تصویر

تجمع و پانل در سازمان ملل به مناسبت سالروز قتل‌عام مَرعَش

در سالن مطبوعات سازمان ملل متحد، پانلی در مورد تاثیرات تاریخی، سیاسی و محیطی قتل‌عام مَرعَش برگزار شد. سپس بر اساس اهمیت خودسازماندهی بر مبنای خوددفاعی در مقابل قتل‌عام و حملات اشغالگرانه، بیانیه‌ای داده شد.

به مناسبت ۴۶ مین سالروز قتل‌عام مَرعَش که در جریان آن ۵۰۰ نفر بر اساس نقشه سازمان میت به دست فاشیست‌ها به قتل رسیدند، در سالن مطبوعات دفتر سازمان ملل متحد در ژنو سوئیس، پانلی برگزار شد.

در جریان این پانل که مدیریت آن بر عهده سَلدا کاواک تورنوغلو بود، مورخ و نویسنده محمد بایراک، وکیل ابراهیم سینَمیللی‌اُغلو، روزنامه‌نگار اَلیف سونزامانجی، پروفسور بَیزا اوستون، فیدان یِلدرم یکی از شاهدان قتل‌عام، و محمد اوستَک سخنگوی مشترک نهاد MARDEF، حضور داشتند.

بایراک: کوردها بهای عهدنامه لوزان را دادند

قبل از آغاز پانل، یک دقیقه سکوت برای ادای احترام به یاد شهدای قتل‌عام مرعش انجام شد.

سپس محمد بایراک، ارائه‌ای تحت عنوان «مقطع پیش از قتل‌عام، چرا مرعش»، داشت. بایراک رویدادهای تاریخی این مقطع را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: «کمالیست‌هایی که در زمان تاسیس جمهوری ترکیه از کوردها درخواست کمک کردند، بعدها دست به نسل‌کشی کوردها زدند. کوردها بهای عهدنامه لوزان را دادند.»

بایراک در ادامه سخنانش به قتل‌عام اَلبِستان، هاتای، مرعش، مَلَتی و دیگر قتل‌عام‌ها علیه عَلویان اشاره کرد و میت را عامل این قتل‌عام‌ها دانست.

سینَمیللی‌اُغلو: اعمال وحشیانه‌ای انجام شد

ابراهیم سینَمیللی‌اُغلو، وکیل، در جریان ارائه خود ضمن اشاره به سرگذشتش پس از قتل‌عام مرعش، اعلام کرد که آنچه در مرعش اتفاق افتاد، وحشیانه بود. وی به قتل زنان باردار و کودکان در جریان این قتل‌عام اشاره کرد.

فیدان یِلدریم: کودکی من را دزدیدند

فیدان یلدریم نیز ضمن اشاره به رویدادهای مرعش و نا‌ امنی حاکم بر شهر و رویدادهای تلخی که به چشم خود دیده بود،گفت که امکان ندارد بتوانند این حوادث را فراموش کنند.

بَیزا اوستون: دلیل قتل‌عام اکولوژیک، فقدان خوددفاعی است

پروفسور بَیزا اوستون نیز ارائه‌ای تحت عنوان «روند تکمیل تغییر بافت جمعیتی: فروپاشی اکولوژیک» داشت. وی اعلام کرد که به دلیل فقدان خوددفاعی در جامعه، کاپیتالیسم بر اساس نگرش سود، همه چیز را تصاحب می‌کند. پروفسور اوستون بر ضرورت بازترسیم زندگی و بازپس‌گیری خوددفاعی جامعه تاکید کرد و به نابودی جغرافیای مزوپوتامیا به واسطه سد‌‌ سازی‌ها اشاره کرد.

اَلیف سونزامانجی: سیاست کوچاندن اجباری همچنان ادامه دارد

روزنامه‌نگار الیف سونزامانجی نیز ضمن اشاره به مهاجرت گسترده‌ای که پس از قتل‌عام مرعش آغاز شد، اعلام کرد که ۵۰ تا ۸۰ هزار نفر مجبور به مهاجرت شدند و این مهاجرت‌ها را سیاست دولت دانست که همچنان ادامه دارد.

اوستَک: ما خواهان بازگشت به سرزمین خود هستیم

اوستَک نیز ضمن اشاره به قتل ‌ام علویان، خطاب به سازمان ملل گفت که علوی‌ها در سوریه قتل‌عام می‌شوند و خواستار موضع‌گیری در این باره شد. وی خواستار برقراری امنیت و بازگشت علویان به سرزمنیشان شد.

تجمع پس از پایان پانل

پس از پایان پانل، در مقابل دفتر سازمان ملل تجمع انجام شد. حسین تورون در جریان تجمع سخنرانی کرد و ضمن اشاره به حملات به روژاوا و در معرض خطر قرار گرفتن ایزدی‌ها و دیگر اقلیت‌ها در کوبانی، بر ضرورت سازماندهی در برابر قتل‌عام‌ها تاکید کرد.