برنامه صدمین سالگرد پیمان لوزان ادامه دارد

مجموعه پانل‌ها در محدوده صدمین سالگرد معاهده لوزان ادامه دارد.

مجموعه پانل‌هایی که در آوریل توسط کمیته لوزان ۲۰۲۳ آغاز شد، در کاخ رومینه برگزار گردید، جایی که توافقنامه لوزان امضا شد. سومین میزگرد از سلسله پانل‌های گذشته، حال و آینده معاهده لوزان، پانل «تدوین نامه پیمان لوزان 100 سال بعد و اعتراض به معاهده لوزان» امروز برگزار شد.

این پنل توسط الیاس پانچارد، رئیس مشترک حزب سبز لوزان و همچنین عضو کمیته لوزان ۲۰۲۳، و سناتور کارلو سوماروگا، که همچنین رئیس گروه دوستی با کوردها در پارلمان فدرال سوئیس از حزب سوسیالیست است، مدیریت شد. ، دکتر ویکن چتریان که تحقیقات مستقلی در مورد خاورمیانه در دانشگاه پاریس انجام می دهد. دکتر سهیلا قادری ماملی و مصطفی ساری‌کایا، سیاستمدار کورد نیز حضور داشتند و به ارائه سخنرانی پرداختند.

دکتر ویکن چتریان در سخنرانی‌اش گفت: پیمان لوزان ریشه همه مشکلاتی است که امروز تجربه می‌کنیم. در عین حال با این معاهده، نسل‌کشی ارامنه پوشش داده شد.

چتریان تاکید کرد که خلق کورد با معاهده لوزان نادیده گرفته شدند.

سناتور کارلو سوماروگا، که همچنین رئیس گروه دوستی با کوردها در پارلمان سوئیس است، گفت که سوئیس باید به دموکراتیزه‌کردن ترکیه کمک کند.

مصطفی ساری‌کایای سیاستمدار با یادآوری اینکه کوردها بیشترین آسیب را از معاهده لوزان دیده‌اند، گفت: سرزمین‌های کوردستان بین ۴ کشور تقسیم شد.

ساری‌کایا با اشاره به انتخابات ۱۴ می گفت: حتی اگر اپوزیسیون پس از این انتخابات در برابر رژیم اردوغان پیروز شود، خلق کورد به مبارزه برای حقوق و آزادی‌های خود ادامه خواهند داد.

دکتر سهیلا قادری ماملی نیز در مورد تجزیه امپراتوری عثمانی و سلب موقعیت کوردها با معاهده لوزان، قتل‌عام خلق ارمنی توسط دولت ترکیه، تهجیر اجباری اقوام و اقلیت‌ها و الحاق هاتای به ترکیه سخنرانی کرد.