پژاک: امرالی، سیستمی برای به بندکشیدن آزادی خلق کورد است

پژاک با صدور بیانیه‌ای در خصوص ۲۶مین سالگرد توطئه بین‌المللی علیه رهبر آپو گفت: «سرنوشت خلقمان و رهبر آپو به هم گره‌خورده و تنها با برآمدن آفتاب آزادی کامل می‌توان به توطئه ۲۶ سال گذشته و بیش از یک‌ قرن ظلم و ستم علیه خلقمان، پایان داد.»

حزب حیات آزاد کوردستان (پژاک) در خصوص ۲۶مین سالگرد توطئه بین‌المللی ۱۵ فوریه ۱۹۹۹ علیه رهبر آپو بیانیه‌ای کتبی صادر کرد. پژاک ضمن محکوم کردن توطئه بین‌المللی و نیروهای اجرایی آن، قیام ۳ اسفند ۱۳۷۷ مردم کورد در روژهلات کوردستان علیه این توطئه را یادآوری کرد و گفت: «بی‌شک خلقمان در شرق کردستان و ایران نسبت به آزادی رهبر آپو و آزادی خویش، دارای وظایفی انسانی، اخلاقی و سیاسی است. لذا از تمامی جوانان، زنان، کارگران، معلمان، روشنفکران، هنرمندان، اصناف و اقشار ستمدیده جامعه ایران و شرق کردستان دعوت بعمل می‌آوریم که در سالگرد توطئه بین‌المللی، مبارزات نیرومندانه خویش را با تکیه بر اندیشه‌های آزادیخواهانه و دمکراتیک رهبر آپو و جنبش‌مان به اوج برسانند.»

مشروح بیانیه‌ی پژاک به شرح زیر است:

«توطئه بین‌المللی ۱۵ فوریه ۱۹۹۹ علیه رهبر خلق کُرد، رهبر آپو ۲۶ سال کامل را پشت سر گذاشت و وارد ۲۷امین سال می‌شود. رهبر آپو و خلقمان در سایه مبارزات بی‌امان خویش تاکنون اهداف راهبردی آن توطئه را دچار شکست ساخته‌اند. این دستاوردها در سایه شهیدان و فداکاری نیروی گریلا به میان آورده و مسئله کُرد را به سطحی قابل‌توجه رسانده‌اند. از این پس، خلق‌کُرد و جنبش آزادیخواهی آن نیرومندانه‌تر از گذشته علیه توطئه بین‌المللی خواهد ایستاد و این را نیز در مبارزات خویش عملا اثبات نموده است.

علی‌رغم اینکه از تمامی جهات ثابت شده که رهبر آپو باید از اسارت در زندان تک‌نفره امرالی آزاد شود، اما دشمنان جهت منع رسیدن خلقمان به آزادی کامل، از آزادی رهبر آپو ممانعت بعمل می‌آورند. قدرت‌های توطئه‌گر جهانی و منطقه‌ای، سیستم امرالی را با ابعاد بین‌المللی به‌وجود آورده‌اند که در این سیستم ترکیه صرفا یک پیمانکار اجرای آن است. این سیستم هرآنچه در امرالی علیه رهبرآپو انجام می‌دهد، شکل متمرکز شده‌اش را به‌مثابه نسل‌کشی و جنگ‌افروزی در کردستان اجرایی می‌کند. به طرز بی‌رحمانه‌ای تمامی منشور حقوق بشر جهانی را زیرپاگذاشته‌اند و جنگ و کشتار ناشی از آن علیه خلق‌های تحت ستم برایشان اهمیتی ندارد. برای اینکه حقوق مندرج در منشور جهانی حقوق بشر شامل حال خلق‌کُرد نشود، اجازه نمی‌دهند که رهبر آپو مشمول همان حقوق گردد. به همین خاطر تمامی منشورهای حقوق غربی خاصه اروپایی دررویارویی با مسئله کُرد، دچار فروپاشی شده.

قدرت‌های هژمونی جهانی که مسئله کُرد را با دخالت‌های امپریالیستی خویش به وجود آورده‌اند، با دست‌زدن به توطئه بین‌‌المللی علیه رهبر آپو و خلق‌کُرد، این نسل‌کشی و پاکسازی چندبعدی برضد کُردها را به اوج رساندند. توطئه بین‌المللی، حادشدن مسئله کُرد از سطح منطقه‌ای به جهانی بود و علی‌رغم ناکامی در پیشبرد برنامه‌های راهبردی‌اش، اما همچنان به مثابه منشأ خطر سایه‌اش بر سر خلق‌کُرد سنگینی می‌کند و مخاطره‌آمیز است. این خطر با آزادی رهبرآپو و حل مسئله رفع می‌گردد. این توطئه و عاملانش هنوز هم خلق‌کُرد را تهدید می‌کنند. قدرت‌های عامل توطئه، دشمنی‌های بسیاری برای خلق کرد تراشیده‌اند. آنها از مسئله کُرد بعنوان ابزاری برای رسیدن به آمال توسعه‌طلبی جهانی خویش استفاده کرده و بهانه جنگ‌افروزی در خاورمیانه و غارت منابع آن قرار داده‌اند. چه معنای نظام جهانی کنونی چیزی جز جنگ و غارت و دریای خون نیست.

