جنبش ژن، ژیان، آزادی جلوهی بیداری و انقلاب زنان
بهار اورین، عضو آکادمی ژنولوژی در یادداشتی با عنوان "جنبش ژن، ژیان، آزادی، جلوهی بیداری و انقلاب زنان"، به بررسی تحولات ایران پرداخته است.
بهار اورین، عضو آکادمی ژنولوژی در یادداشتی با عنوان "جنبش ژن، ژیان، آزادی، جلوهی بیداری و انقلاب زنان"، به بررسی تحولات ایران پرداخته است.
بهار اورین، عضو آکادمی ژنولوژی جنبشی که حول شعار "ژن، ژیان، آزادی" شکل گرفته و هر لحظه به انقلاب نزدیک میشود را صحنههای تاریخی یادآور سخن رهبر آپو میداند که گفته بود سدەی بیست و یکم، سدەی انقلاب زنان است.
او به تلنگری که مرگ ژینا بر روح خسته و رنجور جامعه ایران نواختە است می پردازد:
ژینا همانند نام خود نمادی از زندگی، نو بودن و بیداری است. مرگ تراژیکی که با خود زیباییهای بسیاری آفرید. زنان را حول شعار معنامند ژن، ژیان، آزادی گرد هم آورد، زنان و مردان ایران را سوای دین، مذهب، قومیت و اعتقادات نزد یکدیگر قرار داد تا دوش به دوش هم در برابر ستم و تبعیض شعار آزادی سر دهند.
بهار اورین با ذکر اینکه این بار زنان با تمام جسارت و توان خود به این نظام نە گفتند و به جای مرگ و نیستی، زندگی و آزادی را فریاد زدند، به تداوم یک ماهه اعتراضات اشارە کرده و مینویسد: مرگ ژینا، زندگی دوبارهای خواهد آفرید که در آن نوعدوستی، احترام، آزادی، صلح و برابری جایگزین تفرقهافکنی، تحقیر، اسارت، ستیزهجویی و تبعیض خواهد شد.
عضو آکادمی ژنولوژی در ادامه یادآوری میکند: همه به این واقعیت آگاهیم که آزادی جامعه با آزادی زنان تحقق خواهد یافت و هر چه بیشتر به سوی یکدیگر آییم، زبان ما مشترک شده و به دنبال آن یک حس مشترک نیز ایجاد خواهد شد که فرمول آن ژن، ژیان و آزادی است.
وی در بخش دیگری از یادداشت خود در رابطە با نگاە حکومت مستبد ایران بە زنان می نویسد: ماهیت رژیم استبدادی ایران، زنستیز است و دشمنی خاصی با خلقها دارد. زور و سرکوب مهمترین ابزار اعمال قدرت حکومت ولایتفقیه است. حکومتی استبدادی، مطلقه و خودمحور که تمرکز شدید قدرت در ساختار آن موجب اختناق و فشار اجتماعی گشته و سیطره بر تمامی حیات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه را حقی خدایی میداند. این حاکمیت در طول سالهای حکمرانی خود هرگز به مطالبات و حقوق خلقها پاسخگو نبوده و تلاش نموده هر گونه مطالبهی برحقی را با دادن عناوین ابداعی خود همچون “تجزیهطلب” و “تروریست” و غیره تحریف و با این بهانه خون مردم بیگناه را ریخته است. جنبش اخیر، سران حاکمیت را هم دچار سردرگمی کرده و اینبار با توسل به فریب و تبلیغات رسانهای خود که بخشی از ساختار نظام سیاسی است، در تلاشند بار دیگر مردم معترض را به عنوان اغتشاشگر معرفی کنند. اما دیگر این حنا رنگی ندارد و چهرهی کریه اقتدار ایران مدتهاست که آشکار شده و اقدامات ضدانسانی آن نه تنها خشم مردم ایران را برانگیخته بلکه موجب واکنش افکار عمومی در جهان نیز گشته است. بنابراین به کارگیری خشونت و سرکوب مردم، تنها به ضرر نظام خواهد بود و اینبار زنان و به طور کلی جامعهی ایران از مواضع خود عقبنشینی نخواهند کرد. تداوم یک ماهه اعتراضات، روند مبارزات را وارد مرحلهی جدیدی نموده است.
او به اضافه شدن این شعار به ادبیات جنبشهای زنان دنیا و تبدیل آن بە پلی برای ارتباط میان زنان، مینویسد: "به گفته رهبر آپو شناخت فرمول سحرآمیز ژن، ژیان و آزادی تحقیق در مورد زندگی و آزادی زنان در این محور، شناخت ساختار و ریشهشناسی این واژهها، واکاوی معرفتشناسی زنان و بررسی شکلگیری هستیشناسی آنان بر عهدهی ژنولوژی است.
اورین در خاتمە می نویسد: جنبش رادیکال “ژن، ژیان، آزادی” تحولات بسیاری در ایران و شرق کوردستان ایجاد نموده و شور خاصی در میان آزادیخواهان برانگیخته و این بار زنان عزم خود را جزم کردهاند تا بار دیگر انقلابی بزرگ که به انسانیت خدمت کند بیافریند، انقلابی که حول زنان و توسط آنان صورت بگیرد، جامعهی بشری را به سوی سعادت سوق خواهد داد. نوع اعتراضات زنان در این جنبش، نشانی از آگاهی و بلوغ فکری زنان است. زیرا سنت مبارزه در این سرزمین عمیق است و اندوختهها و تجارب بسیاری کسب شده که هر یک از آنان خود میتواند بستری عظیم برای یک انقلاب زنانه باشد. بنابراین هر روز صدای پای انقلاب زنان در ایران و کوردستان بلندتر و رساتر میشود و پیششرط رسیدن این جنبش متفاوت به آستانهی انقلاب تداوم آن، سازماندهی مردمی و همبستگی گسترده میان اقشار متفاوت جامعه است.