بلوچها و کوردها برای آزادی عبدالله اوجالان گردهم آمدند
این هفته سیاستمداران بلوچ تبعیدی نیز از تحصن در مقابل دفتر سازمان ملل که بیش از دو سال است ادامه دارد، حمایت کردند. در این اقدام آزادی عبدالله اوجالان و تمامی زندانیان سیاسی مطالبه شد.
این هفته سیاستمداران بلوچ تبعیدی نیز از تحصن در مقابل دفتر سازمان ملل که بیش از دو سال است ادامه دارد، حمایت کردند. در این اقدام آزادی عبدالله اوجالان و تمامی زندانیان سیاسی مطالبه شد.
این هفته، سیاستمداران تبعیدی از بلوچستان از تحصنی که از ۲۵ ژانویه ۲۰۲۱ بدین سو هر چهارشنبه به منظور مطالبه آزادی فیزیکی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان در میدان ملل در شهر ژنو سوئیس، جایی که دفتر سازمان ملل متحد (سازمان ملل) قرار دارد برگزار میشود، بازدید کردند. در اینجا یک بیانیه مطبوعاتی مشترک ارائه شد.
این بیانیه با یک دقیقه سکوت در شخص زیلان (زینب کناجی) یکی از کادرهای برجسته پ.ک.ک که در ۳۰ ژوئن ۱۹۹۶در درسیم اقدامی فدائی انجام داد، به یاد شهدای مبارزات آزادی آغاز شد.
بعدها، مهمت لطیف چلبی، رئیس مشترک مرکز جامعه دموکراتیک کوردها در ژنو (CDK-Ge) یادآور شد که لوزان امسال وارد صدمین سالگرد خود میشود. چلبی با بیان اینکه ۳۰ ماه است که به انزوای رهبر خلق کورد در مقابل سازمان ملل اعتراض میکنند، تاکید کرد: نقطهای که انزوا به آن رسیده است، دیگر به مرزهای تحمل کوردها فشار میآورد. چلبی با بیان اینکه سازمانهای بینالمللی به وظایف خود در خصوص انزوا عمل نکردند، از رفتار و سکوت سیپیتی (کمیته شورای اروپا برای پیشگیری از شکنجه) انتقاد کرد.
چلبی با یادآوری اینکه ۱۰۰ سال پیش با معاهده لوزان، کوردها به چهار قسمت تقسیم شدند، تاکید کرد: انزوای علیه عبدالله اوجالان را نمیتوان مستقل از لوزان در نظر گرفت. چلبی با تاکید بر اینکه کوردها تا زمانی که انزوا پایان نیافته است در میدانها حضور خواهند داشت و اظهار نمود که آزادی کوردها در گرو آزادی اوجالان است.
آزادی برای همه زندانیان سیاسی
پس از آن، منیر منگل، گزارشگر بلوچستان در سازمان ملل، گفت که در طول تاریخ، بلوچیها و کوردها سرنوشت مشابهی داشتهاند. منگل با بیان اینکه سرزمینهای خودش نیز مانند کوردستان تحت اشغال است، خواستار آزادی همه زندانیان سیاسی به ویژه رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان شد. منگل تاکید کرد که به دلیل همین مطالبه است که امروز در مقابل سازمان ملل هستند. منگل با بیان اینکه هم کوردها و هم بلوچها در مبارزات خود در کانادا با هم عمل کردند، گفت: ما به عنوان کورد و بلوچ در مقابل سازمان ملل گردهم آمدیم تا خواستههای مشترک خود را بیان کنیم.
مبارزه مشترک در عرصه بینالمللی
رئیس مجلس تبعیدی بلوچستان، پروفسور نائله قادری بلوچ با نمایش عکسهای سکینه جانسز، لیلا شایلمز و فیدان دوغان که در سال ۲۰۱۳ در پاریس به قتل رسیدند، گفت که زنان کورد مقاومتگر خواهران آنها هستند. بلوچ همچنین با بیان اینکه تاریخ مبارزات کوردها و بلوچها مشابه بوده است، تاکید کرد: دو ملت خواهر و برادر باید در عرصه بینالمللی به صورت مشترک عمل کنند. بلوچ خواستار آزادی زندانیان سیاسی در سراسر جهان به ویژه عبدالله اوجالان شد.
پس از پایان سخنرانی، جمعیت دست به تحصن زدند.