کنگره جامعه دموکراتیک کوردستان-اروپا: با آگاهی از جامعه زیست‌محیطی، بیایید مراقب جغرافیای خود باشیم

کمیته اکولوژی کنگره جامعه دموکراتیک کوردستان-اروپا با اشاره به اینکه دولت فاشیستی حزب عدالت و توسعه-حزب خلق ملیت‌گرا که درختان آکبلن را برای اجاره قطع می‌کند، جنگل‌های کوردستان را نیز با همین منطق به آتش می‌کشد.

کمیته اکولوژی کنگره جوامع دموکراتیک کردستان در اروپا با بیان اینکه حزب عدالت و توسعه-حزب خلق ملیت‌گرا که جغرافیای کوردستان و ترکیه را به شرکت‌ها ارائه می‌دهد و اینگونه طبیعت را به حالت غیرقابل زیست درمی‌آورد، یک سیاست نسل‌کشی عمدی علیه مردم است، گفت که مردم باید از خاک، آب و جنگل‌های کوردستان محافظت کنند.

بیانیه کمیته اکولوژی کنگره جامعه دموکراتیک کوردستان-اروپا در این خصوص به شرح زیر است:

دولت فاشیست حزب عدالت و توسعه-حزب خلق ملیت‌گرا که زیستگاه‌های طبیعی را برای غارت باز می‌کند، به سوزاندن طبیعت و قطع درختان ادامه می‌دهد. جغرافیای کوردستان و ترکیه را به طمع‌کاری و سودجویی شرکت‌های انرژی و ساختمانی پیشکش می‌کند و طبیعت را به حالت غیرقابل زیست تبدیل می‌کند. دولت فاشیست با غصب زمین و آبی که ما می‌نوشیم، به تبدیل فضا و عرصه‌های زندگی به جهنم ادامه می‌دهد. اقدامی که توسط فعالان زیست‌محیطی و روستاییان علیه قتل‌عام جنگل‌های آکبلن در میلاس موغلا آغاز شده است، ادامه دارد. دولت تلاش کرده است از رانت‌خواران محافظت کند و مقاومت را به عقب براند، اما مقاومت با قاطعیت ادامه دارد. بنرهای مقاومت‌گران با نوشته‌ی، "ما از یکایک درختان دفاع خواهیم کرد" عزم آنها را نشان می‌دهد.

در عین حال دولتی که در حال آتش زدن جنگل‌های کوه های جودی کوردستان است، اجازه خاموش کردن آتش را نیز (به مردم) نمی‌دهد. سربازان جنگل‌های منطقه بین شرنخ و سلوپیا را به آتش کشیده‌اند و وضعیت وخیم است. وزارت جنگلداری ترکیه از اظهارات دروغین خود مبنی بر آتش‌سوزی در جودی دست نمی‌کشد. چنانچه در قبال آتش‌سوزی جنگلها وارد عمل نمی‌شوند، حتی نمی‌گذارند که مردم آن را خاموش کنند.

آتش زدن درختان ادامه سیاست دشمنی با کوردها است. اگر مردم مراقب جنگل‌ها نباشند، طبیعت از بین می‌رود. سال‌هاست که دولت این هدف را برای خود تعیین کرده است که هیچکس در کوردستان نماند. نه تنها به آن کفایت نکرده بلکه از بین بردن طبیعت، هوا، آب و تاریخ  کوردستان نیز از اهداف آنها بوده است.

استفاده از نسل‌کشی اکولوژیک به عنوان یک استراتژی نظامی برای سرکوب مبارزات مردم، طبق قوانین داخلی یک جنایت جنگی است و قابل قبول نیست. مردم ما باید از خاک، آب و جنگل‌های کوردستان در برابر این جنایات محافظت کنند.

ذهنیتی که جنگل‌های آکبلن را قطع کرده و برای رانت‌خواری می‌گشاید و ذهنیتی که جنگل‌های کوردستان را می‌سوزاند همان ذهنیت و مرجع است. مردم ما باید با در نظر داشتن جهانی بودن طبیعت و این اصل که طبیعت دارای نژاد نیست، با آگاهی از جامعه زیست‌محیطی به صیانت و محافظت از آن (طبیعت) بپردازند.