تحولات منطقه پس از سرنگونی رژیم سوریه در ۸ دسامبر ادامه دارد. در حالی که نیروهای بینالمللی در تلاش هستند تا از طریق سازمان جهادی هیئت تحریر الشام (HTS)، برای سوریه جدید نقشهای را به اجرا درآورند، حملات اشغالگرانه دولت ترکیه یکی از حامیان اصلی این سازمان جهادی و گروههای تبهکار وابسته به آن علیه منطقه اداره خودمدیریتی شمال و شرق سوریه ادامه دارد.
پائولو فررو، وزیر سابق همبستگی اجتماعی و سیاستمدار ایتالیایی، تحولات سوریه و حملات علیه کوردها را برای خبرگزاری فرات (ANF) ارزیابی کرد.
«یک سوریه جدید نیست، بلکه یک پروژه ویرانگری در حال اجراست»
پائولو فررو، سیاستمدار ایتالیایی، با تفسیر وقایع سوریه به عنوان نتیجه جنگ گسترده نیروهای بینالمللی، اظهار داشت که رژیم اسد که در واقع تضعیف شده بود با حمایت مستقیم ترکیه و اسرائیل و حمایت غیرمستقیم ایالات متحده آمریکا سرنگون شد. فررو گفت: «آنها توازن کنونی را در سوریه بر هم زدند. من معتقدم که این وضعیت جدید منجر به تشکیل دولت جدید سوریه نمیشود، بلکه منجر به نابودی سوریه میشود. من این را به این دلیل میگویم که اسرائیل کل بلندیهای جولان و مناطق مجاور لبنان را ضمیمه خود کرده است. ترکیه تلاش میکند همین کار را با شمال سوریه انجام دهد. علاوه بر این، اگرچه گروههای تروریستی جهادی بهعنوان تشکیلدهنده دولت به تصویر کشیده میشوند، اما در واقع هیچ حاکمیتی ندارند. همانطور که از دولت اسلامی (داعش) علیه کوردها استفاده شد، آنها را نیز منحرف کرده و به عنوان ابزار مورد استفاده قرار میگیرند.»
«پروژه نابودی سوریه توسط ترکیه در حال انجام است»
فررو وزیر سابق ایتالیا با اشاره به تلاش ترکیه برای اجرای پروژه نابودی سوریه تاکید کرد که جستجوی راهحل برای آینده سوریه با HTS بیهوده است.
فررو گفت: «پیشبینی راهحلی برای سوریه با این سازمان جهادی با توجه به تاریخ و ایدئولوژی آن بسیار دشوار است. ترکیه میخواهد از طریق این سازمان و سایر گروههای مسلح وابسته به آن، برنامههای خود را عملی کند. واضح است که او مانند گذشته از این گروهها علیه کوردها و روژاوا استفاده میکند. خواهیم دید که آیا آمریکا مداخله میکند یا خیر. در مورد روسیه نیز مانند ایران به نظر میرسد که در حاشیه ایستاده است. اگر آمریکا و ترکیه بخواهند اوضاع را عادی کنند، ممکن است دیداری انجام شود. با این حال، اگر ترکیه اصرار بر تغییر اوضاع در سوریه با زور و شدت داشته باشد، زبان نظامی ممکن است تنها گزینه باقیمانده باشد، زیرا تا کنون بحث واقعی برای راهحل ممکن نبوده است. موازنه قدرت نظامی در سوریه به نفع مدل جهادی تغییر میکند، زیرا این مدل منعکسکننده منافع ترکیه، اسرائیل و تا حدودی ایالات متحده آمریکا است. این نیروها میخواهند سوریه را به کشورهای کوچک قومی، مذهبی یا فرهنگی تقسیم کنند تا بتوانند منطقه را بهتر کنترل کنند. این بخشی از یک چشمانداز بلندمدت برای حفظ سلطه این نیروها در سوریه است.»
