خبر فوری: فراخوان تاریخی از رهبر آپو

آمار یک سال جنگ/ اصرار دولت ترکیه در جنگ

آمار یک سال جنگ/ اصرار دولت ترکیه در جنگ

به مدت یک سال است که انزوایی شدید بر عبدالله اوجالان رهبر خلق کرد تحمیل می‌شود. اوجالان از 27 ژوئیه 2011 نمی‌تواند با وکلا و خانواده خود دیدار انجام دهد.

دلایل انزوا و نتایجی ناگوار که به بار خواهد آورد، در میان بخش بزرگی از افکار عمومی مورد بحث و گفتگو قرار می‌گیرد. اما فشارهای سیاسی حکومت حزب عدالت و توسعه بر آنها نیز ادامه دارد. در این اواخر در تاریخ 14 ژوئیه پلیس ترکیه به صدها هزار تن از شهروندان در شهر آمد حمله کرده و بدین صورت دولت ترکیه موضع خود را در برابر مسئله کرد و اوجالان مشخص کرد.

پروتکل‌ها می‌توانستند مانع وقوع جنگ شوند

پروتکل‌هایی که اوجالان برای چاره‌یابی صلح‌آمیز مسئله کرد تدوین و ارایه داد، توسط هیئتی از دولت که با اوجالان دیدار انجام می‌داد مورد قبول واقع شد، اما توسط حزب عدالت و توسعه رد شد و دلیلی برای تشدید جنگ شد. حکومت حزب عدالت و توسعه بعد از انتخابات ژوئن 2011،‌ حملات گسترده‌ای علیه تمامی کردها آغاز کرده و تا به امروز نیز بر تداوم آن پافشاری می‌کند.

نیروهای گریلا در مقابل ادعاهای حزب عدالت و توسعه مبنی بر اینکه "آنها را نابود کردیم" با آغاز فصل بهار بر عملیاتهای خود افزوده و بار دیگر مشخص شد که ادعاهای حزب عدالت و توسعه صحیح نمی‌باشد. دولت ترکیه همیشه درصدد است تا شمار واقعی تلفات ارتش در جنگ را از افکار عمومی مخفی نگاه دارد. این در حالی است که گورسل تکین یکی از اشخاص کلیدی حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه در این رابطه بیان داشته بود که ارتش ترک،‌ تلفات خود در جنگ را مخفی می‌کند.

آمار سالهای 2010 الی 2011

هنگامی که به آمار جنگ در یک سال قبل از آغاز انزوای تحمیلی بر اوجالان بنگریم (از ماه ژوئیه 2010 الی ژوئیه 2011)،‌ به وضوح موضع دولت ترک برای تشدید جنگ را خواهیم دید. و هنگامی که به آمار جنگ‌ها در مدت یک ماه و نیم یعنی از 1 ژوئن الی 13 آگوست بنگریم، به خوبی قابل درک است که دولت ترکیه درصدد تشدید درگیری‌ها بوده است.

در مدت یک سال یعنی از ژوئیه 2010 الی 2011، ارتش ترکیه قریب 225 بار دست به حمله نظامی زده است. از این 225 حمله قریب 99 حمله تنها در مدت یک ماه و نیمی است که در بالا بدان اشاره کردیم. در مقابل این حملات نیز نیروهای گریلا 131 عملیات انجام داده‌اند.

گذشته از این آمار و ارقام، حملات ارتش ترکیه علیه نیروهای گریلا حتی در زمان آتش‌بس نیز متوقف نشد و ارتش ترکیه بمباران مناطق تحت کنترل گریلا را افزایش داد. در مدت یک سال یعنی از 2010 الی 2011 ( در زمان آتش‌بس)، ارتش ترکیه 59 حمله هوایی انجام داد، 19 بار نیز توسط هلیکوپترهای کبری بمباران انجام داده و توپخانه‌های ارتش نیز قریب 266 بار مناطق مختلف را بمباران کردند.

در مدت 12 ماه، 42 بار میان نیروهای گریلا و سربازان ارتش ترکیه، درگیری روی داد. در این درگیری‌ها 292 سرباز، پلیس و مزدور محلی (210 تن از آنها از 1 ژوئن الی 13 آگوست می‌باشد) کشته شدند و 137 گریلا نیز جان خود را از دست دادند که 61 تن از آنها در فاصله زمانی 1 ژوئن الی 13 آگوست جان باخته‌اند.

آمار جنگ یک سال گذشته

رهبر خلق کرد در آخرین دیدار خود در تاریخ 27 ژوئیه 2011 با وکلای خود، به سیاست‌های فریبکارانه حزب عدالت و توسعه واکنش نشان داده و گفت: "به هیچ کس اجازه نخواهیم داد که حیثیت خلق کرد را به بازی بگیرند. به هیچ وجه اجازه نخواهم داد".

اردوغان حملات نابودی خلق کرد را در این مرحله آغاز کرد و این حملات همچنان ادامه دارد. طی یک سال گذشته یعنی از ژوئیه 2011 الی ژوئیه 2012، ارتش ترکیه در کل 301 حمله زمینی انجام داد، این حملات ارتش ترک به شیوه‌ای گسترده انجام گرفت و روزها نیز تداوم پیدا کرد، بدین صورت درصدد نابودی نیروهای گریلا برآمدند.

اهداف بمباران‌ها

در 180 حلمه هوایی ارتش ترکیه در این یک سال، اهداف این حملات تنها نیروهای گریلا نبوده است. در حملات هوایی جنگنده‌های ارتش ترکیه در آگوست 2011 در قندیل، 3 کودک که یکی از آنها هنوز به دنیا نیامده بود، در کل 7 شهروند مدنی جان خود را از دست داده بودند. در 28 دسامبر 2011 نیز در منطقه مرزی قلابان از توابع شرناخ، 34 شهروند مدنی کرد توسط جنگنده‌های ارتش ترکیه قتل‌عام شدند.

این در حالی است که کوهستان‌های کردستان قریب 95 بار توسط هلیکوپترهای کبری بمباران شده و توپخانه‌های ارتش نیز 318 بار این مناطق را توپباران کرده‌اند. در نتیجه این بمباران‌ها قریب 40 بار در جنگل‌های کردستان آتش‌سوزی روی داد.

946 سرباز و مأمور پلیس کشته شدند

در مدت یک سال گذشته قریب 112 درگیری میان نیروهای گریلا و سربازان ارتش ترکیه انجام گرفت. در ماه‌های ژوئن و می، نیروهای گریلا از وقوع درگیری‌ها جلوگیری به عمل آوردند، اما ارتش ترکیه بدون وقفه بر انجام حملات نظامی خود مصر شد. نیروهای گریلا در این مدت 262 عملیات انجام داده‌اند.

در تمامی این درگیری‌ها و عملیات‌ها،‌در کل 946 سرباز، پلیس و مزدور محلی ترک کشته شدند و 250 تن از نیروهای گریلا نیز جان خود را از دست دادند. همچنین 261 سرباز، پلیس و مزدور محلی زخمی شده‌اند.