تصویر

دبیر کل IFJ: روزنامه‌نگاران مستقیم هدف قرار گرفتند، باید پاسخگو باشند

آنتونی بلانگر، دبیر کل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) با بیان اینکه روزنامه‌نگاران ناظم دشتان و جیهان بیلگین مستقیماً هدف قرار گرفتند و به قتل رسیدند، خواستار رسیدگی به این حادثه و محاکمه مسئولین آن شد.

واکنش‌ها به قتل روزنامه‌نگاران جیهان بیلگین و ناظم دشتان توسط دولت اشغالگر ترکیه ادامه دارد. آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران که ۶۰۰ هزار عضو دارد، ارزیابی‌هایی را در مورد قتل روزنامه‌نگاران به خبرگزاری فرات (ANF) ارائه کرد.

«آنها عمداً هدف قرار گرفتند»

دبیرکل بلانگر با بیان اینکه به عنوان فدراسیون از قتل روزنامه‌نگاران ناظم دشتان و جیهان بیلگین در شمال و شرق سوریه شوکه شده‌اند، گفت: «در ابتدا یاد این همکاران را گرامی می‌دارم و می‌خواهم صمیمانه به خانواده‌های آنها و همه روزنامه‌نگاران شاغل در منطقه تسلیت بگویم. من به ویژه از اینکه این دو دوست من در حالی که به عنوان خبرنگار کار می‌کردند، عمدا هدف پهپادهای مسلح ترکیه قرار گرفتند، شوکه شدم.

«باید پاسخگو باشد»

ما به عنوان فدراسیون بین‌المللی این حمله به همکاران خود را محکوم می‌کنیم و اکنون خواهان پاسخگویی این مهاجمان هستیم. این سازمان خواستار پاسخگویی است و به ویژه از دولت جدید در سوریه برای انجام تحقیقات مستقل در مورد این دو قتل درخواست می‌کند. ما می‌خواهیم که دادگاه‌ها بیش از هر چیز تشویق شوند تا عاملان این جنایات را بیابند و محکوم کنند. این افراد فقط همکاران ارزشمند ما بودند که حوادث خشونت‌بار در شمال سوریه را دنبال می‌کردند و به وظایف خود در ارائه اطلاعات برای رسانه‌ها عمل می‌کردند.»

«ما وظیفه داریم عدالت را رعایت کنیم»

آنتونی بلانگر، دبیر کل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، درخواست نمود که (عاملان) این قتل‌عام بدون مجازات نمانند و گفت: «من اکنون انتظار دارم تحقیقاتی آغاز شود تا دادگاه‌ها بتوانند به طور مستقل کار خود را انجام دهند و عاملان این جنایات را محکوم کنند. زیرا فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران مصونیت از مجازات (عاملان) قتل روزنامه‌نگاران را نمی‌پذیرد. خانواده این دو دوست حق دارند حقیقت را بدانند. ما به عنوان فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران وظیفه داریم عدالت را برای آنها تامین کنیم.»

«ما شما را تنها نخواهیم گذاشت»

دبیرکل با تأکید بر اینکه آنها به عنوان فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران برای تأمین عدالت مبارزه خواهند کرد، گفت: «اگر ترکیه یا سوریه تحقیقاتی را آغاز نکنند، این به معنای نقض قوانین بین‌المللی است. از این مرحله به بعد، این کشورها ممکن است مجازات شوند و مشمول تحریم‌ها به ویژه از سوی سازمان ملل متحد شوند. یادآوری این نکته مهم است که روزنامه‌نگاران به عنوان غیرنظامیان توسط قوانین بین‌المللی محافظت می‌شوند. در این زمینه، روزنامه‌نگاران باید مانند سایر غیرنظامیان محافظت شوند. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران روی این موضوع مصمم است. هرگز خانواده همکاران ما را که جان خود را از دست داده‌اند، تنها نمی‌گذارد و تمام تلاش خود را برای برقراری عدالت به کار می‌گیرد. این نه تنها در سطح بین‌المللی بلکه در سطح ملی نیز معتبر است. زیرا این جنایات در خاک سوریه انجام شده است. امیدواریم با روی کار آمدن مقامات جدید، عاملان این جنایات را مورد پیگیری قرار دهند.»