بیانیه دانشجویان و فعالان سیاسی ـ مدنی مریوان در مورد انتخابات ایران

بیانیه دانشجویان و فعالان سیاسی ـ مدنی مریوان در مورد انتخابات ایران

جمعی از «دانشجویان دانشگاه پیام نور» , «دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی»و «فعالان سیاسی ـ مدنی» شهرستان مریوان با صدور بیانیه‌ای در مورد انتخابات «ریاست‌جمهوری» و «شوراهای شهر و روستا» تصریح کردند که:« این انتخابات با فاکتورهای یک انتخابات آزاد و مردمی و نیز با معیارهای دموکراسی و آزادی بیان فاصله داشته و بیگانه است.»

جمعی از دانشجویان و فعالان سیاسی و مدنی شهرستان مریوان طی صدور بیانیه‌ای از شهروندان کرد خواستند که در قبال انتخابات هوشیار باشند. در بیانیه آمده:«همانطور که همگان مطلع هستیم, در روز 24 خرداد امسال, تئاتری به نام انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا برگزار می‌شود. با نگاهی به وضعیت اخیر رژیم جمهوری اسلامی چه در عرصه سیاست داخلی و چه خارجی, متوجه می‌شویم که این رژیم در شرایطی خاص بسر می‌برد و بیش از پیش روبه تضعیف نهاده است. بویژه مشکلات داخلی سران قدرت و تحریم‌های اقتصادی قدرت‌های جهانی علیه ایران, این رژیم را در تنگنا قرار داده است. به همین دلیل در چنین شرایطی که حتی حاکمان پیشین همراه آنها بوده و سیاست‌ها و اهداف نظام را متحقق ساختند, به چشم بیگانه و نوکر آمریکا و اسرائیل به آنها نگاه می‌شود و به آنها اجازه نمی‌دهند که در انتخابات شرکت کنند. مردم تسلم‌ناپذیر کردستان؛ همه ما بخوبی می‌دانی که در دوران زمامداری این رژیم, هیچ فرصتی به صداهای سیاسی مختلف کردها داده نشده تا بتوانند در انتخابات شرکت کنند. سهیم شدن در این تئاتر سیاسی نفعی برای کردها و حقوق مشروع خلق‌کردستان دربرندارد.»

فرزاد و فرزادها را اعدام کردند

در ادامه بیانیه تصریح می‌شود:«اگر به انتخابات سال 1388 ه.ش نگاهی بیاندازیم, خواهیم دید که آن افراد تنها بدنبال کسب آراء خود بودند و از سوی نیروهای سرکوبگر رژیم مورد حمله قرار گرفته و پس از قتل‌عام , به سکوت واداشته شدند. این, خود آیت‌الله خمینی , رهبر و بنیانگذار خود آن جمهوری بود که فرمان جهاد علیه مردم ستمدیده و زحمت‌کش کردستان صادر کرد. با دستور خود اینها بود که فرزاد و فرزادها اعدام شده و چندین زندانی سیاسی هم بخاطر در راستای کسب حقوق مشروع ما, در سخت‌ترین شرایط سیاه‌چال‌های این رژیم بسر می‌برند.»

در این بیانیه تأکید شده:«همچنین ترویج  مردسالاری و توهین به زنان بخشی مهم از سیاست‌های حاکمیت شده است».

دو دلیل بایکوت انتخابات

دانشجویان و فعالان مریوانی می‌گویند:«در این میان, مدنظر قراردادن چندین مسئله مهم ضروری است. نخست: این انتخابات با فاکتورهای یک انتخابات آزاد و مردمی و نیز با معیارهای دموکراسی و آزادی بیان فاصله داشته و بیگانه است. آنهایی که صلاحیت کاندیداها را تأیید می‌کنند, خود از سوی حاکمان نظام انتخاب می‌شوند. دوم: انتخابات شوراهای شهرها می‌بایست دو سال پیش برگزاری می‌شد, اما به منظور کسب مشروعیت , انتخابات شوراهای شهرها را با انتخابات ریاست‌جمهوری همزمان ساخته‌اند و در یک روز برگزار می‌شوند. چنین اقدامی بی‌احترامی به آرای مردم و استفاده از آن برای رسیدن به اهدافی مشخص است. تدکید می‌کنیم که برگزاری انتخابات در جوی آزادانه به معنای فروپاشی جمهوری اسلامی است.»

از شرکت در انتخابات دوری جویید

در خاتمه بیانیه گفته شده:«ما همچو دانشجویان و جمعی از فعالان سیاسی و مدنی شهرستان مریوان, با ارزیابی وضعیت کنونی و مدنظرقراردادن منافع خلقمان, از مردم مقاوم و زحمتکش کردستان می‌خواهیم که از شرکت در انتخابات دوری جویند و با عدم رأی خودع روز 24 خرداد 1992 را به روز نارضایتی علیه سیاست‌های استثمارگرانه جمهوری اسلامی, مبدل سازند و همه با هم فریاد برآوریم که شماها دشمنان انسانیت بوده و نزد افکار و انقلاب نوین خلق‌مان هیچ مشروعیتی ندارید.»