با CEDES تبعیض زیادی وجود دارد

موتلو آیماز دبیر حقوقی قرارداد جمعی اتحادیه زحمتکشان علم و آموزش گفت که اسلام سنی حتی در مدارس ابتدایی نیز تحمیل می‌شود و این باعث تبعیض بزرگی می‌شود.

دبیر حقوقی اتحادیه زحمتکشان علم و آموزش مولتو آیماز، در مورد پروژه «من مراقب محیط خود هستم و ارزش‌های خود را دارم» و اقداماتی که در چارچوب این برنامه انجام می‌شود، همچنین در مورد تأثیر تبعیض حزب عدالت و توسعه بر اساس اسلام سنی در مدارس، فشار بر دانش آموزان و جامعه با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد.
موتلو آیماز گفت: «آموزش ارزش‌ها از سال‌ها پیش در برنامه درسی وزارت آموزش و پرورش گنجانده شده بود. در ابتدا درباره مفاسد دزدی، مضرات دروغ گفتن، فشار و زورگویی بود. اما حکومت با گذشت زمان برنامه را آنگونه که خود می‌خواست تغییر داد. یک موضوع را طوری تعریف می‌کند که انگار در مورد آموزش عمومی است. سپس برنامه درسی را تغییر می‌دهد تا به اسلام سنی و جامعه‌ای که دولت می‌خواهد ایجاد کند بپردازد. افراد با فرهنگ‌ها و مذاهب مختلف در این کشور وجود دارند. اما موضوع ارزش فقط در چارچوب اسلام سنی ارزیابی می‌شود در حالیکه ارزش یک امر جهانی است و این باعث تبعیض بزرگی می‌شود.»
موتلو آیماز از آغاز اجرای CEDES در سال‌های تحصیلی ۲۰۲۱-۲۰۲۲ در دبیرستان‌های خاص امام جماعت و متوسطه خبر داد و گفت: «سپس این برنامه گسترش یافت. تلاش بسیاری برای اجرای برنامه CEDES  در تمام مدارس ابتدایی، متوسطه و دبیرستان تا پایان سال تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۵ وجود دارد. این روش در مدارس دولتی تعیین شده اجرا می‌شود. اما فعلا در مدارس خصوصی اجرا نمی‌شود. یعنی دوباره برای بچه‌های خلق تکرار می‌شود. فردی که فرزند خود را به مدرسه خصوصی می‌فرستد، اگر بگوید نمی‌خواهم این آموزش به فرزندم داده شود، مدرسه برنامه را متوقف می‌کند. کسانی که تحت تأثیر این برنامه قرار می‌گیرند فرزندان افرادی هستند که نمی‌توانند در مدارس خصوصی تحصیل کنند.
این برنامه از طریق معلمان یا مربیان انجام نمی‌شود، بلکه از طریق ائمه و معلمان دوره‌های قرآنی انجام می‌شود. همه پرسنلی که به عنوان «مشاور معنوی» تعریف می‌شوند، کارمندان دیانت هستند.»

چنین وضعیتی چه تاثیری بر دانش آموزان می‌گذارد؟ آیماز گفت: «دخالت امامان در آموزش و پرورش در مدارس به دور از عقلانیت است. مسئولین دیانت که آموزش تربیتی خاص خود را ندارند، با روش مساجد به مدارس پیوستند. به امامان مقام معلمی داده شد. با این حال عامل اصلی در آموزش، صلاحیت آموزشی شما در رشته خود است. معلمی واقعاً شغل بسیار سختی است. با وجود اینکه ۲۶ سال است که این حرفه را انجام می‌دهم، باز هم از خودم می‌پرسم که آیا کارم را درست انجام می‌دهم یا نه؟ نسل‌ها و برداشت‌ها تغییر می‌کند، هر دانش آموز دنیای متفاوتی دارد. ارائه آموزش توسط امامانی که از نظر تربیتی صلاحیت ندارند، تنها در خدمت هدف دولت برای آوردن نسلی وابسته به خود است.»