تصویر

بیانیه پایانی نخستین کنگره ائتلاف نَدا اعلام شد

کنگره ائتلاف دموکراتیک زنان منطقه‌ای خاورمیانه و شمال آفریقا (نَدا) که از روز ۱۵ می در سلیمانیه آغاز شده بود، در سومین روز خود ادامه یافت و بیانیه پایانی آن اعلام شد.

نخستین کنگره ائتلاف دموکراتیک زنان منطقه‌ای خاورمیانه و شمال آفریقا (ندا) از روز ۱۵ می در سلیمانیه برگزار شد. این کنگره به مدت سه روز ادامه داشت و ۲۰۰ نماینده از ۱۹ کشور مختلف در آن حضور داشتند.

بیانیه پایانی نخستین کنگره ندا از سوی نوبهار مصطفی، دبیرکل ندا، قرائت شد.

در این بیانیه اعلام شد که کنفرانس با شعار «با انقلاب زنان به سوی جامعه دموکراتیک»، تاثیرات منفی جنگ بر روی زنان را به تفصیل مورد گفتگو گفتگو قرار داد.

در بخش دیگری از بیانیه ضمن اشاره بحران‌های جنگ جهانی سوم، اعلام شد که «نسل‌کشی پنهان» علیه زنان مورد بحث قرار گرفت و از قتل‌عام زنان ایزدی در سال ۲۰۱۴ گرفته تا اقدامات اخیر در فلسطین، سودان و یمن، در این کنگره مطرح شد.

در ادامه بیانیه پایانی کنگره اعلام شد: «باید نقش سازماندهی زنان در ایجاد صلح و ایجاد جامعه دموکراتیکی که انقلاب زنان را مبنای خود قرار می‌دهد، گسترش یابد. همچنین بر تقویت اتحاد زنان در سطح منطقه‌ای، توسعه رهنمود مبارزات مشترک علیه ائتلاف مردسالار-نئولیبرال و برخورداری زنان از سازوکارهای حقوقی، قانون اساسی و امنیت، تاکید شد.»

در بخش پایانی بیانیه اعلام شد که اهداف استراتژیک آنان تعیین شده، هفت کمیته تشکیل گشت و بر روی ۱۲ ماده توافق حاصل شد.

۱۲ ماده مورد اجماع به شرح زیر می‌باشند:

«۱-تقویت ائتلاف نَدا به عنوان یک ائتلاف گسترده زنان که بر اساس موازین جهانی حقوق بشر، کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان (CEDAW)، کنوانسیون استانبول و قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان اسناد منطقه‌ای و بین‌المللی، مبنای یک ائتلاف گسترده زنان را تشکیل داده و آن را تقویت می‌کند.

۲-پذیرش اسناد انقلاب زنان در روژاوا و شمال و شرق سوریه و سند کنفدرالیسم دموکراتیک زنان به عنوان یک مرجع اساسی.

۳-تقویت مبارزات زنان برای ایجاد جامعه‌ای آزاد، برابر و اشتراکی.

۴-ایجاد صلح و جامعه دموکراتیک بر اساس فرد آزاد، پرهیز از خشونت، مذهب‌گرایی و ملی‌گرایی.

۵-حمایت از تلاش‌ها در راستای صلح و جامعه دموکراتیک با رهنمود آزادی زنان که از سوی آقای عبدالله اوجالان ارائه شده است.

۶-مطالبه آزادی زندانیان زن از زندان‌های رژیم‌های اشغالگر و ستمگر.

۷-افزایش همبستگی با مبارزات زنان ایزدی.

۸-تقویت همبستگی منطقه‌ای و جهانی در مقابله با مسائلی نظیر جنگ، خشونت، مهاجرت، تغییر بافت جمعیتی و تبعیض‌های اقتصادی-اجتماعی که زنان در خاورمیانه و شمال آفریقا با آن مواجه هستند.

۹-ایجاد شبکه و پلتفرم مبارزه مشترک میان سازمان‌های زنان، گسترش اشتراک تجربیات، اندیشه‌ها و دیدگاه‌ها.

۱۰-گسترش قابلیت‌ها و دانش زنان برای فراهم شدن امکان مشارکت فعال در سازوکارهای تصمیم‌گیری.

۱۱-تقویت فعالیت‌ کمیته‌های همبستگی نَدا در سطح منطقه‌ای و اجرای پروژه‌های مشترک در سطح منطقه.

۱۲-ایجاد یک رسانه مستقل زنان در برابر انعکاس منفی و جنسیت‌گرایانه علیه زنان در رسانه‌ها.

زنده‌باد مقاومت زنان آزاد خاورمیانه و شمال آفریقا.

زنده‌باد انقلاب زنان: ژن ژیان آزادی.»

کنگره مذکور پس از آخرین سخنرانی‌ها،‌ پایان یافت.