صباحات اردوغان ساریتاش: پادزهر جنگ ویژه سازماندهی است

صباحات اردوغان ساریتاش، نماینده پارلمانی دم پارتی سِرت، با بیان اینکه دولت در تلاش است خشونت را در همه عرصه‌ها گسترش دهد، گفت: «پادزهر جنگ ویژه سازماندهی است.»

جنگ ویژه

صباحات اردوغان ساریتاش، نماینده پارلمانی دم پارتی سِرت حملات نژادپرستانه علیه زبان، فرهنگ و موجودیت کوردها را برای خبرگزاری فرات (ANF) ارزیابی کرد.

صباحات اردوغان ساریتاش با بیان اینکه تشخیص «هرکس مسئله کورد را حل نکند، خودش منحل می‌شود» یک شعار نیست، بلکه یک واقعیت تاریخی است، تصریح کرد: «دولت آک‌پ-م‌ه‌پ نمی‌تواند از تجربه این سرنوشت رهایی یابد.»

صباحات اردوغان ساریتاش اظهار کرد: «در واقع این دولت نه قدرت و نه شانس پذیرش از سوی مردم کورد را برای حل یک مسئله سوزان مانند مسئله کورد که دامنه آن گسترش یافته و در واقع به سطح بین‌المللی رسیده است، ندارد. وقتی به این تصویر نگاه می‌کنیم، برای اصرار دولت بر حل نشدن این موضوع تنها یک استدلال باقی می‌ماند و آن خشونت است. خشونتی که در چند سال اخیر تشدید شده است دقیقاً نتیجه چنین روندی است.» و افزود: «به خصوص در انتخابات محلی گذشته، آنها بسیار عصبانی‌تر شدند، زیرا نتوانستند به سناریویی که می‌خواستند برسند. زیرا خلق کورد پاسخ بسیار واضح و قاطعی به آنها داد و گفت با قیم و غصب و دروغ و نیرنگ نمی‌توان در کوردستان جایی برای خود باز کرد و دقیقاً همین شد. وقتی این را می‌گویم، نمی‌گویم فقط بر نتایج انتخابات متمرکز شده است. من این را از جهات مختلف می‌گویم. بنابراین، برای دادن روشن‌ترین پاسخ به سوال شما، بازتاب سیاست کوردی دولت در منطقه، مانند ۱۰۰ سال گذشته، بر انکار، تخریب و یکسان‌سازی متمرکز است. بازتاب آن در مورد مردم، ذهنیت بازدارنده و ظالمانه آن، نشان دادن مرگ و راضی کردن مردم به مالاریا، هنوز در همان جایی که هست باقی مانده است. به ویژه آنچه در چند ماه گذشته تجربه کرده‌ایم، گواه این است که با این سیاست‌ها و ذهنیت‌ها در این زمینه به ابتدای جمهوری بازگشته‌ایم.»

زنان و جوانان هدف اصلی هستند

صباحات اردوغان ساریتاش با ارزیابی سیاست‌های جنگ ویژه گفت: «می‌توان بن‌بست در حل مسئله کورد و تشدید خشونت‌ها را در چند دسته برای مدت طولانی ارزیابی کرد. در اصل، این دیگر حالت خشونت نیست که صرفاً بر اساس سلاح یا ابزار دیگر باشد، عنوان جداگانه‌ای دارد که ما آن را "سیاست جنگ ویژه" می‌نامیم و این خطرناک‌ترین شکل آن است. فحشا و مواد مخدر و ... در شهرهای کوردستان. تشدید اوضاع با گذشت هر سال نه امری تصادفی است و نه می‌توان مسئله کورد را جداگانه بررسی کرد. در این مرحله می‌توان به صراحت گفت که هدف اصلی حملات زنان و جوانان هستند. به همین دلیل، ما آگاهی، دقت و حساسیت در مورد این سیاست‌ها را برای زنان و جوانان مهم می‌دانیم. ما در مورد یک موضوع بسیار شدید، جامع، گام به گام و رها شده به مدت زمان طولانی صحبت می‌کنیم، بنابراین متاسفانه این مسئله‌ای نیست که اگر امروز سخت تلاش کنیم، بتوانیم فردا آن را حل کنیم. این یک مسئله درازمدت است که می‌توان به همان شکلی که تحمیل می‌شود، با صبر و استقامت بر آن فائق آمد. همانطور که در بالا اشاره کردم، زنان و جوانان هدف اصلی هستند. از زمان تأسیس دولت‌-ملت‌ها که نه تنها در ترکیه و یا مربوط به کوردها نیست، بلکه در سراسر جهان، هدف اصلی این نظام‌ها زنان و جوانان بوده‌اند که بیشترین چالش را با آنها خواهند داشت. بنابراین اولویت این نظام تمرکز بر این دو هدف اصلی و جلوگیری از آنها به هر قیمتی است.

