مصطفی بارزانی، مزدور بین‌المللی- ۱

بارزانی پدر و حالا نیز پسر و نوه‌هایش همواره مزدور خارجی و نهادهای جاسوسی دولت‌ها بوده اند، تمام قدرتشان را از دولت‌های دیگر گرفته‌اند و با اشاره‌ی همان سازمان‌های جاسوسی نیز در مقابل تمام قیام‌های کوردها قرار گرفته‌اند.

مصطفی بارزانی یک مزدور دلسوز سازمان جاسوسی روسیه بود و چندین سند آن در دسترس است. اسناد حاکی از روابط مابین مصطفی بارزانی و سازمان جاسوسی اتحاد شوروی است که چگونه وی را مؤظف کرده و به‌عنوان مزدور خود از وی نام می‌برند. یک محقق، مطلبی در این باره نوشته است و همه سوالاتی را امروزه روزنامه‌نگاران و افراد دانشگاهی و نویسندگان پرسیده‌اند، جواب می دهد که «چرا با وجود اینکه روسیه‌ی دوره‌ی جمهوری مهاباد، بازیگر اصلی سقوط جمهوری کوردستان و اعدام قاضی محمد بود، اما ملامصطفی و همراهانش از مهاباد به روسیه فرار کردند؟!»

تحقیق دکتر کمال قادر جواب این سوالات را روشن می‌کند.

«ملامصطفی در میان شبکه سازمان جاسوسی روسیه»

دکتر کمال قادر یک تحقیق به‌زبان عربی نگاشته است و زانکو ناصر احمد آن را به کوردی ترجمه نموده است. این تحقیق با نام «رازهای ملامصطفی بارزانی در میان اسناد سازمان جاسوسی اتحاد شوروی» منتشر شده است. در این تحقیق عنوان کرده که بارزانی یک رهبر ملی نبوده است بلکه ابتدا به‌عنوان یک مزدور اتحاد شوروی دست به‌کار شده و خواسته مانند یک مزدور فعال و موفق دیده شود. از اسنادی هم صحبت می‌کند که اثبات می‌نماید مصطفی بارزانی مزدور اتحاد شوروی بوده و با چه مقاصدی او را به‌کار گرفته‌اند.

«بارزانی فردی میهن‌دوست نبود»

دکتر کمال قادر در آغاز تحقیقش از شخصیت مصطفی بارزانی می‌نویسد و وی را فردی مزدور و خودفروش می‌شناساند که در خدمت اشغالگران و سازمان‌های جاسوسی آنها بوده است و می‌گوید: «بارزانی یک رهبر ملی نبود، بلکه ابتدا به‌عنوان یک مزدور اتحاد شوروی دست به‌کار شده و خواسته مانند یک مزدور فعال و موفق دیده شود. اما نتوانست و موفق نشد. سپس به مزدور سازمان جاسوسی اسرائیل-موساد درآمد. وی هرگز یک رهبر میهن‌دوست نبود بلکه مزدور سازمان جاسوسی اتحاد شوروی بود و در این سازمان نام مستعارش "سروک" بود. چیزی که به عنوان قیام سپتامبر ۱۹۶۱ نام برده شده، قیام نبوده بلکه یکی از وظایف محوله احاد شوروی به وی بود و هدف از آن نیز برهم زدن معادلات و روابط غرب در خاورمیانه بود! انتشار این اطلاعات درباره ارتباط مابین خانواده بارزانی و سازمان جاسوسی اتحاد شوروی (کی‌جی‌بی) پیشتر توسط خانواده بارزانی رد شده بود، اما این بار اطلاعات درباره آنان به سابقه مزدوری این خانواده بازمی گردد. اطلاعات منتشره نه تهمت‌اند و نه زاییده‌ی ذهن نویسنده، بلکه یک حقیقت تاریخی‌اند و از راه آشکارشدن یکسری سند و مدرک سازمان جاسوسی کی‌جی‌بی در موسکو و واشنتون و لندن سوالاتشان را درباره زندگی ملامصطفی در روسیه و روابط و وظایفش مطرح و روشن می‌کنند.

