در آلمان تحقیقاتی درباره سه کارمند میت آغاز شد

دولت آلمان اعلام کرد که دو جاسوس میت در سال ۲۰۲۲ و یک جاسوس دیگر در سال ۲۰۲۳ مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.

چند روز پیش، سویم داگدلن، نماینده حزب چپ، سوالی از مجلس فدرال درباره فعالیت‌های جاسوسی کشورهای خارجی به ویژه دولت ترکیه در آلمان و همکاریها بر اساس قانون ارائه کرد. بنیامین استراسر معاون وزیر دادگستری به این پرسشنامه پاسخ داد.

استراسر معاون وزیر؛ اطلاعات سال ۲۰۲۲ را فاش کرد که دفتر دادستان عمومی فدرال تحقیقاتی را علیه ۱۶ نفر به این دلیل که برای سازمان‌های اطلاعاتی خارجی جاسوسی می‌کردند و ۲ نفر از آنها با ترکیه ارتباط داشتند آغاز کرد. در پاسخ گفته شد که پس از ۳ آوریل ۲۰۲۳، تحقیقات درباره فرد دیگری که در سال ۲۰۲۳ از میت جاسوسی کرده بود، آغاز شد.

ترکیه در سال ۲۰۲۳،  ۳۳ نفر را از آلمان فرا خواند

استراس، معاون وزیر، داده‌های سال ۲۰۲۲ و سه ماهه ۲۰۲۳ را فاش کرد و اعلام نمود که رژیم آنکارا پارسال ۸۱ نفر و امسال ۳۳ نفر را درخواست کرده است.

همچنین بر اساس اطلاعات موجود در پاسخ، دولت ترکیه در سال ۲۰۲۲ علیه ۴۱۶ نفر تحقیقاتی را آغاز کرده و از آلمان درخواست همکاری کرده است. در ۳ماهه اول سال جاری، حکومت آ.ک.پ- م.ه.پ درخواست کمک حقوقی از آلمان را در چارچوب تحقیقات از ۵۳ نفر اعلام کرد.

در آلمان که یکی از کشورهای دارای قوی‌ترین شبکه جاسوسی در جهان است، میت از طریق مساجد، کنسولگری‌ها، بانک‌ها و حتی آژانس‌های گردشگری سازماندهی می‌شود. حتی اگر تحقیقات شروع شود، بعداً متوقف می‌شود.

با توجه به سکوت دولت آلمان، در سال ۲۰۲۰، تحقیقات علیه ۴ عضو میت و در سال ۲۰۲۱ علیه ۷ نفر دیگر آغاز شد. اما نتیجه این تحقیقات فاش نشد.

تحقیقات جاسوسی که در اوایل سال ۲۰۱۷ علیه ۱۹ عضو DITIB آغاز شد، در نتیجه مذاکرات دولت مرکل و رژیم اردوغان بسته شد.

محمت فاتح سایان، مامور میت، که در سال ۲۰۱۶ اطلاعاتی درباره سیاستمداران کورد در اروپا جمع‌آوری می‌کرد و نقشه ترورها را برنامه‌ریزی می‌کرد، به عنوان محکومیت جایزه گرفت. دادگاه هامبورگ در اکتبر ۲۰۱۷ بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که سایان "غیرحرفه ای" است و تصمیم گرفت به شرط "نظارت قانونی" زندان را ترک کند و در آلمان بماند.

بار دیگر در ماه مه ۲۰۱۵ ، ۳ نفر که با قرار وثیقه ۷۰ هزار یورویی در پرونده‌ای که درباره سازمان استخباراتی ترکیه باز شده بود آزاد شدند. مشاوران اردوغان، محمد طاها گرگرلی اوغلو، احمد ی. و گوکسل جی. اطلاعاتی درباره کوردها و علویان در آلمان به میت ارسال کردند. با وجود شواهد فراوان، گرگرلی اوغلو و گروهش پس از دیدار اردوغان با آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در اکتبر ۲۰۱۵ در برلین آزاد شدند.