DFG: ترکیه در ۵ سال حداقل ۱۵ روزنامه‌نگار را به قتل رسانده است

انجمن روزنامه‌نگاران دجله فرات (DFG) با انتشار بیانیه‌ای به مناسبت ۶ آوریل، روز روزنامه‌نگاران به قتل رسیده، اعلام کرد که دولت ترکیه در پنج سال گذشته حداقل ۱۵ روزنامه‌نگار را به قتل رسانده است.

DFG در بیانیه کتبی خود یادآور شد که انجمن روزنامه‌نگاران ترکیه (TGC) در سال ۱۹۹۶، روز ۶ آوریل، سالروز ترور روزنامه‌نگار حسن فهمی بی، را «روز شهدای مطبوعات» اعلام کرد و در سال ۲۰۰۵ این روز به روز روزنامه‌نگاران به قتل رسیده تغییر نام یافت.

DFG با اشاره به اینکه از آن روز به بعد، به ویژه در کوردستان، روزنامه‌نگارانی که حقایق را آشکار می‌کنند، هدف قرار گرفته‌اند، گفت: «در حملات ترکیه به اقلیم فدرال کوردستان عراق و شهرهای شمال و شرق سوریه، در پنج سال گذشته ۱۵ روزنامه‌نگار به قتل رسیده‌اند.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «آپه موسی (موسی آنتر)، هرانت دینک، متین گوک‌تپه، عبدی ایپکچی، ناگهان آکارسل، ناظم داشتان، جیهان بیلگین، گلستان تارا، عزیز کویلواغلو و ده‌ها روزنامه‌نگار دیگر توسط کانون‌های قدرتی که از حقایق ناراحت بودند، به قتل رسیدند. هر قتل‌عامی، حمله‌ای به دموکراتیزاسیون این سرزمین‌ است. اگرچه با قتل آنها، قصد کشتن حقیقت را داشتند، اما میراث و ایده‌هایی که از خود به جای گذاشتند، همیشه زنده خواهد ماند. ما نیز راه روزنامه‌نگاران به قتل رسیده را ادامه خواهیم داد و قلم‌های آنها را بر زمین نخواهیم گذاشت.»

MKG: در ده سال، ۱۲ روزنامه‌نگار به قتل رسیده‌اند

انجمن روزنامه‌نگاران زن بین‌النهرین (MKG) نیز با انتشار بیانیه‌ای به همین مناسبت، با نشان دادن واکنش به هدف قرار گرفتن روزنامه‌نگاران، یادآور شد که در ۱۰ سال گذشته ۱۲ روزنامه‌نگار زن در جهان به قتل رسیده‌اند.

MKG با بیان اینکه ۶ نفر از این روزنامه‌نگاران زن، روزنامه‌نگارانی بودند که توسط دولت‌ها در کوردستان به قتل رسیده‌اند، اظهار داشت: «اگرچه کسانی که روزنامه‌نگاران را به قتل می‌رسانند، می‌خواهند مانع از انتشار حقایق شوند، اما ما به عنوان مطبوعات کوردی به نوشتن حقایق و بزرگتر کردن مبارزه‌مان در راه دنیزها و نوژیان‌ها ادامه خواهیم داد. قلم‌ها و دوربین‌های همکاران به قتل رسیده خود را بر زمین نخواهیم گذاشت.»