دولت ترکیه پس از 19 سال به قتلعام 40 روستایی کُرد اعتراف کرد
دولت ترکیه پس از 19 سال به قتلعام 40 روستایی کُرد اعتراف کرد
دولت ترکیه پس از 19 سال به قتلعام 40 روستایی کُرد اعتراف کرد
در واقعه سال 1994 در استان شرناخ شمال کردستان 40 روستایی کرد توسط جنگندههای ارتش ترکیه قتلعام شدند. عوامل دولت اعتراف کردند که این قتلعام از سوی جنگندههای ارتش ترکیه علیه روستائیان کرد صورت گرفته است. «طاهر الچی» از وکلای دادگستری خاطرنشان ساخت که پس از 19 سال دولت ترکیه پذیرفت که این جنایت ضدبشری را انجام داده است. وی تأکید کرد که برای مجازات عاملین این جنایت تلاش میکنند.
در روز 27 مارس 1994 دولت ترکیه به سرکوب سراسری کردها پرداخت و «اورهان دوغان, خطیب دجله, لیلا زانا, احمد ترک, سری ساکک و محمود آلناک» پارلمانتاران وقت کردها در مجلس ترکیه را دستگیر و زندانی کرد.
در همان روز بود که «آناتولی» خبرگزاری رسمی دولت نوشت «در قلابان شرناخ در عرض دو روز 28 تن کشته شدند». اما این درحالی بود که در 26 مارس یعنی یک روز قبل بیش از 40 روستایی کرد از سوی جنگندههای ارتش ترکیه قتلعام شده بودند. مطبوعات ترکیه همه تلاش میکردند که این قتلعام را به «حزب کارگران کردستان, پ.ک.ک» نسبت دهند.
در 26 مارس 1994 در روستاهای کوشکونار و کوچاگلی استان شرناخ شمال کردستان , پس از رفتن هلیکوپترها, هواپیماهای جنگی حمله کردند. دو جنگنده روستائیان کرد را مورد هدف قرار دادند. روستائیان تأکید کردند که اجساد روستائیان را در یک گور دستهجمعی بزرگ دفن کردهاند. بازماندگان هم به شهرهای مرسین و آدانا کوچ کردند.
الچی از وکلای دادگستری که پرونده این قتلعام را در دست دارد, اذعان داشت که دولت در بازجوییها و گزارشهای خود برای سرپوش گذاشتن بر این جنایت آورده «موادی منفجره از آسمان فروریخت و کشته شدند». این دولت با چنین گزارشهایی متقلبانه درصدد نسبت دادن قتلعام به پ.ک.ک بوده».
بستگان روستائیان قتلعام شده در سال 2004 شکایاتی در ارتباط با این قتلعام ارایه دادند و هماکنون عوامل دولت از قبیل مدیریت هوانیروز هم به این قتلعام از سوی هواپیماهای ارتش اعتراف کرده است.