روآ فیتکو: اوجالان راه نجات را به همه جوامع نشان می‌دهد

روآ فیتکو، از جنبش (Gemeirsam Kampên) ، اظهار داشت که الگوی عبدالله اوجالان الهام‌بخش آنهاست و گفت: «اوجالان، راه نجاتی را برای همه گروه‌های اجتماعی و بویژه زنان برای مشکلاتی که ما تجربه می‌کنیم نشان می‌دهد.»

۳۳ ماه است که از رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان که ۲۴ سال است در شرایط سخت انزوا در جزیره امرالی به سر می‌برد، هیچ اطلاعاتی به دست نیامده است. عبدالله اوجالان که از حق ملاقات محروم شده است با وضعیت عدم ارتباط کامل مواجه است. در ۱۰ اکتبر، کمپین «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه حل سیاسی برای مسئله کورد» در ۷۴ مرکز در سراسر جهان با بیانیه‌ای مشترک راه‌اندازی شد.

حمایت از این کمپین از بخش‌های مختلف اجتماعی از سرتاسر جهان ادامه دارد. در حالی که بحران‌های مدرنیته سرمایه‌داری روز به روز افزایش می‌یابد، بخش‌های اجتماعی مبتنی بر الگوی عبدالله اوجالان به‌عنوان راه برون‌رفت از این بحران‌ها به تدریج در حال افزایش است. عبدالله اوجالان و ایده‌های او منبع الهام افرادی است که در عرصه‌های مختلف مبارزه می‌کنند. روآ فیتکو، یکی از اعضای جنبش( Gemeirsam Kampfen) در آلمان، در مورد کمپین «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه حل سیاسی برای مسئله کورد» و اهمیت الگوی عبدالله اوجالان با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد.

اوجالان راه حلی برای بحران جهانی ارائه می‌دهد

روآ فیتکو پارادایم کنفدرالیسم دموکراتیک عبدالله اوجالان را برای درک بحران‌های جهان و علل آن مهم دانست و گفت: «اگرچه الگوی اوجالان در خاورمیانه و مزرا بوتان توسعه یافته است، اما این پارادایم تنها به مشکلات موجود در خاورمیانه و کوردستان مربوط نمی‌شود بلکه راه حلی برای بحرانی که جهان در آن قرار دارد نیز ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، این پارادایم راه حل و چشم‌اندازی را برای کشور من آلمان نیز ارائه می‌دهد و در عین حال راهی جایگزین برای بحران‌های تجربه شده توسط مردم آلمان ارائه می‌دهد.»

فیتکو با بیان اینکه «پارادایم اوجالان همچنین به ما این امکان را می‌دهد که خودمان را به عنوان یک شخص درک کنیم» ادامه داد: «به لطف ایده‌های اوجالان می‌توانیم خودمان را دوباره تعریف کنیم. او یک رهبر مهم است.»

ما باید با هم مبارزه کنیم

روآ فیتکو به این نکته اشاره کرد که عبدالله اوجالان جایگزین مهمی برای نظام‌های مسلط ارائه می‌کند و گفت: «ما نمی‌توانیم فقط به ایدئولوژی‌های دولت-ملتی که امروز غالب هستند وابسته باشیم. در واقع راه دومی هم وجود دارد، اوجالان در کتاب‌هایش از این راه دوم صحبت می‌کند. به عبارت دیگر، راهی به ما می‌دهد که جوامع دارای ارزش‌های دموکراتیک بتوانند زندگی کنند. اوجالان نشان می‌دهد که چگونه می‌توان یک سیستم بدون دولت و اقتدار ساخت. پارادایم‌های اوجالان نه تنها روشی برای درک واقعیت سیستم‌هایی است که در آن زندگی می‌کنیم، بلکه فرصتی برای ایجاد رابطه قوی بین جوامع است. اوجالان بر اهمیت سازماندهی اجتماعی خارج از دولت تاکید می‌کند. دولت‌ ملت‌ها همیشه ما را بر اساس هویت، جنسیت، یعنی تفاوت‌هایمان تقسیم می‌کنند. در مقابل این، ما باید مشارکت خود را تقویت کنیم. ما به عنوان جنبش‌هایی در نقاط مختلف جهان باید روابط بین خود را تقویت کنیم و با هم مبارزه کنیم.»

