زبیر آیدار عضو شورای رهبری کنفدرالیزم جوامع کردستان بیان داشت که اگر میخواهید مسئله کرد چارهیابی شود، آدرس نه شهر هولیر بلکه امرالی است. آیدار گفت: "نخست وزیر ترکیه به جای اینکه وزیر امور خارجه را به شهر هولیر بفرستد، بایستی وزیر دادگستری و عدالت را به امرالی بفرستد و جناب اوجالان را به آنکارا دعوت کرده و مسئله را در آنکارا حل کند".
زبیر آیدار عضو شورای رهبری کنفدرالیزم دموکراتیک در رابطه با رویدادهای سوریه و گفتگوهایی که در رابطه با پیروزیهای خلق کرد در غرب کردستان انجام میگیرد , در آدرس تویتر خود ارزیابیهایی صورت داد.
وقتی که مسئله کرد مطرح است
بعد از اینکه کردها مدیریت برخی از شهرهای غرب کردستان را در اختیار گرفتند، رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه و بسیاری از مقامات ترک، خلق کرد در این منطقه را مورد تهدید قرار دادند. آیدار در این بیانیه خود به این تهدیدات پاسخ داده و گفت:
"بایستی بگوییم که ما با این تهدیدات آشنا هستیم. هنگام دخالت نظامی در عراق و جنوب کردستان نیز چنین موفقیتهای برای کردها به وجود آمد، همان تهدیدات را کرده و بحث از خطوط قرمز خود کرده بودند. شاید حکومت ترکیه تغییر یافته باشد اما هیچ تغییری در مواضع دولت صورت نگرفته است. موضع رجب طیب اردوغان با دیگر نخستوزیرهای قبلی حکومت ترکیه فرقی ندارد".
دشمنی با کردها
آیدار با اشاره به تهدیدات اردوغان و دیگر مقامات حکومت ترکیه علیه کردها، گفت: "آنها دیگر نمیتوانند خود را در پشت سخنانی به مانند برادری، ترور و غیره مخفی کنند، دیگر کسی به آنها باور نمیکند، این سخنان نمیتواند موضع شما را تغییر دهد، آنچه شما انجام میدهید در اصل دشمنی با خلق کرد است".
آیدار در ادامه گفت: "از یک سو از ظلم رژیم سوریه و آزادی شهروندان سوری بحث به میان میآورند و از سوری دیگر هنگامی که خلق کرد گامی برای آزادی برمیدارند، آنها را تهدید میکنند!".
دلیل اصلی مسئله در واقع مرزهایی است که در سال 1920 کشیده شده است
آیدار در ادامه خاطر نشان ساخت: "دلیل اصلی مسئله در منطقه مرزهایی است که در سال 1920 کشیده شدهاند. انگلیسها و فرانسه این مرزها را تعیین کردند. بدین صورت کردها و کردستان را تقسیم کردند. درد و رنجهایی که در این مرزها کشیده شدهاند را تنها ما کردها درک میکنیم. از ما میخواهند که وجود چنین مرزهایی را بپذیریم. ما این را قبول نخواهیم داشت. وجود چنین مرزهایی برای ما معنی ندارد".
آیدار در ادامه از اردوغان و داوود اوغلو دعوت به عمل آورد تا میز مذاکرهای را تشکیل دهند و تمامی مسائل را بر سر این میز مطرح کرده و چارهیابی کنند.
آیدار تصریح کرد که احمد داوود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه به شهر هولیر سفر خواهد کرد و با مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان دیدار خواهد کرد. وی گفت: "میدانیم که این دیدار در راستای اهدافی مثبت نخواهد بود. برای تفرقه اندازی میان کردها میباشد. اما ما مخالف با چنین دیداری نیستیم. بیان میداریم که چارهیابی مسئله در هولیر نیست".
آیدار در ادامه بیان داشت که اگر میخواهند راهحلی را برای مسئله کرد پیدا کنند، آدرس راهحل نه در شهر هولیر بلکه در امرالی است. وی در ادامه گفت: " نخست وزیر ترکیه به جای اینکه وزیر امور خارجه را به شهر هولیر بفرستد، بایستی وزیر دادگستری و عدالت را به امرالی بفرستد و جناب اوجالان را به آنکارا دعوت کرده و مسئله را در آنکارا حل کند".