گردهمایی گروه دوستی کورد در استراسبورگ

در هفته نشست پارلمان اروپا، اعضای گروه دوستی کورد پارلمان اروپا در یک شام همبستگی که توسط مرکز جامعه دموکراتیک کورد در استراسبورگ و نمایندگی شورای اروپا حزب دموکراتیک خلق‌ها (دم پارتی) برگزار شد، گرد هم آمدند.

در این رویداد، حل دموکراتیک مسئله کورد، وضعیت و جایگاه روژاوا و مبارزه دموکراتیک در منطقه، عناوین اصلی دستور کار را تشکیل می‌دادند.

در این ضیافت شام، ضمن تاکید بر همبستگی نیروهای دموکراتیک اروپا با مردم کورد، حفظ مدل برابری‌طلبانه روژاوا، نیاز به قانون اساسی کثرت‌گرا در سوریه و اهمیت حل مسالمت‌آمیز مسئله کورد به عنوان پیام مشترک برجسته شد.

در این شام علاوه بر چهره‌های مهمی از پارلمان اروپا مانند اوزلَم دمیراَل، مارتین شیردوان، اوین اینجیر، یوناس شوستدت، ماریا چچیلیا استرادا، پر کلاوسن، یوسی سارامو، ویلی گائتان مونیر، پرناندو بارنا، ویلی سووندال و لی اندرسون، آکادمیسین‌های دانشگاه استراسبورگ، معاون شهردار استراسبورگ، نماینده دم پارتی در شورای اروپا فائق یاغزآی، نماینده شمال شرق سوریه در فرانسه کریم قمر و پژوهشگر هُشیار اوزسوی نیز حضور داشتند.

فائق یاغزآی، نماینده دم پارتی در شورای اروپا، در سخنرانی خود با تاکید بر اهمیت همبستگی بین‌المللی گفت: «نقش دوستی‌ها در مبارزه حقوق مردم کورد حیاتی است. حل دموکراتیک مسئله کورد باید یکی از اولویت‌های اصلی اروپا باشد.»

کریم قمر، نماینده شمال شرق سوریه در فرانسه، روند تاریخی و دستاوردهای انقلاب روژاوا را تشریح کرد. او با بیان اینکه روژاوا با تکیه بر مبانی آزادی زنان، دموکراسی، اکولوژی و برابری، علی‌رغم حملات دولت ترکیه و گروه‌های جهادی، توانسته است پابرجا بماند، گفت: «قانون اساسی کثرت‌گرا و همزیستی در سوریه تنها از طریق مبارزه مشترک امکان‌پذیر خواهد بود.»

پژوهشگر هشیار اوزسوی نیز اظهار داشت که دموکراسی واقعی در ترکیه به حل مسئله کورد بستگی دارد.

اوزسوی با بیان اینکه «فراخوان صلح و دموکراسی آقای اوجالان یک فرصت تاریخی است و این فراخوان باید حتما مورد حمایت قرار گیرد»، یاد سری ثریا اوندر را که در ۳ می درگذشت گرامی داشت و تاکید کرد که او نماد مبارزه مشترک خلق‌ها بود.

مارتین شیردوان، رئیس مشترک گروه چپ پارلمان اروپا، در سخنرانی خود که به ترکی ترجمه و ارائه شد، اظهار داشت که روژاوا به عنوان یک مدل از نظر ارزش‌های دموکراتیک باید مورد حمایت قرار گیرد.

شیردوان گفت: «من از حضور در اینجا بسیار خوشحالم. حمایت از چنین پروژه‌هایی برای دموکراسی و حقوق بشر از اهمیت حیاتی برخوردار است. ما پیشنهاداتی را برای به رسمیت شناختن روژاوا به پارلمان ارائه کرده‌ایم. ما با شما هستیم و خواهیم ماند.»

ویلی سووندال، وزیر امور خارجه سابق دانمارک، روژاوا را تجربه‌ای الهام‌بخش برای اروپا توصیف کرد و گفت: «ما قصد داریم در پایان ماه با یک هیئت از روژاوا بازدید کنیم. هدف ما انتقال این تجربیات به اروپا و حمایت قوی‌تر است.»

ماریا چچیلیا استرادا، عضو گروه سوسیال دموکرات‌های پارلمان اروپا، پیام همبستگی خود را با این کلمات بیان کرد: «من برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ به مناطق کوردستان رفتم. مهمان‌نوازی نشان داده شده عمیقا مرا تحت تاثیر قرار داد. ما از مبارزه شما در عراق و سوریه سپاسگزاریم. لطفا ما را راهنمایی کنید که چگونه می‌توانیم بیشتر از شما حمایت کنیم.»

این گردهمایی با تاکید بر همبستگی و همکاری به پایان رسید.