کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» فاجعه بندرعباس را محکوم کرد و خواستار توقف اعدام زندانیان سیاسی شد

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به خانواده‌های قربانیان انفجار بندرعباس تسلیت گفته و با تبریک روز کارگر و معلم، خواستار توقف سرکوب و اعدام فعالان مدنی و سیاسی شد. این کارزار همچنین از اعتصاب غذای زندانیان در ۴۱ زندان کشور در اعتراض به اعدام‌ها خبر داد.

در شصت‌وششمین هفته از کارزار«سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، ضمن ابراز تاسف عمیق از جان باختن ده‌ها نفر و مجروح شدن بیش از هزار نفر در انفجار بندرعباس، این فاجعه را به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفت.

همچنین، در آستانه روز جهانی کارگر و روز ملی معلم، این کارزار ضمن تبریک این ایام به تمامی کارگران، زحمتکشان و معلمان، بر سرکوب و تبعیض سیستماتیک علیه این قشرها تاکید کرده و خواستار پایان دادن به دستگیری، زندان و اعدام فعالان مدنی و سیاسی شده است.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از تمام کارگران، معلمان، بازنشستگان، هنرمندان، نویسندگان و شاعرانی که در این روزها به اشکال مختلف علیه اعدام ایستاده‌اند، تقدیر کرده و ابراز امیدواری کرده که «نه به اعدام» به بخشی از خواست عمومی تبدیل شود.

این کارزار با ابراز نگرانی از موج اعدام‌ها در هفته‌های اخیر، به ویژه اعدام زندانیان سیاسی، از اعدام «رستم زین‌الدین» و«حمید حسین‌نژاد حیدرانلو» به شدت انتقاد کرده و آن را «خلاف انسانیت و نقض آشکار حقوق بشر» خوانده است. همچنین، از رد اعاده دادرسی دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام،«مهدی حسنی» و «بهروز احسانی»، و انتقال زندانی به نام «محسن لنگرنشین» به انفرادی ابراز نگرانی شده است.

در پایان بیانیه، کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» اعلام کرده است که زندانیان در ۴۱ زندان در سراسر کشور، روز سه‌شنبه نهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، برای شصت‌وششمین هفته در اعتراض به اعدام‌ها دست به اعتصاب غذا خواهند زد.

بیانیه کامل کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام:

«شصت‌وششمین هفته کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام، با خبر تأثرانگیز جان‌باختن ده‌ها تن و مجروح و مصدوم شدن بیش از هزار نفر از مردم در انفجار هولناک در بندرعباس همراه شده‌است؛ به خانواده‌های همه‌ جان‌باختگان تسلیت می‌گوییم. برای عموم مردم ایران روشن است که مسببان اصلی این فاجعه که هنوز هم ابعاد خسارات جانی و مالی آن برای ملت ایران روشن نشده، حاکمان ظالم و نیروی تروریستی سپاه پاسداران هستند که در راستای ساخت تسلیحات موشکی و اتمی و برای جنگ‌افروزی همواره دست‌به‌کارند.

در آستانه روز جهانی کارگر و روز ملی معلم، اعضای کارزار 'سه‌شنبه‌های نه به اعدام' این روز را به تمامی مردم ایران به‌ویژه کارگران، زحمتکشان و معلمان شاغل و بازنشسته تبریک و تهنیت می‌گویند، اگر چه سالیان سال است که طبقه کارگر، معلمان و تمام زحمتکشان بخاطر احقاق حقوقشان تحت سرکوب و تبعیض حاکمان ستمگر قرار گرفته‌اند و به زندان و حتی اعدام محکوم شده‌اند.

در اینجا جا دارد از تمام کارگران، معلمان، بازنشستگان، هنرمندان و نویسندگان و شاعران که در این روزها به اشکال مختلف علیه اعدام ایستاده‌اند تقدیر کنیم امیدواریم 'نه به اعدام' به بخشی از خواست عمومی تبدیل گردد و چون گذشته شعار 'نه به اعدام' در تجمعات طنین‌انداز گردد.

موج اعدام‌ها در هفته‌های اخیر به ویژه برای زندانیان سیاسی باعث نگرانی شدید ما نسبت به جان زندانیان محکوم به اعدام شده‌‌است. در اردیبهشت‌ماه تاکنون ۳۵ تن اعدام شده‌اند که شامل یک زن و دو زندانی سیاسی‌عقیدتی بودند؛ رستم زین‌الدین اهل زاهدان و حمید حسین‌نژاد حیدرانلو به طور سبعانه‌ای به دار آویخته شدند و حتی پیکر آقای حیدرانلو به خانواده‌اش تحویل داده نشد. این رفتارها خلاف انسانیت و نقض آشکار حقوق بشر و نشانه ترس حکومت از قیام مردمی است.

روز چهارشنبه گذشته نیز برای دومین بار اعاده دادرسی دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام مهدی حسنی و بهروز احسانی توسط دیوان عالی رژیم رد شد که به این ترتیب هر آن خطر اجرای حکم آنان وجود دارد.

همچنين طبق اخبار منتشر شده، یک زندانی به اسم محسن لنگرنشین که به اتهام جاسوسی محکوم به اعدام شده بود اکنون به انفرادی منتقل شده که نگرانی نسبت به اجرای حکم او نیز وجود دارد.

امروز هزاران زندانی با جرایم مختلف زیر حکم اعدام قرار دارند که هر لحظه بیم آن می‌رود که حکم آنها اجرا شود. در اعتراض به این احکام قرون وسطایی جمعی از زندانیان زندان سنندج در نامه‌ای اعلام کردند که از سه‌شنبه، نهم اردیبهشت‌ماه به کارزار 'سه‌شنبه‌های نه به اعدام' پیوسته و همراه با دیگر زندان‌های سراسر کشور دست به اعتصاب غذا می‌زنند تا اعتراض خود را به گوش جهانیان برسانند.

زندانیان در کارزار 'سه‌شنبه‌های نه به اعدام' روز سه‌شنبه نهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ برای شصت‌و‌ششمین هفته در ۴۱ زندان زیر در اعتصاب غذا خواهند بود:

زندان اوین (بند زنان، بند ۴و ۸)، زندان قزلحصار(واحد ۳و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خورین ورامین، زندان چوبیندر قزوین، زندان اراک، زندان خرم‌آباد، زندان اسدآباد اصفهان، زندان دستگرد اصفهان، زندان شیبان اهواز، زندان سپیدار اهواز(بند زنان و مردان)، زندان نظام شیراز، زندان عادل آباد شیراز(بند زنان و مردان)، زندان زاهدان (بند زنان)، زندان برازجان، زندان رامهرمز، زندان بهبهان، زندان بم، زندان کهنوج، زندان طبس، زندان مشهد، زندان گنبدکاووس، زندان قائمشهر، زندان رشت (بند مردان و زنان )، زندان رودسر، زندان حویق تالش، زندان ازبرم لاهیجان، زندان دیزل‌آباد کرماشان، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان اورمیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان میاندوآب، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران و زندان سنندج.»