تولای حاتماوغوللاری، رئیس مشترک حزب برابری و دموکراسی خلقها (دم پارتی)، پس از نشست فراکسیون حزبش در مجلس، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
تولای حاتماوغوللاری به ادعاهایی مبنی بر برگزاری کنگره حزب کارگران کوردستان (پکک) در ماه می پاسخ داد.
تولای حاتماوغوللاری گفت: «تاریخی برای کنگره انحلال پکک در اختیار ما نیست. اما اطلاعات کلی وجود دارد مبنی بر اینکه این روند میتواند با برداشتن برخی گامهای قانونی و ملموس همراه باشد. یعنی اطلاعات کلی وجود دارد مبنی بر اینکه کنگره انحلال با برداشتن متقابل این گامها برگزار خواهد شد. غیر از این، اطلاعاتی در مورد تاریخ (برگزاری کنگره) وجود ندارد.»
سوالی نیز در مورد دیدار بین یلماز تونچ، وزیر دادگستری و هیئت امرالی دم پارتی مطرح شد.
تولای حاتماوغوللاری اظهار داشت: «در دیداری که با وزارت دادگستری انجام خواهد شد، موضوعات بسیاری مطرح خواهد شد. حق امید، قانون اجرای حکم… ایده اصلی این دیدار، برداشتن گامهای مشخص در رابطه با دموکراتیزاسیون در ترکیه بسیار مهم است. برداشتن گامهای ملموس در مورد زندانیان بیمار و زندانیانی که اجرای حکم آنها به طور خودسرانه متوقف شده است، مهم است. برای این امر، نیازی به تصویب قانون خاصی نیست. با اجرای قانون اساسی موجود، این موارد قابل اجرا هستند. این موضوعات نیز به طور مفصل با آنها مورد بحث قرار خواهد گرفت.»