دولت میخواهد نسلکشی را به فراموش بسپارد
رئیس مشترک جمعیت علویان دموکراتیک (داد/، کادریه دوغان، گفت که هزاران گور دستهجمعی در درسیم وجود دارد که مکان آنها فاش نشده است. او گفت که دولت میگوید 'آنها را فراموش کنید.'
رئیس مشترک جمعیت علویان دموکراتیک (داد/، کادریه دوغان، گفت که هزاران گور دستهجمعی در درسیم وجود دارد که مکان آنها فاش نشده است. او گفت که دولت میگوید 'آنها را فراموش کنید.'
۸۶ سال از اعدام سیدرضا، فرزندش حسین و پنج تن از یارانش میگذرد. با وجود درخواست خانوادهها ، نهادهای جامعه مدنی و احزاب سیاسی، محل قبر آنها فاش نشده است. تخمین زده میشود که بیش از ۳۰ گور دستهجمعی، بیش از ۱۰۰ مکان کشتار دستهجمعی در درسیم وجود دارد و بیشتر این مکانها در حاشیه رودخانه قرار دارند. استخوانهای انسان هنوز در برخی نقاط یافت میشود.
کادریه دوغان، رئیس مشترک جمعیت علویان دموکراتیک (داد) در سالگرد اعدام سیدرضا و یارانش با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد.
کادریه دوغان با بیان اینکه پس از ۸۶ سال تلاش میکنند تا مردم نسلکشی را فراموش کنند، گفت: «محل قبر هزاران نفر فاش نشده است، مناطق کشتار جمعی، گورهای دستهجمعی وجود دارد. سالهاست که این خواسته وجود دارد که مکان قبرها آشکار شود، دولت این درخواست را رد میکند و اساساً میگوید 'ما انجام دادیم و آن را پوشاندیم، اینگونه درخواست نکنید و فراموشش کنید.' درخواست من این است که ما مانند رودخانه کوتو، رودخانه لاچ را هم به عنوان مکانهای یادبودی برای یادبود قربانیان قتلعام قرار دهیم. هر یک از این مناطق را به مکان یادبودی تبدیل کنید. برای حسابخواهی، اول از همه باید از ذهن و حافظه محافظت کرد. برگزاری کنسرت و فستیوال در مکانهایی که یادبود کشتارها برگزار میشود درست نیست. این را نمیتوان یک تلاش هنری با نیت خوب دانست. باید به خوبی معلوم باشد که چه چیزی را ارائه دهیم. آنچه مهم است این است که با این موضوع روبهرو شوند و آینده به شکلی درست ساخته شود. مواجهه با مصائب درسیم هنوز اتفاق نیفتاده است».
کادریه دوغان با بیان اینکه درسیم مرکز مهم مذهب علوی است، خاطرنشان کرد، یکی از اهداف کشتار ۱۹۳۸ نابودی مذهب علوی بود.
کادریه دوغان گفت:« اماکن فکری و اعتقادی باید تا آخر حفظ شود و برای رسیدن به همه اینها مردم درسیم باید افرادی را انتخاب کنند که نماینده آنها در انتخابات محلی باشند، ما این انتظار را داریم و کارمان اینگونه خواهد بود.»