سیستم امرالی با همه ابعاد بین‌المللی‌اش، سیستمی برای به بندکشیدن آزادی خلق کُرد است. جز این نمی‌توان طوری دیگر آن را تعریف نمود. مسلما خلقمان و جنبش آزادیخواهی آن در رویارویی با این اهداف بی‌رحمانه، به مبارزات انقلابی و دفاع مشروع خویش ادامه می‌دهند و کاروان آن را به سرمنزل مقصود یعنی آزادی نزدیک ساخته‌اند. منشأ بیداری در میان آزادیخواهان و ملت‌های تحت ستم جهانی نیز شده‌اند. شکی نیست که سیستم اسارت امرالی و جنگ‌افروزی در کردستان، آسیب‌های بسیاری برای خلق‌های خاورمیانه نیز دربرداشته است. درگیرشدن چند دولت خاورمیانه‌ای در مسئله کُرد، اثبات می‌کند که راهکارهای حل آن نیز به همت منطقه‌ای نیاز دارد. اگر توطئه برای خلق کُرد خسران‌بار بوده، قطعا برای خلق‌های تحت ستم در ایران، ترکیه، سوریه و عراق نیز خسران‌هایی درپی داشته است. به همین دلیل تصور حل مسایل خاورمیانه و ایران بدون توجه به مسئله کُرد، غیرممکن است. کُردها برای صد سال دیگر ظلم و ستم را ندارند. بگذریم خود منطقه نیز یک باردیگر تحمل حمل بار سنگین مسئله‌کُرد ندارد.

۲۶ سال پیش در روز ۲۶ بهمن ۱۳۷۷ در پی قیام خلق‌کُرد در شرق کُردستان در محکومیت توطئه بین‌المللی، خلقمان در آن بخش در موضوع آزادی رهبر آپو و حل مسئله کُرد در چارچوب گسترده خاورمیانه‌ای، سهیم گشته است. این بخش دارای قدمتی اینچنینی در تقابل با توطئه است و تلاش رژیم ایران برای تداوم سرکوب‌ها با هدف خارج‌نگه‌داشتن خلق شرق کردستان از چارچوب‌های منطقه‌ای هرچهاربخش کردستان، بی‌فایده‌است. خود نظام ایران نیک می‌داند که بخاطر گسترش مبارزات کُردها، دیگر یارای جدا ‌کردن شرق کردستان از سایر بخش‌های کردستان را ندارد. قیام سوم اسفند ۱۳۷۷ و انقلاب ژن، ژیان، آزادی در ۱۴۰۱ اثبات‌گر آن قضیه بودند. با سرکوب آن قیام‌ها، قطع‌یقین نه انقلابمان خاموش شده و نه سیاست نسل‌کشی‌ آن نظام به اهدافش رسیده است. دیگر وقت آن فرارسیده که نظام ایران چشمان خود را به‌روی این حقیقت روشن بگشاید. امروز آشکار است که در کنار مسئله کُرد که بزرگترین مسئله در ایران است، تمامی‌ بحران‌ها و مسایل دیگر به سطح فوق‌بحرانی و حاد رسیده‌اند. دیگر نادیده‌انگاشتن این واقعیت‌ها غیرممکن است.

در ۲۶ سالروز توطئه بین‌المللی ۱۵ فوریه «حزب حیات آزاد کردستان (پژاک)» ضمن محکوم‌کردن آن و گرامیداشتن یاد سرافرازانه قیام سوم اسفند ۱۳۷۷، یاد شهدای این مبارزات خلقمان را گرامی داشته و با مبارزه جهت کسب آزادی کامل برای خلقمان، آرزوهای شهدا را برآورده خواهد کرد. آزادی رهبر آپو، یعنی حل مسئله کُرد و آزادی کُردها. بی‌شک خلقمان در شرق کردستان و ایران نسبت به آزادی رهبر آپو و آزادی خویش، دارای وظایفی انسانی، اخلاقی و سیاسی است. لذا از تمامی جوانان، زنان، کارگران، معلمان، روشنفکران، هنرمندان، اصناف و اقشار ستمدیده جامعه ایران و شرق کردستان دعوت بعمل می‌آوریم که در سالگرد توطئه بین‌المللی، مبارزات نیرومندانه خویش را با تکیه بر اندیشه‌های آزادیخواهانه و دمکراتیک رهبر آپو و جنبش‌مان به اوج برسانند. خلق‌کُرد در هر چهاربخش کردستان ضامن آزادی یکدیگر و رهبر آپو هستند. سرنوشت خلقمان و رهبر آپو به هم گره‌خورده و تنها با برآمدن آفتاب آزادی کامل می‌توان به توطئه ۲۶ سال گذشته و بیش از یک‌ قرن ظلم و ستم علیه خلقمان، پایان داد. امسال برای خلقمان حساس‌ترین سال‌ها در زمینه مبارزات است. سال سرنوشت و حل دمکراتیک است. سالی که لازم است بیش از پیش به آزادی نزدیک شد. این مهم صرفا با اتحاد خلقمان و حضور در میادین مختلف مبارزاتی ممکن می‌گردد.»