کوپولا: اروپا باید برای آزادی عبدالله اوجالان اقدام کند

مائوریزیو کوپولا، نماینده جنبش پوتره آل پوپولو در ایتالیا، الگوی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان را منبع الهام آنها دانست و گفت: «اروپا باید برای آزادی عبدالله اوجالان اقدام کند.»

پارادایم جامعه دموکراتیک مبتنی بر آزادی زن و حفظ محیط زیست رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان که ۲۵ سال است در زندان امرالی محبوس است و نزدیک به ۳۳ ماه است که هیچ اطلاعاتی از او گرفته نشده است، در حال گسترش به مردم جهان است. جنبش پوتره آل پوپولو در ایتالیا یکی از جنبش‌هایی است که در جستجوی نجات از بحران‌های مدرنیته سرمایه داری، پارادایم رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان را منبع و اساس گرفته است.

در فاصله ۱۷ تا ۱۹ نوامبر در شهر بازل سوئیس کنفرانسی توسط آکادمی مدرنیته دموکراتیک با عنوان «هنر آزادی - سازماندهی و راهبردهای مقاومت جمعی» برگزار شد. در این کنفرانس نمایندگان بسیاری از سازمان‌ها از اروپا، آفریقا، آمریکای لاتین، آسیا و حدود ۲۰۰ نفر از کشورهای مختلف گرد هم آمدند.

در این کنفرانس، بحران مدرنیته سرمایه‌داری، راههای حل بحران و چشم‌اندازهای راه حل مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین بحث‌های مهمی در خصوص پرکردن شکاف بین جنبش‌های اجتماعی در قاره‌های مختلف، گسترش دیدگاه‌های مشترک و خطوط استراتژیک مقاومت صورت گرفت. در کانون مباحث مذکور، اهمیت الگوی جامعه دموکراتیک مبتنی بر آزادی زن و حفظ محیط زیست، ارائه‌شده توسط رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان قرار داشت.

ما درباره کنفرانس مدرنیته دموکراتیک، اهمیت الگوی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان برای خلق‌ها، شرایط انزوای مطلق تحمیلی بر رهبر عبدالله اوجالان و کمپین «آزادی برای عبدالله اوجالان، حل سیاسی مسئله کورد» با مائوریزیو کوپولا، نماینده جنبش پوتره آل پوپولو در ایتالیا که در این کنفرانس حضور داشت؛ گفتگو کردیم.

الگوی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان برای ما منبع الهام است

کوپولا با بیان اینکه پارادایم رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان در مرکز بحث‌های کنفرانس قرار داشت، گفت: «ما در سازمان خود و با رفقایمان، نوشته‌های عبدالله اوجالان را که به ایتالیایی و سایر زبان‌ها ترجمه شده است، می‌خوانیم. نوشته‌های عبدالله اوجالان و پارادایم او منبع الهام ما می‌شود. الهامی که سرچشمه خود را از مبارزات آزادیخواهانه خلق کورد در برابر فشارهای ظالمانه و امپریالیستی گرفته است.»

مائوریزیو کوپولا چنین ادامه داد: «ما می‌دانیم که کپی‌کردن ایده‌ای که در کوردستان توسعه یافته و تطبیق آن با شرایط ما در ایتالیا غیرممکن است. بله، افکار عبدالله اوجالان برای ما منبع الهام است. ما یاد می‌گیریم که به لطف این افکار، نگرش و ایده‌های خود را تازه کنیم. اما همیشه اتخاذ یک رویکرد انتقادی مهم است. آیا می‌توان پارادایم عبدالله اوجالان را گرفت و به‌راحتی در ایتالیا اجرا کرد؟ ما معتقدیم که این امکان‌پذیر نیست. اما پارادایم عبدالله اوجالان منبع الهام اساسی برای توسعه ایدئولوژیک و عملکرد ما است.»

دفاع از آزادی اوجالان برای ما ضروری است

مائوریزیو کوپولا به پرسش ما درباره کمپین «آزادی برای عبدالله اوجالان، حل سیاسی مسئله کورد» که از ۱۰ اکتبر در ۷۴ مرکز جهان و با بیانیه‌ای مشترک آغاز شده، پاسخ داد و چنین عنوان کرد: «کمپین آزادی برای عبدالله اوجالان بسیار مهم است. اگر شما حامی دموکراسی باشید و بخواهید در جامعه دیدگاههای مختلف حضور داشته باشند، شما نمی‌توانید زندانی‌کردن یک مبارز راه آزادی را بپذیرید. این یک وضعیت ضد دموکراتیک است. لذا صیانت از دموکراسی و درخواست آزادی عبدالله اوجالان برای ما ضروری است.»

کوپولا با بیان اینکه کمپین «آزادی عبدالله اوجالان» برای جنبش پوتره آل پوپولوی ایتالیا نیز مهم است، گفت: «این کمپین برای ما بسیار مهم است، زیرا ایتالیا روابط نزدیکی با ترکیه و رژیم اردوغان دارد. آنها ارتباطات نظامی دارند. ایتالیا به ترکیه سلاح می‌فروشد و سپس از این سلاح‌ها در جنگ علیه خلق کورد استفاده می‌شود. ایتالیا روابط دیپلماتیک با ترکیه دارد. اتحادیه اروپا که ایتالیا نیز عضو آن است به ترکیه پول می‌دهد تا پناهجویان در ترکیه بمانند و مانع از ورود آنان به اروپا شود. این وضعیتی نادموکراتیک و غیرانسانی است. لذا یک دشمن مشترک داریم و رویارویی با آن نیازمند تلاش همه‌جانبه است. درنتیجه حمایتمان از کمپین آزادی برای اوجالان نیز بخشی از این تلاش مشترکمان است و سعی می‌کنیم مردمان ایتالیا و اروپا را نیز در این کمپین  وارد کنیم.»

اروپا باید برای آزادی عبدالله اوجالان اقدام کند

کوپولا همچنین اظهار داشت که باید دولت‌های اروپایی و مخصوصا ایتالیا برای آزادی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان دست به‌کار شوند و گفت: «آزادی عبدالله اوجالان به تحقق دموکراسی در ترکیه می‌انجامد. اگر وی آزاد شود سازمان‌های کوردی می‌توانند آزادانه به فعالیت بپردازند و این به آزادی و دموکراسی منجر می‌شود. لذا لازم است اتحادیه اروپا که خود را مدافع دموکراسی می‌داند، برای آزادی عبدالله اوجالان وارد عمل شود.»