«آنها نمیخواهند واقعیت کوردها پذیرفته شود»
پائولو فررو با بیان اینکه هدف اصلی ترکیه اجرای سیاست نئوعثمانی در منطقه است، اظهار کرد که اساس حملات علیه روژاوا جلوگیری از پذیرش واقعیت کوردها توسط اردوغان و رژیمش است. فررو گفت: «علاوه بر این، اردوغان یک ناسیونالیسم بدبین خشن و غیر قابل تحمل را تغذیه میکند که هر گونه خودمدیریتی برای کوردها را رد میکند. ترکیه نمیخواهد کوردها در موقعیتی قرار بگیرند که نه بتوانند آزادانه اظهار نظر کنند و نه خود را مدیریت کنند.»
«مدل روژاوا یک انقلاب واقعی است»
فررو با یادآوری اینکه مفهومی که انواع تفاوتها (تنوعات اجتماعی) را نمیپذیرد، در مرکز مشکلات اساسی سوریه قرار دارد که نیم قرن در قدرت بود، گفت: «پیشنهاد و الگوی کوردها برای منطقهای دموکراتیک که ادیان، فرهنگها و مردم مختلف را متحد میکند، در شرایط کنونی واقعاً یک انقلاب است. وجود رژیم اسد بر اساس نادیده گرفتن این تکثر بنا شده بود. اگرچه این واقعیت در سوریه شناخته شده است، اما میبینیم که از سازمانهایی مانند جهادیهایی که دیدگاهی انحصاری از یک دولت متمرکز بر یک دین واحد را دنبال میکنند، حمایت بعمل میآید.
ضروری است که در کشورهای غربی و جاهای دیگر ما هر کاری که میتوانیم برای حمایت از مردم کورد انجام دهیم. حمله به کوردها با وجود اینکه آنها مشکلی ندارند، قابل قبول نیست. باید آنها را آزاد گذاشت تا خودشان را اداره کنند. باید بر ترکیه و آمریکا فشار بیاوریم. مدل روژاوا یک جایگزین مهم برای یک دموکراسی کثرتگرایانه و مشارکتی با الهام از ایدههای عبدالله اوجالان ارائه میدهد.
با این حال، نیروهایی که ادعای دموکراتیکبودن را دارند، با این ایده مخالفت میکنند، زیرا از یک دموکراسی استبدادی که امروز بر غرب مسلط است، حمایت میکنند. مردم کورد نه تنها از حق خود برای زندگی و اداره خود دفاع میکنند، بلکه رهنمودی برای حل مشکلات بشریت دارند. اگر این مسیر دموکراسی مشارکتی و کثرتگرایانه را طی کنیم، میتوان از منطق جنگ دور شد. در غیر این صورت، جنگ اجتنابناپذیر است.»
«میخواهند کوبانی، نماد مقاومت ویران شود»
پائولو فررو با بیان اینکه دولت ترکیه نیز میخواهد نمادهای مقاومت مردم کورد در سوریه را از بین ببرد، افزود: «ترکیه که پیروزیهای مردم کورد را برای خودشان بعنوان یک تحقیر میداند، در تلاش است مانند کوبانی هر نمادی از مقاومت کوردها را از بین ببرد.»
«ما باید از روژاوا برای آینده بشریت دفاع کنیم»
فررو، وزیر سابق ایتالیا در ادامه این فراخوان را داد: «بنابراین، فشار بر ترکیه و آمریکا برای پایان دادن به این وضعیت که به ما یادآوری میکند که اسرائیل با فلسطینیها چه میکند، حیاتی است. این قدرتهای بزرگ فکر میکنند که میتوانند اراده خود را بر مردم تحمیل کنند. روژاوا نه تنها یک تجربه مثبت برای کوردها، بلکه میراثی برای انسانیت است. این مدل تمرینی و عملی مهم و گامی رو به جلو است که نشان میدهد با وجود تفاوتها میتوان در دنیا با هم زندگی کرد. روژاوا یک پیشنهاد ملموس و واقعبینانه برای همزیستی هماهنگ بین گروههای اتنیکی، باورداشتی و جریانهای سیاسی مختلف است. به همین دلیل ما باید از روژاوا دفاع کنیم. این نشاندهنده یک مدل ممکن برای آینده بشریت و آیندهای است که در آن صلح بر جنگ پیروز میشود. ما با دفاع از روژاوا از الگویی برای آینده بشریت دفاع خواهیم کرد.»