یک عاشق آزادی؛ بَسه راپَرین

بسه راپرین تا آخرین لحظه زندگیش ضربات سنگینی به دشمن زد و خود نیز به کاروان شهیدان پیوست. در صفوف پ‌ک‌ک به نماد تلاش، صداقت و فداکاری مبدل شد.

مزگین آکسو (بسه راپرین) که در خانواده‌ای وطن‌دوست در سِرت به‌دنیا آمد؛ با آداب و رسوم عشایری بزرگ شد. مقاومت مردم منطقه بر شخصیت مزگین آکسو تاثیر نهاد. منطقه بوتان همواره در تاریخ مبارزات آزادیخواهانه، نقش مهمی داشته است. بدین وسیله مزگین آکسو با جنبش آزادی کوردستان از نزدیک آشنا می‌شود. مزگین آکسو که به دنبال یک زندگی ارزشمند و سرشار از معناست؛ تنها یک هدف برای خود در نظر می‌گیرد و در سال ۲۰۱۲ به صفوف گریلا می‌پیوندد.

مزگین آکسو که از دوران کودکیش عاشق کوهستان بود، پس از آنکه به عضویت یگان‌های زنان آزاد استار (یژا استار) درآمد؛ اسم بسه راپرین را بر خود نهاد. هدف اصلی بسه راپرین که دیگر آرزوی رفتن به کوهستانش را محقق نموده بود؛ آزادی زنان و همه خلق کورد بود. بر این اساس برای مؤثربودن حضورش، در هر عرصه‌ی مبارزاتی به طرزی فعال حضور می‌یابد. گریلای یژا استار بسه راپرین هنگامی که به کوههای کوردستان رفته و از نزدیک زندگی گریلاهای زن را می‌بیند؛ بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

بسه راپرین برای آنکه به فدائی و قهرمان خلقش مبدل شود، خود را در تمام جنبه‌ها رشد می‌دهد و گریلاهای شهیدی را که به نماد آزادیخواهی مبدل شده‌اند می‌شناسد و راه آنان را درپیش می‌گیرد. بسه راپرین برای آزادی جسمانی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان تلاش کرد و اولین عملیات گریلایی‌اش را در منطقه متینا به‌انجام رساند. شهید بسه راپرین که در جبهه‌های بسیار سخت مبارزه کرد؛ برای تبدیل‌شدن به یک گریلای کاملا زبده و باتجربه در آموزشگاه شهید ماهر در دوره آموزشی حضور یافت. در آموزشگاه دوره آموزشی استفاده از سلاح سنگین را فراگرفت تا توانایی نظامی خودش را افزایش دهد و در عملیات‌ها ضربات سختی بر اشغالگران وارد آورد. گریلا بسه راپرین که دوره آموزشی خود را با موفقیت به پایان رساند، دوباره به سنگرهای مقاومت بازگشت. گریلا بسه می‌خواست در همه کوههای کوردستان حضور پیدا کند و هر جا که دشمن اشغالگر حضور داشته باشد با آنها روبرو شود.

تا آخرین نفس جنگید

گریلا بسه راپرین که می‌داند بر هر کوه کوردستان حماسه‌ای نوشته می‌شود و خون هزاران قهرمان در هر منطقه از سرزمینش جاری است، با این رویکرد و طرز فکر می‌جنگد. در سال ۲۰۱۴ به منطقه شهید رشید سردار و روژین گَودالار در زاگروس می‌رود. زاگروس در طول تاریخ اقامتگاه خلق کورد بوده است. این منطقه برای گریلا بسه به آغازی نوین تبدیل می‌شود. مبارزه در  شرایط سخت کوههای زاگروس به قدرت و اراده بیشتر نیاز دارد. اما کسانی که برای یک آرمان خاص مبارزه می‌کنند؛ هیچ سختی و موانعی را نمی‌شناسند. گریلا بسه که به آرمان خود واقف است، هیچ سختی و مانعی وی را خسته نمی‌کند. گریلا بسه که بیشترین آزادی را در این کوههای سر به فلک کشیده احساس می‌کند، با عملکردش توجه همه رفقایش را به خود جلب می‌کند. بسه راپرین که پیشاهنگ رفقای خود بود، از لحظه‌ای که به صفوف پ‌ک‌ک می‌پیوندد، به سمبل تلاش، صداقت و حضور فداکارانه مبدل می‌شود. پس از یورش و لشکرکشی مجدد دولت اشغالگر ترکیه به مواضع گریلا در سال ۲۰۱۵، گریلا بسه و رفقایش علیه این حملات مقاومتی بی‌نظیر انجام دادند.

گریلا بسه که در عملیات‌ها در تپه‌ی چارچل ضربات سختی به دشمن زد، برای حفظ دستاوردهای خلق کورد تلاشی بزرگ به خرج داد. فرمانده‌ی جوان یژا استار؛ بسه راپرین هرگز اشغالگری در خاک کوردستان را نمی‌پذیرفت. برای آنکه اشغالگران در خاک کوردستان آسوده نباشند، به‌طور مکرر دست به عملیات می‌زد. گریلا بسه با زبدگی، با روحیه‌بودن و عشقش به زندگی نشان داد که زنان چقدر قوی هستند و در عملکرد ۶ ساله خود در زاگروس، موفقیت‌های بزرگی به‌دست آورد. شهید بسه راپرین که همیشه با روحیه‌ای بالا در برابر دشمن می‌جنگید؛ فلسفه زندگی آپویی را نشان داد و مجری آن در زندگی خود شد. گریلا بسه راپرین که با رفیقش وَلات دلبرین (عالی اوگمن) تا آخرین نفس در برابر حملات دولت ترکیه مقاومت کردند، در ۱۴ جولای ۲۰۱۹ به کاروان شهیدان پیوستند.