای مردم بیرون از زندان به خوبی درک شود. اقدام زندانیان حمایتی از کمپین بینالمللی است که برای آزادی جسمانی رهبر آپو و راه حل سیاسی دموکراتیک مسئله کوردها راهاندازی شده است. بنابراین، صحیحترین پاسخ به اعتصاب زندانیان ، مشارکت قوی در کمپین خواهد بود. این تنها راهی است که میتوانیم از زندانیان حمایت کنیم. همه باید این واقعیت را ببینند و با حضور قوی در کمپین موضع خود را نشان دهند. برای نشان دادن نگرش صحیح، نیاز به چنین برخوردی را احساس کردیم.»