تصویر

پائولا مارتین پونز: ترکیه مجبور شد با عبدالله اوجالان ملاقات کند

پائولا مارتین پونز، وکیل و فعال حقوق بشر، در مورد دیدار با رهبر آپو گفت: «ترکیه از قدرت عبدالله اوجالان هراس داشت و مجبور شد با او ملاقات کند.» وی همچنین خواستار آزادی رهبر آپو و همه زندانیان سیاسی شد.

پائولا مارتین پونز، وکیل سازمان فمینیستی IACTA و فعال حقوق بشر که در سال ۲۰۲۳ به هیئت بین‌المللی اعزامی به ترکیه برای اعتراض به حبس طولانی‌مدت در امرالی پیوست، در مورد آخرین دیدار با رهبر آپو با خبرگزاری فرات (ANF) گفتگو کرد.

پائولا مارتین پونز یادآور شد که به آن‌ها اجازه داده نشد به امرالی بروند و تأکید کرد که مدافعان حقوق بشر در هر نقطه از جهان باید در برابر نقض حقوق بشر بایستند.

«آنچه در امرالی انجام می‌شود شکنجه است»

پائولا مارتین پونز گفت که شکنجه علیه رهبر آپو در واقع موضعی علیه کل مردم کورد است و افزود: «این شکنجه در عین حال نقض حقوق بشر علیه همه طرفداران دموکراسی و مبارزه برای آزادی است. در امرالی وضعیتی فراتر از نقض حقوق بشر وجود دارد. آنچه در امرالی اتفاق می‌افتد شکنجه است. هدف هیئت ما این بود که بر وضعیت زندانیان در آنجا نظارت کند و به ترکیه فشار آورد تا مطابق با استانداردهای جهانی حقوق بشر عمل کند.»

پائولا مارتین پونز خاطرنشان کرد که وضعیت در امرالی تنها به ترکیه مربوط نمی‌شود و گفت که باید به کشورهای دیگری که با ترکیه همکاری می‌کنند نیز فشار آورد. پائولا مارتین پونز گفت: «این کشورها، کشورهایی هستند که امضای خود را پای پیمان‌های حقوق بشر گذاشته‌اند. آن‌ها مسئول هرگونه شکنجه و رفتار ناروا هستند.»

«ترکیه مجبور شد با عبدالله اوجالان ملاقات کند»

پائولا مارتین پونز خاطرنشان کرد که دیدار رهبر آپو با برادرزاده‌اش عمر اوجالان و هیئت حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی) مهم بود و گفت که این دیدارها بار دیگر نشان داد که افکار رهبر آپو برای مردم چقدر مهم است. پائولا مارتین پونز گفت: «در عین حال، ترکیه فهمید که از نظر اجتماعی و سیاسی مجبور است با اوجالان ملاقات کند. بار دیگر مشخص شد که اوجالان نه تنها برای کوردها و روژاوا، بلکه برای همه مردم ستمدیده شخصیتی مهم است.»

«ترکیه از قدرت عبدالله اوجالان هراس داشت»

پائولا مارتین پونز گفت که او مطمئن نیست که انزوا به پایان رسیده باشد و گفت: «ما هنوز نمی‌دانیم که آیا انزوای تحمیلی برداشته شده است یا خیر. ترکیه بارها این موضوع را تکرار کرده است، اما در موضوع ایجاد رابطه و فرایندی جدید بین مردم کورد و ترکیه، از قدرت اوجالان هراس داشته است. عبدالله اوجالان یک رهبر است و به صورت نفع جمعی عمل می‌کند. در عین حال، این راه‌حل او نیز راه‌حلی جمعی برای همه مردم است. او تاریخ این راه‌حل‌ها را ارزیابی می‌کند و چشم‌اندازی مهم برای آینده ارائه می‌دهد. جنگ مذهبی گذشته در خاورمیانه را به خوبی تفسیر کرده و بر اساس آن راه‌حلی ارائه کرده است.»

«آزادی برای عبدالله اوجالان و همه زندانیان سیاسی»

پائولا مارتین پونز خاطرنشان کرد که مانند هر زندانی دیگری، رهبر آپو نیز باید بتواند از حق امید بهره‌مند شود و در نهایت گفت: «هر زندانی حق دارد بداند که چه زمانی آزاد خواهد شد. انزوای تحمیلی بر اوجالان و سلب حق امید شکنجه است. در هیچ نقطه از جهان شکنجه پذیرفته نیست. عبدالله اوجالان نه تنها با مبارزه ۴۰ ساله خود برای کوردها، بلکه با 'کشتن ذهنیت مردسالار درون خود' برای کل جهان الگو شد. افکار عبدالله اوجالان نه تنها برای خاورمیانه، بلکه برای کل جهان می‌تواند صلح بیاورد. من خواستار آزادی عبدالله اوجالان هستم. من خواستار آزادی همه زندانیان سیاسی هستم.»