دولت ترکیه در روژاوا عامدانه خبرنگاران را هدف حمله قرار می‌دهد

مقامات دولت ترکیه به دلیل حملات ارتش ترکیه علیه روزنامه‌نگاران در دادگاه خلق‌های روژاوا محاکمه می‌شوند. روزنامه‌نگار کریس دن هوند گفت: «دولت ترکیه به صورت سیستماتیک و عامدانه به روزنامه‌نگاران حمله می‌کند.»

دادگاه خلق‌های روژاوا در دانشگاه آزاد بروکسل که جنایات دولت ترکیه را بررسی کرد، در دومین روز خود به جنایات‌ها علیه روزنامه‌نگاران پرداخت. کریس دن هوند، روزنامه‌نگار بلژیکی که سال‌ها در روژاوا مشغول به فعالیت روزنامه‌نگاری بوده است، اعلام کرد که دولت ترکیه به شیوه سیستماتیک، روزنامه‌نگاران را در این منطقه هدف حمله قرار می‌دهد. ژاکوب رین، روان‌درمانگر آلمانی نیز مشاهدات خود را درباره حملات علیه سد تشرین، به اطلاع هیئت دادگاه رساند.

«روزنامه‌نگاری در روژاوا بسیار سخت است»

به درخواست دادستان‌های دادگاه، کریس دن هوند، روزنامه‌نگار بلژیکی که سال‌هاست در روژاوا مشغول به فعالیت است، از طریق ارتباط ویدئویی در جلسه دادگاه حضور یافت.

دن هوند اعلام کرد که او از سال ۲۰۱۷ در روژاوا مشغول به کار روزنامه‌نگاری است و اظهار داذشت: «روزنامه‌نگاری در روژاوا واقعا کار سختی است. زیرا ما هر روز از سوی پهپادها هدف حمله قرار می‌گیریم. این امر نیز مانعی بزرگ در برابر کار روزنامه‌نگاری است. چند تن از همکاران من در نتیجه حملات به قتل رسیدند. در بسیاری از مناطق به ویژه در عفرین، گرِسپی و سَرِکانی، حملات انجام شد. تاکنون روزنامه‌نگاران دلیل عَگید، احسان عبدالله، محمد جراح، محمد رَسو و تعدادی دیگر از روزنامه‌نگاران به قتل رسیده‌اند. همچنین تعدا دیگری نیز مجروح شده‌اند.

«جهان در قبال قتل روزنامه‌نگاران ساکت است»

دن هوند در رابطه با قتل روزنامه‌نگاران ناظم داشتان و جیهان بیلگین، اظهار داشت: «اخیرا روزنامه‌نگاران ناظم داشتان و جیهان بیلگین در اطراف سد تشرین از سوی دولت ترکیه به صورت عامدانه و برنامه‌ریزی شده هدف حمله قرار گرفته و جان باختند. متاسفانه نهادها و جامعه بین‌الملل در قبال قتل روزنامه‌نگاران سکوت پیشه کردند. دولت‌های جهان در مقابل ترکیه عضو ناتو، سکوت کردند.»

«دولت ترکیه خلق کورد را هدف حمله قرار می‌دهد»

روزنامه‌نگار هوشنگ حسن نیز از طریق بستر اینترنتی زوم در جلسه دادگاه حضور یافت و با اشاره به فشار علیه خلق کورد، گفت: «رژیم بعث فشار زیادی به خلق کورد وارد کرد. به همین دلیل کوردها در سوریه دو اسم دارند. یکی از اسم‌ها کوردی است و اسم دیگر، عربی و تحمیل شده از جانب رژیم است. در سراسر سوریه، ۲۵۰ هزار شهروند کورد فاقد شناسنامه وجود دارند و این امر تاکنون ادامه دارد.»

حسن در ادامه اعلام کرد: «با وجود سقوط رژیم بعث در ۸ دسامبر ۲۰۲۴، فشار علیه خلق کورد همچنان ادامه دارد. جنگ و درگیری در مناطق کوردها همچنان ادامه دارد. نیرویی که این جنگ و درگیری را تداوم می‌بخشد، دولت ترکیه است. این امر از طریق گروه‌های جهادی انجام می‌شود. هدف نیز دور کردن کوردها از دسترسی به حکومتی است که ایجاد می‌شود. به همین دلیل هر روز دست به حمله می‌زنند. به ویژه مدتی است که حملاتی در سد تشرین انجام می‌شود.تاکنون ۴۰ نفر جان خود را از دست داده و ۱۵۰ هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. هدف دولت ترکیه محرومیت خلق کورد از دستیابی به موقعیت سیاسی در سوریه است.»

«دولت ترکیه در تشرین جنایات علیه بشریت انجام می‌دهد»

ژاکوب رین، روان‌درمانگر آلمانی، از طریق بستر اینترنتی زوم در جلسه دادگاه حضور یافت و مشاهداتش در تشرین را به اطلاع دادگاه رساند. رین اعلام کرد که وی روان‌درمانگر است و با آغاز درگیری‌ها در کمپ‌های آورگان در حال ارائه خدمات است؛ وی افزود: «سد تشرین برای خلق منطقه بسیار مهم است. زیر آنجا آب، برق و انرژی تولید می‌شود. فروپاشی سد به معنای آواره شدن صدها هزار شهروند است. به همین دلیل مردم آنجا تحصن کرده و برای متوقف کردن حملات تلاش می‌کنند. من نیز از ۱۷ ژانویه به یک کاروان پیوسته و راهی سد شدم. هدف من اطلاع‌رسانی درباره وضعیت این منطقه بود. روز دوم صدای بمب به گوش رسید. در فاصله چند متری من یک بمب منفجر شد. سعی کردم برای تصویربرداری تلفن خود را باز کنم اما من زمین خوردم. حمله دیگری نیز انجام شد. تلفن از دستم افتاد. دیدم که از سرم خون می‌آید. ترکش‌هایی به چشم، دست و کمر من برخورد کرده بود. همچنین آمبولانسی که برای کمک به مجروحین آمده بود، هدف حمله قرار گرفت. به همین دلیل من بعد از دو روز به بیمارستان رسیدم. دولت ترکیه اکنون در سد تشرین مرتکب جنایت علیه بشریت می‌شود.»

همچنین تصاویر حملات که از سوی ژاکوب رین ضبط شده بود، به عنوان مدرک به هیئت دادگاه تقدیم شد.ن دیگری اسم عربی