دستاوردهای غرب کردستان باید به رسمیت شناخته شود
دستاوردهای غرب کردستان باید به رسمیت شناخته شود
دستاوردهای غرب کردستان باید به رسمیت شناخته شود
حدود دو سال از آغاز قیامهای مردمی در سوریه که خیلی زود به یک جنگ داخلی خونین مبدل شد می گذرد . قیامی که پس از دخالت قدرتهای جهانی سمت و سوی دیگری به خود گرفت و خاک این کشور را به صحنه جنگ قدرت نیروهای جهانی مبدل ساخت .
در حالیکه این جنگ هنوز ادامه دارد به گزارش سازمانهای امداد بینالمللی بیش از چهار میلیون نفر از مردم سوریه به کمکهای فوری نیاز دارند. حدود دو میلیون نفر از مردم سوریه بر اثر درگیریهای خونین میان واحدهای دولتی و نیروهای اپوزیسیون آواره شدهاند و بیش از هشت صد و پنجاه هزار نفر تا کنون به کشورهای همسایه پناه بردهاند.
رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد می گوید که اگر مناقشه سوریه پایان نیابد، شمار پناهجویان فراری از سوریه ممکن است امسال دو یا حتی سه برابر شود.
سازمان ملل بر این باور است که در طول دو سال مناقشه سوریه حدود هفتاد هزار نفر کشته شده اند و در این جریان هم مخالفین مسلح و هم نظامیان بشار اسد مرتکب جنایات جنگی شده اند .
روسیه ، چین و ایران از بزرگترین حامیان بشار اسد و امریکا و متحدانش از بزرگترین دشمنان وی بشمار می روند.
به گفته وزیر خارجه روسیه، کمک به گروه های مخالف در سوریه، مهمترین عامل بازدارنده آغاز کردن گفتگو های آشتی ملی در این کشور می باشد.
به هر شکل کمکهایی مالی و تسلیحاتی عظیمی که قدرتهای جهانی برای تأمین منافع خود به بشار اسد و مخالفان مسلح وی ارسال می کنند عامل عمده تداوم خونریزیها در سوریه است و ظاهرا در چنین شرایطی برقراری آشتی و یا اصلاح و تغییر رژیم بعث از طرق دمکراتیک ناممکن است .
اما در آنسوی دیگر میدان کردها که از همان ابتدا خط خود را از رژیم بشار اسد و مخالفان مسلح تحت حمایت نیروهای خارجی جدا کردند پس از دو سال به دستاوردهای بزرگی دست یافته و بیشتر مناطق غرب کردستان اکنون آزاد شده و توسط خود کردها اداره می شود .
در حالیکه پس از آغاز قیامهای گسترده در سوریه نیروهای دولتی بشار اسد دیگر قادر به تداوم حضور در غرب کردستان نبودند کردها بلافاصله به پیشاهنگی حزب اتحاد دمکراتیک وارد عمل شدند و ضمن ابراز تمایل خود برای حل مسالمت آمیز و دمکراتیک مسائل اقدام به سازماندهی و بسیج نیروهای مردمی برای کنترل اوضاع کردند.
این تلاشها پس از چندی به تشکیل یک نهاد رهبری تحت عنوان شورای عالی کرد و تشکیل ارتشی بنام واحدهای مدافع خلق شد که مسئولیت حفاظت از جان و مال تمامی خلقهای ساکن غرب کردستان اعم از کردها ، عربها ، ارمنیها و سریانیها را بر عهده گرفت .
طی ماههای گذشته در چند دوره گروههای مسلح اسلامگرای تحت امر سوریه سعی در اشغال مناطقی از غرب کردستان داشتند که واحدهای مدافع خلق با عقب راندن این گروهها تواناییهای خود در تأمین امنیت و حفاظت از غرب کردستان را به نمایش گذاشتند.
واحدهای مدافع خلق در آخرین اقدام خود کمتر از دو هفته پیش موفق شدند با همکاری مردم شهرستانهای تربسپی و رمیلان را از چنگ نیروهای بشار اسد آزاد کنند.
در طول این مدت همچنین به دستور شورای عالی کرد دهها نهاد ، مدرسه کردی و موسسات شهری و روستایی تأسیس شد و کردها عملا موفق شدند بدون در دست داشتن منابع دولتی و مالی تنها با تکیه بر نیرو و مشارکت مردمی، زندگی و امنیت و آزادی خود را تأمین کنند .
در جریان انقلاب هرچند غرب کردستان در محاصره اقتصادی شدید قرار دارد و مردم با مشکلات مادی و کمبود نیازهای اولیه پزشکی و خوراکی مواجهند اما مردم دیگر بخشهای کردستان هرگز هموطنان خود را تنها نگداشتند و تاکنون محموله های بسیاری از کمکهای مردمی به کمیته امدادرسانی شورای عالی کرد تحویل و میان مردم توزیع شده است .
کردها خواهان استقرار نظامی دمکراتیک در سوریه هستند که در آن حقوق ملی و شهروندی تمام خلقهای ساکن این كشور به رسمیت شناخته شود و برقراری نظام خودمدیرتی دمکراتیک در غرب کردستان را بپذیرد .