دهها کشته در تظاهرات روز جمعه مصر

دهها کشته در تظاهرات روز جمعه مصر

هواداران محمد مرسی رئیس جمهور برکنار شده مصر، روز جمعه به خیابان‌ها ریختند. گزارش‌ها از درگیری‌های شدید در خیابان‌های مصر حکایت دارد که به کشته و زخمی شدن دهها نفر منجر شده است.

پس از آنکه ارتش مصر، محمد مرسی را از مقام ریاست جمهوری برکنار و قانون اساسی را معلق کرد، جمعه چهاردهم تیرماه هواداران مرسی از یک سو و مخالفان او از سوی دیگر به خیابان‌ها آمدند و درگیری‌ها در این کشور چندین کشته برجای گذاشت.

هواداران مرسی پیشتر اعلام کرده بودند که در روز جمعه دست به راهپیمایی خواهند زد، سران جنبش اعتراضی «تمرد» مصر نیز از مخالفان مرسی خواسته بودند در خیابان‌ها بمانند. ارتش مصر نیز گفته بود اجازه برگزاری اعتراضات «مسالمت‌آمیز» را از کسی نمی‌گیرد.

اما اعتراضات مصر، مانند روزهای گذشته، چندان با مسالمت پی‌گیری نشد و گزارش‌هایی از درگیری‌های هواداران مرسی و ارتش و نیز مخالفان منتشر شده است که بین ۲۶ تا ۳۰ کشته برجای گذاشته است.

بخشی از این درگیری‌های خونین در اطراف میدان تحریر رخ داده‌اند و در آن دو گروه مخالف و هوادار مرسی -بنا بر گزارش‌ها- با آنچه در دست داشتند از چوب و چماق تا بطری به زد و خورد با هم پرداخته‌اند.

در شهر اسکندریه نیز درگیری‌ها تلفات جانی برجا گذاشته است. در این شهر نیز دو گروه از کوکتل مولوتف، سنگ و شبیه این‌ها برای حمله به یکدیگر استفاده کرده‌اند. دست‌کم ۱۲ نفر در این شهر جان خود را از دست داده‌اند.

در مجموع گزارش‌ها از درگیری‌ها در حداقل هشت استان مصر می‌گویند.

خیرت الشاطر، قدرتمندترین رهبر اخوان المسلمین بازداشت شد

سخنگوی وزارت کشور مصر از بازداشت خیرت الشاطر، جانشین رهبر اخوان المسلمین، ‌به عنوان قدرتمندترین رهبر این گروه خبر داد.

هانی عبدالعزیز گفت الشاطر و برادرش،‌ به اتهام تحریک به خشونت علیه معترضان، ‌جمعه شب در شهرک نصر قاهره دستگیر شدند.

الشاطر که تاجری ثرتمند است، مدت‌هاست که تصمیم‌گیرنده اصلی اخوان المسلمین است. او نامزد اصلی این گروه برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته مصر بود، اما به دلیل سابقه قضایی‌اش، رد صلاحیت شد.

با حذف الشاطر از انتخابات ریاست جمهوری، محمد مرسی به عنوان کاندیدای اخوان المسلمین معرفی و در انتخاباتی آزاد به ریاست جمهوری برگزیده شد.

در پی برکناری محمد مرسی از مقام ریاست جمهوری، رسانه‌های مصر از احتمال معرفی نخست وزیر دولت موقت در روز شنبه خبر می‌دهند.