بایک: رنج عموم شهدای کردستان در مرحله چاره‌یابی دمکراتیک مسئله‌کرد مشهوداست

بایک: رنج عموم شهدای کردستان در مرحله چاره‌یابی دمکراتیک مسئله‌کرد مشهوداست

 جمیل باییک عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در مقاله این هفته خود که در روزنامه «آزادیا ولات» به چاپ رسیده است یاد و خاطره جانباختگان ماه می در طول مبارزات را گرامی داشته و بر نقش مبارزات آنها در رسیدن به مرحله چاره یابی مسئله کرد تأکید کرده است .

 جمیل باییک عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در مقاله ای که در روزنامه آزادیا ولات به چاپ رسیده است ضمن گرامیداشت یاد و خاطره حقی قرار از پیشاهنگان پ.ک.ک همه جانباختاگان ماه می را پاس داشته و رنج و تلاش آنها در پیشرفت جنبش آزادیخواه کردستان را بازگویی کرده است .

 جمیل باییک در ارتباط با حقی قرار که در هجدهم ماه می سال 1977 جان خود را از دست داد می گوید هنگامی که از شهدای ماه می سخن به میان می آید پیش از همه نام حقی قرار به ذهن خطور می کند چرا که این انقلابی بزرگ اهل محدوده دریای سیاه جایگاهی ویژه در مبارزات آزادیخواهانه ملت کردستان دارد. شخصیت و ایستار حقی قرار اکنون به نفس معنویات حزب کارگران کردستان مبدل شده و فروتنی یک مبارز پ.ک.ک برگرفته از تواضع و فروتنی حقی قرار است .

 جمیل باییک همچنین از دنیز گزمیش ، حسین اینان ، یوسف آسلان و ابراهیم کایپاکایا به عنوان پیشاهنگان انقلابی ترکیه نام برده و ضمن اشاره به تأثیر آنها بر جنبش آزادیخواه کردستان یادآوری می کند که رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان بارها از تعلق خاطر خود به این انقلابیون سخن گفته است .

 عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان همچنین از برخی دیگر از مبارزان جانباخته در ماه می به اسامی محمد کاراسونگور ، ابراهیم بیلگین ، خلیل چاوگون و اوزان مزگین نام برده و در اشاره به واقعه اعدام فرزاد کمانگر و یارانش خاطرنشان کرده است که نباید انقلابیون بزرگی که در ایران اعدام شدند را نیز فراموش کرد .

 جمیل باییک می گوید تاکنون حدود بیست هزار نفر در صفوف جنبش آزادیخواه کردستان و هزاران نفر در صفوف مردمی شهید شده اند که پیشرفت مبارزات تا سطح کنونی در سایه فداکاری این شهیدان بوده است .

وی در ادامه مقاله خود می نویسد مبارزات چهل ساله واقعیت امروزین ملت کرد را رقم زده است . مقاومتی اینچنین طولانی مدت در برابر حکومت ترکیه و عقبه های آن تنها از طریق مبارزه ای با شاخصه های متفاوت می توانست صورت بگیرد که البته در این میان تعیین کننده ترین نقش با شهیدان بوده است .

جمیل باییک در انتهای نوشته خود تأکید می کند در حرکت نیروهای گریلا به سوی چاره یابی دمکراتیک رنج و تلاش شهدایی از قبیل حقی قرار ، کمال پیر ، خیری دورموش ، مظلوم دوغان ، محمد کاراسونگور ، خلیل چاوگون ، فرهاد کورتای ،مزگین ، زیلان ، نودا کارکر ، فرمانده بزرگ عگید و هزاران شهید دیگر کردستان دیده می شود.