دادگاه دائمی خلق‌ها برای بررسی جنایات جنگی ترکیه تشکیل می‌شود

دادگاه دائمی خلق‌ها برای بررسی ادعاهای مربوط به جنایات جنگی و نقض حقوق بشر توسط ترکیه و نیروهای متحدش در روژاوا-شمال و شرق سوریه، در روزهای ۵ و ۶ فوریه در بروکسل گرد هم می‌آیند.

دادگاه دائمی خلق‌ها (People’s Permanent Tribunal-PPT) برای بررسی ادعاهای مربوط به جنایات جنگی و نقض حقوق بشر توسط ترکیه و نیروهای متحدش در روژاوا-شمال و شرق سوریه در بروکسل تشکیل جلسه می‌دهد. در جلساتی که در تاریخ ۵ و ۶ فوریه ۲۰۲۵ در دانشگاه Vrije برگزار می‌شود، اتهاماتی مانند آواره‌سازی اجباری، استفاده از سلاح‌های ممنوعه، ترورهای هدفمند، شکنجه و نابودی میراث فرهنگی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

جلسه آتی دادگاه دائمی خلق‌ها بر اتهامات جدی مربوط به اقدامات دولت ترکیه و گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به آن در روژاوا در چارچوب جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت متمرکز خواهد بود. تشدید حملات ترکیه و متحدان جهادی آن به مردم مختلف ساکن در این منطقه از سال ۲۰۱۸ نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

برخی از موضوعاتی که در دستور کار دادگاه قرار خواهد گرفت به شرح زیر است:

آواره‌سازی اجباری

شهادت‌ها، آواره شدن ساکنان کورد مناطق عفرین و سرِکانی که به ترتیب در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ توسط نیروهای ترکیه اشغال شدند را روشن خواهد کرد. این اشغال‌ها منجر به تغییرات جمعیتی قابل توجهی شده و با گزارش‌هایی از جنایات جنگی از جمله آدم‌ربایی و خشونت جنسی همراه بوده است.

استفاده از سلاح‌های ممنوعه

شواهدی مبنی بر استفاده از سلاح‌های ممنوعه مانند فسفر سفید علیه جمعیت غیرنظامی و زیرساخت‌ها، از جمله مدارس و بیمارستان‌ها، ارائه خواهد شد.

ترورهای هدفمند و قتل‌عام‌های غیرنظامیان

قتل هورین خلف، یکی از مدافعان برجسته صلح، و سایر اقدامات خشونت‌آمیز علیه افراد غیرنظامی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نابود کردن میراث فرهنگی

تخریب و غارت سیستماتیک اماکن فرهنگی، از جمله زیارتگاه‌های مقدس ایزدی، به عنوان نقض معاهدات بین‌المللی حفاظت از دارایی‌های فرهنگی مستند خواهد شد.

شکنجه و بازداشت غیرقانونی

گزارش‌های مربوط به شکنجه و بازداشت خودسرانه، از جمله موارد نمادین، به عنوان بخشی از یک استراتژی گسترده‌تر برای سرکوب هویت فرهنگی و اتنیکی جمعیت ارائه خواهد شد.

دادگاه دائمی خلق‌ها به درخواست رسمی سازمان‌های حقوق بشر و حقوقی از اروپا و شمال و شرق سوریه تأسیس شد. این سازمان‌ها با مستندسازی موارد نقض حقوق بشر در منطقه، قصد دارند به مصونیت از مجازات پایان دهند. دادگاه تأکید می‌کند که اقدامات دولت ترکیه پتانسیل آزادی‌خواهانه انقلاب روژاوا را هدف قرار داده و قصد از بین بردن این مدل دموکراتیک را دارد.

دادگاهی مشابه در سال ۲۰۱۸ برای ارزیابی موارد نقض حقوق بین‌الملل و حقوق بشردوستانه توسط مقامات جمهوری ترکیه علیه مردم و سازمان‌های کورد برگزار شده بود.

دادگاه دائمی خلق‌ها که در سال ۱۹۷۹ در ایتالیا تأسیس شد، در گذشته به موضوعاتی مانند سرکوب حقوق ملت‌های کم‌شمار خاورمیانه از جمله کوردها و سیاست‌های مؤسسات مالی بین‌المللی، پرداخته است. جلسات آن نقش ایجاد آگاهی در مورد نقض حقوق بشر و ترویج پاسخگویی را بر عهده دارد.

از رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران دعوت می‌شود تا این جلسه مهم را که دسترسی به شهادت‌ها، تحلیل‌های تخصصی و شواهد متعدد در مورد وضعیت روژاوا را فراهم می‌کند، پوشش دهند.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به وب‌سایت رسمی دادگاه دائمی خلق‌ها (https://rojavapeoplestribunal.org) مراجعه کنید.