در جلسه رسیدگی به پرونده 28 وکیل اوجالان ممنوعیت دفاع به زبان مادری

در جلسه رسیدگی به پرونده 28 وکیل اوجالان ممنوعیت دفاع به زبان مادری

سومین جلسه دادگاهی وکلای رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان در دادگاه شهر سیلیوری ترکیه برگزار شد. وکلای اوجالان بیست و دوم نوامبر سال 2011 در عملیاتهای معروف به ک.ج.ک توسط نیروهای اطلاعاتی ترکیه دستگیر شدند. در این دادگاهی قاضی اجازه نداد که وکلا به زبان کردی از خود دفاع کنند و وکلا هم اعلام کردند که تنها به زبان کردی از خود دفاع خواهند کرد.

پلیس ترکیه طی عملیاتی کانون وکلای اوجالان را هدف قرار داد و 50 وکیل بازداشت شدند که 37 تن از آنها به زندان رفتند.

در نخستین جلسه دادگاه که در ماه جولای سال 2012 برگزار شد 9 تن از وکلای زندانی آزاد شدند اما در دومین جلسه دادگاه هیچ وکیل دیگری آزاد نشد .

سومین جلسه دادگاه وکلای اوجالان امروز در دادگاه جرائم سنگین سیلیوری ترکیه برگزار شد. 50 تن امروز در دادگاه حضور یافتند که از این تعداد 28 تن در زندان بسر می‌برند و از این 28 نفر هم 27 تن جزو وکلای اوجالان می‌باشند. دادگاه امروز اجازه نداده که وکلا به زبان مادری از خود دفاع کنند و وکلا هم دفاع از خود به زبان ترکی را بطور کلی رد کرده‌اند. این امر موجب شده که در دادگاه مناقشه به میان آید. این درحالی است که «آیسل توغلوک» از روسای مشترک کنگره جامعه دموکراتیک هم همراه با «سباحت تونجل» و پروین بولدان از پارلمانتار حزب ب.د.پ در این جلسه حضور یافته‌اند. همچنین شمار زیادی از وکلای مدافع اروپایی بعنوان ناظر حاضر شدند. همچنین 100 وکیل مدافع عضو سندیکای وکلای مدافع فرانسوی , انستیتوی حقوق بشر اتحادیه بین‌المللی, رئیس جمعیت حقوقی معاصر, و بسیاری دیگر در جلسه دادگاه حضور یافتند.

ترکیه این وکلا را به اتهام انتقال پیامهای جناب اوجالان به نیروهای گریلا در قندیل حبس کرده اند .