تصویر

مغازه‌اش را با وسایل سنتی تزئین کرده است

رمضان عبد الرحمن که مغازه‌اش را از محل فروش به مکانی برای حفظ سنت‌های قدیمی تبدیل کرده است، گفت: «هر چقدر زندگی پیشرفت کند، سنت‌های ما هویت ما باقی می‌مانند.»

مردم از طریق سنت، فرهنگ و هنر توانسته‌اند فرهنگ خود را حفظ کنند. با عشق، حفاظت و توجه به فرهنگ، هنر و سنت‌های خود توانسته‌اند پابرجا بمانند. یکی از این خلق‌ها، مردم کورد هستند. کوردها فرهنگ، هنر، سنت و زبان خود را حفظ می‌کنند و تا به امروز به نسل‌های جدید منتقل می‌کنند. به عنوان مثال، مردم شمال و شرق سوریه هنوز سنت‌های ده‌ها ساله خود را در زندگی امروزی به کار می‌برند.

محله‌اش را با سنت‌ها تزئین می‌کند

یکی از افرادی که در منطقه شمال و شرق سوریه زندگی می‌کند، رمضان عبد الرحمن درویش است. او اهل محله هِلیلیه شهر قامشلو است. ۵۱ سال دارد. از آنجایی که خانواده رمضان در تاریخ خود صاحب باغ بودند، به آنها «خانواده باغبان» می‌گفتند. این خانواده در محله هلیلیه شهر قامشلو بسیار به حفظ سنت‌های خود مشهور هستند. رمضان تا به امروز نیز از وسایل سنتی قدیمی استفاده می‌کند.

رمضان مغازه‌ای برای امرار معاش خود و خانواده‌اش در محله باز کرده است. با این حال، مغازه‌اش را با وسایل سنتی تزئین کرده و به مکانی دیدنی برای همه تبدیل شده است. این موضوع رمضان را خوشحال می‌کند که محل کارش را با این کار تزئین کرده است.

رمضان از علاقه‌اش به سنت‌های فرهنگی گفت.

می‌خواهد سنت‌های قدیمی را احیا کند

رمضان در مورد افتتاح مغازه‌اش اینگونه گفت: «من اهل محله هلیلیه هستم. در ابتدا مغازه‌ای باز کردم اما فقط سبزیجات در مغازه‌ام بود. می‌خواستم از طریق چیزی محله‌ام را تزئین کنم. می‌خواستم مغازه‌ام را با فولکلور کوردی تزئین کنم، وقتی این ایده به ذهنم رسید، واقعا خوشحال شدم. زیرا با این کار سنت‌های قدیمی را احیا می‌کنم. من از خانواده‌ای باغدار بودم و تا به امروز باغ‌هایمان وجود دارند. در عین حال، ما صاحب فرهنگ و سنت بسیار قوی بوده‌ایم. همیشه می‌خواهیم که فرزندان و نسل‌های جدید ما فرهنگ خود را فراموش نکنند. می‌خواستم نام مغازه‌ام را هم 'باغبان' بگذارم. در اولین قدم، فقط وسایل صبحانه و غذاهای قدیمی فرهنگ روستایی را در مغازه‌ام قرار دادم. به عنوان مثال، پنیر، زیتون، ادویه، ماست و غیره.»

نباید فولکلور فراموش شود

رمضان اظهار داشت که با آوردن وسایل سنتی، حس خوبی در دلش ایجاد شده است و ادامه داد: «بعد از کالاهای خوراکی، شروع به آوردن وسایل سنتی کردم. مانند داس، کوزه، هاون، وسایل حصیری، دله قهوه و غیره... تمام این چیزهایی که گفتم در زمان‌های قدیم استفاده می‌شدند. تا به امروز در بسیاری از خانه‌ها دیده می‌شوند و برخی از آنها نیز استفاده می‌کنند. هدف اصلی این است که فولکلور قدیمی خود را دوباره زنده کنیم. وقتی این قدم را برداشتم و وسایل قدیمی را در مغازه‌ام گذاشتم، توجه همه را جلب کرد. وقتی برخی برای خرید غذا می‌آیند، اولین چیزی که نگاه می‌کنند وسایل قدیمی است. این بدان معناست که هنوز علاقه مردم به وسایل سنتی وجود دارد و می‌خواهند همیشه در زندگی ما استفاده شوند. بهترین چیز این است که وقتی افراد مسن به مغازه‌ام می‌آیند و این وسایل را می‌بینند، خاطرات ده‌ها سال قبل خود را زنده می‌کنند و آن را برای نسل جدید تعریف می‌کنند.»

«باید سنت‌های ما به نسل‌های جدید منتقل شود»

رمضان در پایان سخنان خود اظهار داشت که هر چقدر انسان بزرگ شود و زندگی با فناوری پیشرفت کند، فرهنگ انسان همیشه در رگ‌های او جریان خواهد داشت زیرا سنت‌های آنها هویت آنهاست و گفت: «همیشه باید از فرهنگ و سنت‌های خود محافظت کنیم. ما مردم کورد به ویژه صاحب فرهنگ بسیار غنی هستیم. کودکی همه ما با این سنت‌ها سپری شده است و تا زمانی که به این سن رسیده‌ایم نیز باید همیشه در ذهن ما بماند. باید سنت‌های ما به نسل‌های دیگر نیز منتقل شود.»