دستگیری به دلیل معلومات اشتباه
رئیسمشترک MLSA، ویسل اُوک قانون "دستگیری بهدلیل معلومات اشتباه" را مورد بازبینی قرار داده و اظهار داشت که این نوع دستگیری، خود اشتباه است.
رئیسمشترک MLSA، ویسل اُوک قانون "دستگیری بهدلیل معلومات اشتباه" را مورد بازبینی قرار داده و اظهار داشت که این نوع دستگیری، خود اشتباه است.
تولگا شاردان، نویسنده T۲۴ پس از اینکه نوشت سازمان میت گزارشی درباره دولت و قوه قضائیه تهیه کرده است، به اتهام "انتشار اطلاعات نادرست در میان مردم" دستگیر شد. ویسل اوک رئیسمشترک MLSA درباره دستگیری شاردان گفت: «چون نمیخواهند این موضوع در افکار عمومی مطرح شود، میخواهند خودشان تنها منبع اطلاعات باشند.»
ویسل اوک به هر دو حکم دستگیری روزنامهنگاران و پیشنویس بازنگری در قانون مرتبط با خبرنگاران پرداخت که قرار است هفته آینده در دستور کار دادگاه قانون اساسی قرار بگیرد. اوک گفت که هیچ مبنای قانونی خاصی وجود ندارد و افزود: «بندی به نام "انتشار خبر اشتباه در میان مردم" وجود دارد و مطابق این تبصره، کسانی که اخبار نادرست منتشر میکنند، به یک تا ۳ سال حبس محکوم میشوند.» اولا این هیچ مبنای قانونی خاصی ندارد و مخالف بندهای آزادی بیان موجود در قانون اساسی است. ثانیا چه کسی تعیین میکند که کدام خبر نادرست است؟ در سیستم قضایی ترکیه آیا این وظیفه قاضی است که تشخیص بدهد کدام خبر درست و کدام یک نادرست است؟ در کشورهای دموکراتیک وقتی یک معلومات نادرست منتشر شود، چه روی میدهد؟ آن را نقض کرده و موضوع خاتمه مییابد. ترکیه تنها کشور در میان کشورهای اروپایی است که در این مورد، مجازات صادر میکند.
ویسل اوک در ادامه گفت: «هدف اصلی آنان یکدست نمودن اخبار است. میخواهند تنها منبع انتشار اخبار، رسانهها و منابع حکومتی باشد.»
ویسل اوک افزود: «خبرنگار ممکن است یک خبر غلط را بنویسد، زیرا ممکن است که معلومات اشتباه از یک منبع خبری دریافت کرده باشد. در چنین حالتی درخواست پوزش میکند. اما نباید وی را به اتهام نشر اکاذیب دستگیر نمود. در ترکیه مانند ربات با روزنامهنگاران برخورد میشود و آنان را ناچار میکنند تا از این پس، بهجز اظهارات رسمی مقامات دولتی، چیز دیگری منتشر نکنند.»