اوجالان چشم‌اندازهای مهمی را برای زنان معرفی می‌کند

روآ فیتکو بر اهمیت ایده‌های عبدالله اوجالان برای مبارزات آزادیخواهانه زنان تأکید کرد و گفت: «به نظر من، آنچه که دیدگاه اوجالان را برای جنبش‌های زنان مهم می‌کند این است که او نه تنها پیشنهاد می‌دهد، بلکه در عمل نیز پاسخ می‌یابد. اوجالان فقط نمی‌گوید که زنان باید خود را سازماندهی کنند، تا جایی که من اوجالان را درک می‌کنم، او سعی می‌کند زنان را درک کند و همانطور که زنان را درک می‌کند، به خواسته‌های زنان نیز پی می‌برد. او نیازهای زنان را به خوبی می‌بیند و در این مرحله دیدگاه‌های مهمی در مورد سازماندهی آنها ارائه می‌دهد. ما این چیزها را در نقاط مختلف دنیا نمی‌بینیم. از این نظر، پارادایم‌های اوجالان جایگاه بسیار ویژه‌ای برای زنان دارد.

در سال‌های اخیر مبارزات زنان در جهان بسیار افزایش یافته است. اما تقویت سیستم‌های فاشیستی و مردسالار نیز وجود دارد. از سوی دیگر با پارادایم‌های اوجالان می‌توانیم پاسخگوی انواع سیاست‌های علیه زنان باشیم.»

 هنگامی که پارادایم اوجالان درک می‌شود، تقاضا برای آزادی او نیز افزایش می‌یابد

روآ فیتکو همچنین شرایط سخت انزوای عبدالله اوجالان را برای آنها غیرقابل قبول دانست و گفت، کارزار «آزادی اوجالان، راه حل سیاسی برای مسئله کورد» باید مورد پذیرش همه بخش‌های اجتماعی باشد. روآ فیتکو گفت: «این کمپین برای آزادی اوجالان فقط با پیشنهاد جنبش کورد آغاز نشد. این کمپین در نتیجه روابط اخیری که با بخش‌های مختلف اجتماعی ایجاد شده است، توسعه یافت. از آنجایی که این گروه‌های اجتماعی مختلف اوجالان را درک می‌کردند، پیشنهاد کردند برای آزادی اوجالان کارزاری برگزار کنند. این کمپین قبل از هر چیز نتیجه پاسخ به الگوی اوجالان در میان مردم بود. هرچه مردم اوجالان را بیشتر درک کنند، او را بیشتر در آغوش می‌گیرند و آزادی او را می‌خواهند. من هرگز در مورد یک کمپین به این بزرگی برای آزادی نشنیده بودم. این کمپین باید تا زمانی که به نتیجه برسد، مورد استقبال قرار گیرد و گسترش یابد.»

تا زمانی که اوجالان آزاد نشود، جوامع آزاد نخواهند شد

روآ فیتکو بر اهمیت آزادی عبدالله اوجالان برای زنان تأکید کرد و گفت: «آزادی اوجالان باید برای زنان اهمیت زیادی داشته باشد. به خصوص ما زنان در اروپا باید به این فکر کنیم که شرایط انزوای اوجالان چه معنایی برای ما دارد. ما نباید بپذیریم که یک متفکر مهم آزادی زنان، در زندان بماند. آزادی اوجالان و آزادی زنان به هم مرتبط هستند. تا زمانی که اوجالان آزاد نشود، جوامع قربانی سیستمی که ما در آن زندگی می کنیم، نمی‌توانند آزاد شوند.»