آمریکا در 236امین سالگرد تأسیس توسط شهروندان آمریکای لاتین محکوم شد
آمریکا در 236امین سالگرد تأسیس توسط شهروندان آمریکای لاتین محکوم شد
آمریکا در 236امین سالگرد تأسیس توسط شهروندان آمریکای لاتین محکوم شد
شهروندان اهل آمریکای لاتین, دولت آمریکا را در 236امین سالگرد تأسیش بخاطر سیاستهای اشغالگرانه و امپریالیستیاش در کشور سوئد محکوم ساختند.
سازمانهای کشورهای آمریکای لاتین در میدان «ستور» و مقابل موزه «نوبل» شهر استکهم تجمع کردند و بیانیهای مشترک علیه آمریکا قرائت کردند. «آنیتا پرسون» به نمایندگی از سوی سازمانهای نامبرده بیانیهای مشترک قرائت کرد و گفت:«دولت آمریکا 236 سال پیش با شعارهای مثبت «همه انسانها به شیوهای برابر متولد میشوند, مردم از حقوق مساوی برخوردارند» تأسیس شد, اما آمریکا در حقیقت بر بنیان قتلعام مردم منطقه, تجارت برده و چپاول کشورهای دیگر تأسیس گردید.
با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی, آمریکا خواست تنها قدرت بلامنازع جهان شود و با استفاده از رسانهها, کنترا گریلا, راهکارهای پلید جنگطلبانه, کائوس و ترور تلاش کرد که حاکمیت خود را اعلام کند, اما هنوز موفق نشده است».
پرسون افزود که آمریکا برای تحت کنترل قرار دادن منابع نفت و گاز, افغانستان و عراق را اشغال کرد. اما بخاطر اینکه در این کار پیروز نشده, ناچار به عقبنشینی شد. وی افزود:«هماکنون هم با استفاده از عربستان سعودی, ترکیه و رژیمهای مرتجع و وابسته دیگر و نیز با جنگ مسلحانه در سوریه, تلاش میکند منطقه را به یک دوزخ تمام عیار مبدل سازد».
پرسون افزود که سوئد و فنلاند بصورت مخفیانه به سازمان ناتو نزدیک می شوند و برای اینکه از منابع نفت و گاز دریای منجمد شمالی سهمی داشته باشند, آمریکا و دولتهای اسکاندیناوی مانورهای نظامی مشترک انجام میدهند. وی از خلقهای اسکاندیناوی خواست که علیه سیاستهای حکومت خود دست به مخالفت بزنند.
پس از آن, هنرمندان سوئدی و آمریکای لاتین سرودهای انقلابی خواندند و پلاکاردهایی علیه آمریکا و با درخواست توقف جنگ در سوریه حمل کردند.
تجمعکنندگان میدان «سرگل» شهر استکهلم, یاد و خاطره 5 کارگر بخش زراعت را که سال گذشته در نتیجه حملات نیروهای امنیتی جان باختند را گرامی داشتند. آنها با حمل پلاکاردهایی رژیم پرو را محکوم ساختند.
رهبر ما را ربودند
شهروندان اهل بولیوی هم در همان میدان شهر استکهلم فرود اجباری هواپیمای حامل رئیسجمهور بولیوی «اوا مورالس» در شهر وین را محکوم ساختند. راهپیمایان بولیویایی پوسترهای مورالس را حمله کرده و علیه آمریکا شعار سردادند. «ژودیت نونوس» به نمایندگی از سوی فعالان بولیویایی سخنرانی کرد و گفت:«رهبر ما را ربودند. به اسارت درآوردند. وقتی که از کنفرانسی در مسکو به بولیوی بازمی گشت, کشورهای پرتغال, اسپانیا, ایتالیا و فرانسه اجازه فرود به هواپیمای حامل مورالس ندادند. لذا ناچار شد که به شیوهای اضطراری در شهر وین فرود آید. این درحالی بود که 3 ساعت و نیم در آسمان ماند. کم مانده بود سوخت هواپیما تمام شود. اگر شهروندان آمریکای لاتین نارضایتی نشان نمیدادند, به هواپیمای حامل مورالس اجازه فرود داده نمیشد».