پادزهر جنگ‌های ویژه سازماندهی است

صباحات اردوغان ساریتاش با اشاره به اینکه با تشدید سیاست‌های جنگ ویژه در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کوردستان تلاش‌هایی برای گسترش مواد مخدر، فحشا و جاسوسی صورت می‌گیرد و گفت: «سیاست‌های جنگ ویژه تنها علیه یک فرد نیست، بلکه کل جامعه را هدف قرار می‌دهد. در حال حاضر سیاست جنگ ویژه مانند نظام انزوا به همه عرصه‌های زندگی سرایت کرده و سعی دارد جامعه را به بند کشیده و در تاریکی نگه دارد. با توزیع مواد مخدر، فحشا، جاسوس‌سازی، همسان‌سازی و مهاجرت اجباری، جوانان و به ویژه زنان جوان از جامعه، زندگی سازمان‌یافته و میهن خود بیگانه شده و به سمت زندگی فردی و ساختگی سوق داده می‌شوند. نمونه گلستان دوکو ملموس‌ترین و واضح‌ترین نمونه است. دوکو که هنوز از سرنوشت او مطلع نشده‌ایم، متاسفانه زن جوانی است که در دام سیاست‌هایی که قبلا به آن اشاره کردیم گرفتار شد. قوی‌ترین مبارزه علیه دولت مردانه که با سیاست‌های جنگ ویژه خود در کوردستان تلاش می‌کند وجود داشته باشد، بدون شک سازماندهی خودویژه ما است. ما باید بیشتر از همیشه برای حفظ موجودیت، هویت و آزادی خود تلاش و مبارزه کنیم. پادزهر سیاست‌های جنگ ویژه سازماندهی است، ما این را خوب می‌دانیم و در هر زمینه‌ای توضیح می‌دهیم.»

دولت به گسترش خشونت در همه عرصه‌ها ادامه می‌دهد

صباحات اردوغان ساریتاش با یادآوری اینکه افرادی وجود داشتند که به دلیل صحبت کردن به زبان کوردی، خواندن آواز کوردی یا رقصیدن و پایکوبی دستگیر شدند، گفت: «بارزترین، واضح‌ترین و آشکارترین مصداق سیاستی که به جامعه سرایت می‌کند، ممنوعیت زبان کوردی است که ما تجربه کرده‌ایم. اخیراً یورش به عروسی‌ها، دستگیری‌ها و غیره، سال‌هاست که می‌گوییم انزوا به کل جامعه سرایت می‌کند و دقیقاً موضوع همین است. اگر قرار است چیزی در مورد مردم کورد آزمایش شود، مرحله به مرحله انجام می‌شود و سپس به همه کوردها سرایت می‌کند. این چیزی است که ما در اینجا تجربه می‌کنیم. حکومت همچنان به گسترش خشونت در تمام عرصه‌های زندگی ادامه می‌دهد. این کار را با تلاش برای زنده نگه داشتن تنش، خصومت، مخالفت و نژادپرستی، یا تنش ناشی از آن انجام می‌دهد. سال‌هاست که این موضوع بارها و بارها از طریق کوردها، ارمنی‌ها، علوی‌ها، زنان، روزنامه‌نگاران، کارگران، زحمتکشان، دانشجویان، تشکل‌های حرفه‌ای و به عبارتی هرکسی که اعتراض می‌کند، در دستور کار قرار گرفته است. کسانی که با عاملان خشونت، آزار و اذیت و تجاوز برخورد نمی‌کنند، همچنان در شیفت‌های شب کار می‌کنند تا کسانی را که پایکوبی و می‌رقصند شناسایی کنند و تابلوهای "ابتدا عابر پیاده" به زبان کوردی را حذف کنند. شب‌های عروسی و حنا با بهانه قرار دادن ترانه، شعار و پایکوبی کوردی به عنوان توجیه مورد هجوم قرار می‌گیرد.»

