بزرگان و علمای علوی: عبدالله اوجالان باید آزاد شود

بزرگان و علمای علوی گفتند: «آقای عبدالله اوجالان باید فورا آزاد شود.»

بزرگان و علمای دینی علوی در خصوص انزوای مطلق رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان و سیاست‌های جنگی در دفتر کنگره دموکراتیک خلق‌ها (ه‌د‌ک) در بی اوغلو بیانیه‌ای ارائه کردند. بسیاری از بزرگان و علمای علوی به این بیانیه پیوستند.

بدرالدین گونای، عالم دینی که در مراسم قرائت این بیانیه سخنرانی کرد، توجه را به جنگ در اسرائیل و فلسطین جلب کرد و به کشتار غیرنظامیان واکنش نشان داد. گونای سخنان خود را اینگونه ادامه داد: « دولت، اسرائیل را متهم به ظلم می‌کند و مدعی است که در کنار مردم مظلوم فلسطین است. اما در عین حال علیه مردم کوردی است که وجود آنها را انکار می‌کند و سیاست‌های جنگی چند جانبه را تعمیق می‌بخشد.» .گونای اظهار داشت که سیاست‌های آوارگی علیه علویان و کوردها جنایت علیه بشریت است.

گونای به حملات علیه شمال و شرق سوریه و موضوع مسیر «اقتدار اسلامی» پرداخت و گفت که دولت به سیاست‌های جنگی خود علیه مردم کورد ادامه می‌دهد، خطبه‌ها و موعظه های کوردی را ممنوع می‌کند، علمای دینی را که کوردی خطبه می‌خوانند دستگیر و محاکمه می‌کند.

گونای با بیان اینکه دولت «نمی‌تواند ظلم و بی‌عدالتی خود را با دین پنهان کند» خاطرنشان کرد: در جایی که صلح و عدالت وجود ندارد، نمی‌توان از اسلام و انسانیت صحبت کرد.

گونای به نقض حقوق در زندان‌ها، عدم آزادی زندانیان بیمار و حمله به اجساد واکنش نشان داد و گفت: «این غیرقابل قبول است که نهادی که قبرها را هتک حرمت می‌کند و اجساد را شکنجه می‌کند، حتی نام آن را اسلامی بگذارند. آیا فرستادن پیکرها از طریق پست یا تحویل دادن آنها به خانواده‌ها به صورت بسته، بی وجدانی نیست؟»

گونای با بیان اینکه انزوای رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان قانونی، سیاسی، وجدانی و اخلاقی نیست، به عبدالله اوجالان برای حل مسئله کوردستان و حل مشکلات خاورمیانه اشاره کرد. گونای در ادامه سخنان خود گفت: «آقای عبدالله اوجالان یک فرد عادی نیست. او دانشمندی است که میلیون‌ها نفر او را اراده من می‌نامند و میلیون‌ها نفر برای آزادی او فعالیت‌هایی را سازماندهی می‌کنند. با وجود سیستم انزوا و شکنجه، اندیشه‌های آقای عبدالله اوجالان هر فرصتی برای صلح ایجاد می‌کند و فلسفه تلاش برای صلح است. مخاطب حل مطلق مسئله کوردستان آقای عبدالله اوجالان است. ما می‌گوییم برای دموکراتیک شدن ترکیه و خاورمیانه، آزادی آقای عبدالله اوجالان ضروری است و در هر فرصتی می‌گوییم که آقای عبدالله اوجالان باید آزاد شود.»

گونای خواستار رفع انزوا در امرالی شد و سخنان خود را اینگونه به پایان رساند: «برای نجات از جنگهای ترکیه و خاورمیانه و جنگهای داخلی باید با اوجالان دیدار کرد. آقای اوجالان راه حل‌های مشخصی برای بحران چند وجهی و مسئله کوردها دارد. ما به این اعتقاد داریم. به درخواست‌ها باید به سرعت پاسخ داده شود. تا آقای اوجالان آزاد نشود، مردم آزاد نخواهند شد و دموکراسی به ترکیه و خاورمیانه نخواهد آمد. ما از همه می‌خواهیم که نسبت به ایجاد صلح که به اندازه نان و آب اهمیت دارد، حساس باشند».

حسین اَسَن، از بزرگان علوی نیز گفت: «کسانی که در برابر ظالم سکوت می‌کنند، شریک جرم آن هستند. این وضعیت زندگی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. چون خیلی چیزها اشتباه می‌شود. دیدیم که افراد زیادی در فلسطین جان خود را از دست دادند. امروز به دلیل اینکه مردم کورد در سرزمین ما خواهان حقوق خود، حق آموزش به زبان مادری خود هستند، مورد آزار و اذیت و محرومیت قرار گرفته‌اند. اگر این مشکل به موقع حل نشود، مانند جنگ فلسطین و اسرائیل خواهد بود. به همین دلیل است که ما باید صلح را به ارمغان بیاوریم.»