اسناد چگونه آشکار شدند؟

دکتر کمال قادر از اسنادی می‌گوید که درباره روابط کهن سازمان جاسوسی شوروی با خانواده بارزانی است. نیز از نحوه آشکارشدن این اسناد می‌گوید و آورده: «بخشی از این اسناد را حکومت روسیه منتشر نموده، حالا در مرکز آرشیو حزب کمونیست شوروی نگهداری می‌شود و بازدید از آنها برای عموم آزاد است. بخش دیگری از اسناد توسط افسران شوروی دزدیده شده و به غرب رسانیده شده‌اند. بعضی از آنها منتشر شده و یکسری دیگر در انتظار انتشارند. در منبع یکم و دوم اسناد از روابط اتحاد شوروی با مصطفی بارزانی پرده برمی‌دارد. همزمان این تحقیق به اسناد تعدادی از افسران کی‌جی‌بی می‌پردازد و یکی از آنان افسر پاول سودوبلاتوف است. این فرد افسر مسئول مصطفی بارزانی در سال‌های ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۸ بوده است. با یکسری اسناد دیگر نیز که منتشر شده‌اند. این نیز علاوه بر مسائل مربوط به قیام سپتامبر و ارتباطش با اتحاد شوروی.

ارتباط بارزانی‌ها و اتحاد شوروی:

بارزانی پدر و حالا نیز پسر و نوه‌هایش همواره مزدور خارجی و نهادهای جاسوسی دولت‌ها بوده اند، تمام قدرتشان را از دولت‌های دیگر گرفته‌اند و با اشاره‌ی همان سازمان‌های جاسوسی نیز در مقابل تمام قیام‌های کوردها و شخصیت‌های میهن‌دوست قرار گرفته‌اند و توسط آنان مامور شده‌اند. طبق اظهارات نویسنده این تحقیق، این ارتباط با روسیه سابقه داشته و تاریخچه آن به دوره‌ی عبدالسلام بارزانی برمی‌گردد که پیش از جنگ جهانی اول به روسیه رفته است. اما مصطفی بارزانی از این سابقه برای ماموریت خود به‌عنوان یک مزدور سود جسته است.

دکتر کمال در تحقیقش از خاطرات ژنرال پاول سودوبلاتوف نوشته که وی اظهار داشته که بارها مصطفی بارزانی را دیده و اوامر و ماموریت‌های شوروی را به وی اطلاع داده است. نیز از یک جلسه این ژنرال با بارزانی نوشته و گفته است: «یک بار مصطفی بارزانی به من گفت که تاریخ روابط بارزانی‌ها با روسیه به صد سال پیش باز می‌گردد و خانواده‌اش بیش از ۶۰ بار اسلحه و پول از روسیه دریافت نموده است.»

ارتباط مصطفی بارزانی و سازمان جاسوسی کی‌جی‌بی:

طبق اسناد موجود که از روابط تاریخی خانواده بارزانی با روسیه پرده بر می‌دارد، احتمالا مصطفی بارزانی به امر روسیه به روژهلات کوردستان رفته باشد تا از جمهوری مهاباد و اوضاع آنجا به روسیه خبررسانی کند. این نیز شک و گمان‌های قاضی محمد نسبت به مصطفی بارزانی را تایید می‌کنند. استاد ابراهیم احمد در مصاحبه‌ای از این می‌گوید که هنگامی که ملامصطفی از باشور فرار کرده و به روژهلات کوردستان رفته است؛ قاضی محمد و اطرافیانش به وی اعتماد نداشته‌اند و از آنان استقبال نکرده‌اند چون که گمان داشته‌اند که آنها برای خراب‌کاری و آشوب آمده‌اند. تا اینکه ما با نامه‌ای از آنان درخواست نمودیم تا همکاری شوند. این بود که قاضی محمد سپس آنان را تحویل گرفت. اما پس از سقوط جمهوری کوردستان با همکاری شوروی، مصطفی بارزانی به‌جای اینکه در مقابل شوروی موضع بگیرد که عامل سقوط این حکومت نوپا بود، با همکاری یک جاسوس روسی به شوروی رفت و در آنجا در سازمان جاسوسی شوروی مورد آموزش قرار گرفت.

مصطفی بارزانی در روسیه شاگرد کی بوده است؟

دکتر کمال قادر از سودوبلاتوف می‌گوید که وی یک ژنرال و جاسوس زبده و مورد اعتماد استالین بوده است و آموزش نظامی را به مصطفی بارزانی داده و به او درجه نظامی اعطاء نموده است و در این باره می‌نویسد: «خاطرات سودوبلاتوف تاکنون اولین منبع است که از روابط مصطفی بارزانی با شوروی در سال‌های مابین ۱۹۴۶ تا ۱۹۸۵ پرده برداشته است. وقتی سودوبلاتوف از بارزانی می‌گوید، وی را به‌عنوان یک مزدور خطاب می‌کند که در سازمان جاسوسی شوروی او را آموزش داده تا علیه سیاست‌های غرب در خاورمیانه به‌کار گرفته شود. خاطرات سودوبلاتوف مقدمه مهمی برای دانستن روابط مصطفی بارزانی با شوروی است اما رازهای اصلی‌تر در اسناد آرشیو میتروخین و حزب کمونیست شوروی وجود دارد.»