دشمنی با کوردها آنها را به ایستگاهی که می‌خواهند نمی‌رساند

صباحات اردوغان ساریتاش گفت: «همه اینها در واقع به ما نشان می‌دهد که بلوک حاکم دیگر نیازی به پنهان کردن چهره واقعی خود احساس نمی‌کند. این نیز گواه این است که سیاست‌های آنها در مورد کوردها در فرآیندهای انتخاباتی، راهپیمایی‌ها و مطبوعات در همه عرصه‌های زندگی در نهایت به بن‌بست رسیده است. البته این وضعیت را می‌توان از جهاتی با دهه ۹۰ مقایسه کرد، اما جایی که جهان، جنبش کوردها و ترکیه اکنون هستند، از هر نظر با آن دوره‌ها بسیار متفاوت است. بنابراین، در اصل، فشار بیشتری نسبت به آن زمان وجود دارد، اما این فشار، این بار با نیروی بزرگتر و سازمان‌یافته‌تری مواجه است. وقتی به کوردها ضربه می‌زنند، صدا و واکنش فقط از آمد، وان، مردین و سرت نشان داده نمی‌شود. اکنون صدا و واکنش‌هایی از سراسر جهان نشان داده می‌شود. مردم کورد طی سالیان متمادی توانسته‌اند به یک نیروی سازمان‌یافته منحصر به فرد تبدیل شوند. بنابراین، این سیاست‌های ارزان برای افزایش عمر دولت آک‌پ-م‌ه‌پ کافی نخواهد بود، برعکس، آن را کوتاه می‌کند. آنها چیزی برای دادن به جامعه ندارند، داستان آنها تمام شده است. اقتصاد را از بین بردند، محیط‌زیست را نابود کردند، و در واقع بخاطر اینکه از تکنولوژی بطور اشتباه استفاده کردند دیگر تاثیری ندارد، نیز نتوانستند در فرهنگ و هنر یک فرقه ایجاد کنند. آنها سوختی جز دشمنی با کوردها و خشونت ندارند و متأسفانه این سوخت آنها را به ایستگاهی که می‌خواهند نمی‌رساند.»

ما هیچ‌گونه ممنوعیتی را به رسمیت نخواهیم شناخت

صباحات اردوغان ساریتاش با بیان اینکه مردم کورد و سیاست کوردستان با این سیاست‌ها بیگانه نیستند، سخنان خود را اینگونه ادامه داد: «آنها نمی‌توانند با ممنوع کردن زبان کوردی، ممنوعیت عروسی‌ها یا تعیین قیم‌ها پیشرفتی داشته باشند. نه حزب عدالت و توسعه و نه اردوغان دیگر تقابلی در کوردستان ندارند. بنابراین راه ما و سبک مقاومت ما روشن است. ما هیچ ممنوعیتی را به رسمیت نخواهیم شناخت، ما پایکوبی‌های خود را بزرگتر نگه خواهیم داشت، به زبان خود بیشتر صحبت خواهیم کرد، آهنگ‌های خود را بلندتر خواهیم خواند، حتی از اراده خود محکم‌تر محافظت خواهیم کرد. البته در سیاست حرف بیشتری خواهیم زد و راه‌های جدیدی خواهیم گشود. ما طرف راه‌حل هستیم، یعنی راه سوم. ما همیشه علیه کسانی خواهیم بود که جنگ، فقر، نژادپرستی و جهل را به سیاست مبدل می‌کنند. سیاست ما سیاست زندگی است. ما هرگز مونیسم را نمی‌پذیریم. هیچ تقابلی در جامعه برای این امر وجود نخواهد داشت. آنها چیزهایی را که ۱۰۰ سال برای اجرای آنها تلاش کرده‌اند به گونه‌ای ارائه می‌دهند که گویی تازه آنها را اختراع کرده‌اند. ما پیشینه‌ای تاریخی داریم که گول چنین ترفندهای ارزانی را نخواهیم خورد. ما به خوبی می‌دانیم که چه کار می‌کنیم، از چه دفاع می‌کنیم و دولت نیز این را به خوبی می‌داند. این دستور کار تا حدی محو شده است زیرا عملی نشد، زیرا جامعه عقب‌نشینی نکرد و به رقصیدن و پایکوبی، آواز خواندن و صحبت کردن به زبان کوردی ادامه داد.»