کنک یاد قاضی محمد و یارانش را گرامی داشت
کنگره ملی کوردستان (کنک) در هفتاد و هشتمین سالگرد اعدام قاضی محمد، رئیس جمهور جمهوری کوردستان مهاباد و یارانش، یاد و خاطرهشان را گرامی داشت.
کنگره ملی کوردستان (کنک) در هفتاد و هشتمین سالگرد اعدام قاضی محمد، رئیس جمهور جمهوری کوردستان مهاباد و یارانش، یاد و خاطرهشان را گرامی داشت.
شورای اجرایی کنگره ملی کوردستان (کنک) به مناسبت هفتاد و هشتمین سالگرد اعدام پیشوا قاضی محمد و یارانش بیانیهای صادر کرد.
در ابتدای این بیانیه آمده است: «در تاریخ ۳۱ مارس ۱۹۴۷ (۱۰ فروردین ۱۳۲۶ هجری شمسی) پس از سرنگونی جمهوری کوردستان، بنیانگذار و رئیس جمهور، پیشوا قاضی محمد، وزیر دفاع و معاون رئیس جمهور، سیف قاضی و نماینده مهاباد در مجلس ایران و نماینده قاضی محمد در تهران، صدر قاضی، به دار آویخته شدند. قاضی محمد و یارانش با فداکاری فراوان برای آزادی و استقلال کوردستان تلاش و مبارزه کردند. آنها با تاسیس جمهوری کوردستان، گامی تاریخی در رهایی مردم کورد برداشتند.»
بیانیه کنک به شرح زیر ادامه یافت:
«در نتیجه توافقات دولتها، به ویژه انگلیس و شوروی که هیچ ارزشی جز منافع خود نمیشناختند، رژیم شاه فاشیست، دولت ایران به جمهوری تازه تاسیس کوردستان حمله کرد. قاضی محمد و یاران مبارزش در میدان چوارچرا اعدام شدند. مبارزه قاضی محمد و یارانش و خیانتی که به آنها شد، به وضوح نشان داد که چگونه نیروهای استعمارگر با کوردها رفتار کردهاند و چگونه میتوانند برای منافع خود خیانت کنند. رویکرد آنها به جمهوری کوردستان نشان داد که مسئول واقعی مسئله کورد و عدم حل آن، نیروهای استعمارگر هستند و این رویکرد آنها امروز نیز ادامه دارد.
هنگامی که جمهوری کوردستان اعلام شد، دستاوردهای بزرگی در سازماندهی جامعه کورد، فرهنگ و تمدن، آموزش و پرورش، اقتصاد و به طور کلی نهادسازی دولت به دست آمد. اما متاسفانه با حمایت استعمار بینالمللی و حملات دولت اشغالگر ایران، به جمهوری پایان داده شد. بار دیگر با برنامهها و توطئههای بینالمللی، آن رویاها و آرزوهای رهایی و آزادی به عنوان حقوق مشروع کوردها زیر پا گذاشته شد و اشغالگری در آن بخش از کوردستان تا به امروز ادامه دارد.
تصمیمگیری و اعلام دولت مستقل به نام جمهوری کوردستان در آن زمان، تصمیمی سیاسی و اجتماعی شجاعانه در شرایط سخت پایان جنگ جهانی دوم بود. بنابراین، تلاش و فداکاری رهبران جمهوری برای ما و تاریخ الگو و درس بوده است و پیشوا قاضی محمد نیز به عنوان نمادی بزرگ در صفحات تاریخ جای گرفت و ثبت شد.
امروز نیز، در برابر اقتدار دولت ایران، جوانان کورد، زنان کورد، با شعار ژن ژیان آزادی، با سازمانها و نهادهای سیاسی، اجتماعی و دفاع مشروع خود مبارزهای حماسی را پیش میبرند. علیرغم اینکه دولت ایران روزانه جوانان کورد را اعدام میکند، مبارزان، سیاستمداران و فعالان کورد را در زندانها به گروگان میگیرد و تحت عنوان کولبری دست به قتلعام میزند، مردم کورد با حمایت از آرمان قاضی محمد و یارانش به مبارزه خود ادامه میدهند.
ما به عنوان کنک، در هفتاد و هشتمین سالگرد شهادت پیشوا قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی و همه شهدای کوردستان، بار دیگر یاد آنها را با احترام گرامی میداریم و در برابر یاد آنها ادای احترام میکنیم.»
در پایان این بیانیه، اشغالگران کوردستان به شدت محکوم شدند.