تصویر

یک حزب سیاسی باشور کوردستان شریک ترکیه شده است

نویسندگان موضع و نارضایتی خود را نسبت به اشغالگری دولت ترکیه نشان می‌دهند و می‌گویند: «یک حزب سیاسی در باشور کوردستان وجود دارد که با وجود سکوت و بی‌موضعی، شریک دولت اشغالگری ترکیه نیز شده است.»

حمله و اشغالگری دولت اشغالگر ترکیه به خاک باشور کوردستان با همکاری حزب دمکرات کوردستان (پ‌دک) ادامه دارد و این امر نارضایتی عمومی را نیز به همراه داشته است. نویسندگان پرویز هوما و هاوکار نصرالدین با خبرگزاری فرات (ANF) درباره حمله و اشغالگری دولت ترکیه صحبت کردند.

«ترکیه با یک حزب سیاسی منطقه کوردستان توافق کرده است»

پرویز هوما با بیان اینکه این اشغالگری توسط دولت اشغالگر ترکیه امر تازه‌ای نیست و از نظر نظامی نیز شکست خورده است، گفت: «یک حزب سیاسی در اقلیم کوردستان با ترکیه توافق کرده است، ما می‌خواهیم که این توافقی که با اشغالگران صورت گرفته با افکار عمومی در میان گذاشته شود تا بدانیم چه سودی برای اقلیم کوردستان دارد. این علامت سوال در مورد جناح سیاسی‌ای است که در اقلیم کوردستان است و شریک ارتش ترکیه شده است. این موضوع باعث شده روستاییان روستاهای خود را تخلیه کنند. تخلیه شهرها و روستاهای اقلیم کوردستان و انتقال به شهرها به معنای کوچک شدن جغرافیای کوردستان و گسترش قدرت اشغالگر است. ترکیه خواهان احیای خلافت عثمانی است و این هدف ترکیه مایه نارضایتی مردم، روشنفکران و نویسندگان است.

پرویز هوما در پایان سخنان خود با بیان اینکه روشنفکران و نویسندگان باید بر آن جناح سیاسی فشار بیاورند، ادامه داد: «اگر یک حزب سیاسی در اقلیم کوردستان می‌خواهد توافق کند، برود با روژاوا کوردستان و جناح‌های سیاسی در باکور کوردستان توافق کند که نتیجه بزرگ و منافع بسیار خوبی برای اقلیم کوردستان و هر چهار بخش کوردستان خواهد داشت، زیرا آنها یک سیاستی منطقی را اجرا می‌کنند.»

«دولت ترکیه از سلاح‌های ممنوعه علیه کوردها استفاده می‌کند»

هاوکار نصرالدین از سقوط خلافت عثمانی پس از جنگ جهانی اول و ایجاد گروهی از دولت‌ها که یکی از آنها ترکیه جدید است، خبر داد و گفت: «این دولت نیز مانند خلافت عثمانی اشغالگر بوده و تلاش کرده است تا خلق‌های کم‌شمار و دیگر اقشار اجتماعی را از بین ببرد. یکی از آن ملت‌هایی که در طول تاریخ مورد ظلم و ستم اشغالگران قرار گرفته است، ملت کورد است که به چهار قسمت تقسیم شده است که یکی از آنها ترکیه است. دولت ترکیه هرگز به فرهنگ و زبان کوردی احترام نگذاشته و در طول تاریخ به کوردها ظلم کرده است. اگر به قدرت دولت ترکیه نگاه کنیم، نه تنها در داخل ترکیه آزار و اذیت وجود دارد، همه جا با کوردها دشمنی می‌کند، اگر توجه کنیم، دولت ترکیه با تمام قدرت و با سلاح‌های ممنوعه به کوردهای سوریه حمله کرد. در قندیل نیز از سلاح‌های ممنوعه استفاده کردند.»

هاوکار نصرالدین در پایان سخنان خود به نویسندگان و فرهیختگان پیام داد تا در برابر اشغالگری دولت اشغالگر ترکیه بایستند و گفت: «برخی از احزاب سیاسی نه تنها ساکت نیستند بلکه شریک دولت اشغالگر ترکیه نیز شده‌اند. دولت ترکیه نه تنها علیه مردم، بلکه علیه محیط زیست و حوزه‌های زندگی است. این وظیفه همه ماست که در برابر این کار کثیف دولت اشغالگر ترکیه موضع‌گیری کنیم.»